Waarom zijn er zoveel oorlogen ?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Over ladders en engelen Gods wegen kennen Engelen - OT Genesis 3:24 24 En Hij verdreef de mens en Hij stelde ten oosten van de hof van Eden de cherubs.
Advertisements

Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
gekocht maar terzijde gesteld
Water, schapen en vrouwen
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
ze-gen 1. Veelal met een gebaar of teken vergezelde, plechtig uitgesproken formule waardoor men Gods gunst over iemand of iets wil laten komen; 2.
De allergrootste liefde
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
God en ons.
1Samuël 21. 1SAMUËL - overzicht 16 - David in Bethlehem tot koning gezalfd 17 - David overwint Goliath 18 & 19 - David vlucht voor aanslagen Saul 20 –
De bloedbruidegom Exodus 4.
Dienen en liefhebben Romeinen
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
1. Gereformeerde Synode dr. J.G. Geelkerken 3.
Bij het kolenvuur Johannes
"al wat in de vleeshal te koop is..." 1Korinthe 10:23-33
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
de bloeiende staf van Aäron
2008 jaar van Lucas 15 TERSCHUUR - Het Evangelisch Werkverband in de Protestantse Kerk heeft 2008 uitgeroepen tot 'Lucas 15- jaar'.,,In 2008 willen we.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
10 nov Zoetermeer 1. jaren '70 hoofdstuk 3: "de geboorte van "de vorst der duisternis" 2.
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
41 En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet... Johannes en.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Godsdienst 1 1.
WELKOM TOV’ERS.
Engelen Wat moet je er mee?. Wat zijn engelen precies? Waar vinden we engelen in de Bijbel? Wat doen engelen?
God is trouw Hij gaf zijn woord
God zegent je zodat je zult heersen 1.
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Brood & beker deel 1.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
20 juli 2014 Rotterdam. het voorgaande in Romeinen toen de kinderen (=Jakob en Ezau) nog niet geboren waren en goed noch kwaad hadden gedaan.
Mannenconferentie, 23 november 2014
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Water, schapen en vrouwen Jacob’s ideetje. Genesis En Laban zeide tot Jakob: Zoudt gij, omdat gij mijn bloedverwant zijt, mij dienen om niet?
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Onze Joodse Wortels.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
De Ark van Noach (2). De Ark van Noach (2) Genesis 7: 1 En de HERE zeide tot Noach: Ga in de ark, gij en geheel uw huis, want u heb Ik in dit geslacht.
1-ste maand 14-de Pascha 15-de onge- zuurde broden eerste- lings- schoof 3-de maand weken- feest 7-de maand 1-ste bazuin- geschal 10-de verzoen- dag 15-de.
"door één overtreding" Genesis 3 (deel II) 1.
Juda & Tamar Genesis 38.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Les 2 voor 9 januari “En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Toen was het avond geweest en het was morgen geweest: de zesde.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
Transcript van de presentatie:

Waarom zijn er zoveel oorlogen ? Waarom zijn er zoveel natuurrampen ? Waarom is er zoveel leed in de wereld ? Waarom is er zoveel onrecht ? Waarom doet God hier niets aan ?

Genesis 1, vers 27 : En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; man en vrouw schiep Hij hen.

En God nam de mens en plaatste hem in de hof Genesis 2, vers 15, 16 en 17: En God nam de mens en plaatste hem in de hof van Eden om die te bebouwen en te bewaren. En God legde de mens een gebod op. Van alle bomen in de hof moogt gij vrij eten (ook van de boom des levens), maar van de boom der kennis van goed en kwaad, daarvan zult gij niet eten, want ten dage, dat gij daarvan eet, zult gij voorzeker sterven.

Genesis 3, vers 4 t/m 7: De slang echter zeide tot de vrouw: gij zult geenszins sterven, maar God weet, dat ten dage, dat gij daarvan eet uw ogen geopend zullen worden, en gij als God zult zijn, kennende goed en kwaad. En de vrouw nam van zijn vrucht en at, en zij gaf ook haar man, die bij haar was, en hij at. Toen werden hun beider ogen geopend, en zij bemerkten, dat zij naakt waren.

Genesis 3, vers 11 t/m 13: En God zeide tot de mens: Wie heeft u te kennen gegeven, dat gij naakt zijt ? Hebt gij van de boom gegeten, waarvan Ik u verboden had te eten ? Toen zeide de mens: De vrouw, die Gij bij mij gegeven hebt, die heeft mij van de boom gegeven en toen heb ik gegeten.

Genesis 3, vers 17,22 en 23: Tot de mens zeide God: Omdat gij naar uw vrouw hebt geluisterd en van de boom hebt gegeten, waarvan ik u geboden had: gij zult daarvan niet eten, is de aardbodem om uwentwil vervloekt. Toen zeide God: Zie de mens is geworden als één van Ons door de kennis van goed en kwaad; nu dan laat hij zijn hand niet uitsteken en ook van de boom des levens nemen en eten, zodat hij in eeuwigheid zou leven.

Openbaring 2, vers 7; Openbaring 22, vers 3 en 5: Wie overwint, hem zal Ik geven te eten van de boom des levens, die in het paradijs van God is. En geen vervloeking zal er meer tegen iemand zijn, en Zijn dienstknechten zullen Hem dienen. En daar zal geen nacht zijn, en zij zullen geen kaars noch licht van de zon nodig hebben, want God verlicht hen; en zij zullen regeren in alle eeuwigheid.

Waarom zijn er zoveel oorlogen ? Door de ongehoorzaamheid van de mens. 2. Waarom zijn er zoveel natuurrampen ? Omdat de aardbodem om de mens vervloekt is. 3. Waarom is er zoveel leed in de wereld ? 4.Waarom is er zoveel onrecht in de wereld ? 5. Waarom doet God hier niets aan ? Omdat de mens heeft gekozen om zelf te bepalen wat goed en kwaad is.