Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Wie heeft de stickers van de juf gepakt?
Kunst *nienke*.
Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien. Het zijn zoekplaatjes. Elk plaatje heeft een verhaal. Verhaaltjes over God, die één.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
JÉSUS UN PEU NONO JEZUS – EEN BEETJE SIMPEL Maria-Magdalena, ik zou je een dienst willen vragen … ik maak me zorgen over mijn zoon Jezus, hij is bijna.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Kunst en vliegwerk.
Een blondje komt de garage binnen en vraagt de garagehouder of hij een ”ZevenHonderdenTien” heeft. De garagehouder staat perplex en vraagt haar: ”Wat.
Schoolplein Rachelle Lisa Chantal Xian Leroy.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Sinterklaas 2006/2007 Annie M.G. Schmidt school. Kinderen van de Petteflet “Kinder Opvang Esrein” hebben ook Sinterklaasfeest.
Vmbo Helicon Eindhoven
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
Prentenboek van: Pepijn en Sven
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Olle en de windmolens.
STUDIO PRESENTEERT BERTEM DORUS.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Gemaakt door: Denise Nicole Max
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
Godsdienst.
Wie is de baas over mijn zakgeld? Bewerkt door Pierre, Jordi, Laurent en Dieter Les 2.
Bewerkt door Brent, Jaron en Mathias
Bewerkt door Rani, Sofie, Helena en Annelies Schooljaar:
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Interpreteren van data
“Geef en je zal gegeven worden.”
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Vriendschap boven alles. Gemaakt door: Marte en Annelore.
N T E R C I E F D E K N A CREATIEF DENKEN.
Vrienden.
Het Zwanenmeer (maar dan anders)
Diddl en zijn door: Susanne vriendjes.
Eendenleed Iets ongewoons gebeurde deze week in het centrum van Spokane de V.S. dit prachtig verhaal wilde ik met jullie delen. Joël is een bediende in.
Dit verhaal begint heel lang geleden, als een vader zijn 5-jarige dochter straft, toen ze een heel kostbaarstuk verloren had. Toen hadden ze nog maar.
Uitvindingen Leonardo da Vinci was een groot kunstenaar en uitvinder. Veel van de door hem ontworpen machines werden pas honderden jaren na zijn dood werkelijkheid.
Welkom in de samenkomst. Handelingen 3 Handelingen 3 1. Op een middag, omstreeks drie uur, het Joodse gebedsuur, gingen Petrus en Johannes naar de tempel.
Leonardo da Vinci Door Tine.
Resultaten Leerlingenenquête 2015
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Panamarenko en Da Vinci
Panamarenko 5 februari 1940.
Het derde thema van het project gaat deze zondag over getrouwd zijn. Veel sprookjes eindigen met “En ze leefden nog lang en gelukkig”, maar voor getrouwde.
Kunst en wetenschap. Cultuur Kunst = vorm van cultuur Wetenschap = vorm van cultuur.
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Cultuur in de klas. Les 2   PREZI PREZI  Leg je hoofd op de bank en sluit je ogen. We gaan het rustig maken met een muziekje. Maak het rustig.

‘Mixed up piles’.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Waar is mijn kastanje.. Oh daar! Ik heb hem bijna…..
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Bella is wanhopig op zoek naar mij. Hierdoor gaat ze gevaarlijke dingen doen, hou jij haar tegen?
Cliënt en media wijsheid Les 4 MZ Blok 4 Ouderen en mediawijsheid.
Tentoonstelling Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci, de man die zijn tijd ver vooruit was
Panamarenko, naast artiest, ook uitvinder, maar vooral poëet …
Transcript van de presentatie:

Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster.

Greet Magneet woont in Windekind-City. Samen met haar vrienden Ief Creatief, Amadee Pc en Pierre Pier moedigt zij kinderen aan om creatief te zijn.

Greet Magneet woont in de Technotoren van Windekind-City. De technotoren werd door haar ontworpen. Het gebouw telt 3 verdiepingen en is helemaal gewijd aan technologie.

Hoe komt het dat Greet Magneet zo van technologie houdt? Enkele jaren geleden bezocht Greet Magneet enkele musea. In deze musea waren werken te zien van 2 beroemde kunstenaars. Hun namen zijn Leonardo Da Vinci en Panamarenko. Leonardo Da Vinci leefde in Italië. Hij leefde zo’n 550 jaar geleden. Panamarenko is een kunstenaar uit Antwerpen. Hij is geboren in 1940.

Deze twee kunstenaars waren veel met techniek bezig Deze twee kunstenaars waren veel met techniek bezig. Dat zie je aan de werktuigen die ze ontwierpen. Greet Magneet zag de werktuigen van deze kunstenaars en was er meteen dol op! Hé, daar is Greet. Ze neemt ons even mee naar de musea. Kijk je mee naar wat deze kunstenaars maakten? Waw, 450 jaar geleden ontwierp Leonardo da Vinci al een helikopter. De machine kon niet vliegen maar zat toch knap in mekaar.

Leonardo droomde ervan om als eerste mens te kunnen vliegen Leonardo droomde ervan om als eerste mens te kunnen vliegen. Hij keek urenlang naar de vogels en ontwierp heel wat vliegmachines. Jammer dat ook deze machines niet echt werkten. Leonardo maakte altijd eerst tekeningen van zijn ontwerpen. Dit zijn enkele tekeningen van hem.

Ik sta nu in het museum waar Panamarenko zijn kunstwerken staan. Hoi, zie je mij? Ik sta nu in het museum waar Panamarenko zijn kunstwerken staan. Dit is de Aeromodeller. Moeilijke naam, hé ! Zoals je ziet heeft het tuig een grote ballon.

En wat dacht je van deze kunstige auto? Ook Panamarenko droomt van vliegtuigen. Hij vindt het heerlijk om zelf allerlei vliegtuigen te ontwerpen. Kijk maar eens naar dit groot ding! Ik toon jullie nog enkele vliegtuigen van Panamarenko. Je kan er niet echt mee vliegen, maar dat vindt Panamarenko niet erg.

En met deze leuke machientjes op zijn rug droomt Panamarenko dat hij over de huizen van Antwerpen vliegt.

We laten Greet rustig rondlopen in het museum. Dag Greet Magneet ! Je merkt dat Greet dol is op techniek. Greet Magneet verzamelt al enkele jaren gereedschappen en een heleboel materialen. Maar Greet verzamelt ook dromen. Ja, Greet droomt veel ! Ze droomt van werktuigen die het leven gemakkelijker maken. Wanneer ze op haar werkkamer is tekent ze allerlei ontwerpen. Ze gaat met die tekeningen aan de slag en maakt heel wat knappe werktuigen.

Zo is Greet Magneet uitvindster geworden van … - de elektronische gereedschappenbak - de kauwgomballenmachine - de wolkenmachine

Momenteel knutselt Greet Magneet aan een schone wagen Momenteel knutselt Greet Magneet aan een schone wagen. Bijna alle auto’s vervuilen de lucht en daar moet wat aan gedaan worden, vindt Greet. Ze knutselt ook aan een hijskraan voor de technotoren. Zo kan ze gemakkelijker haar spulletjes naar boven halen. Ja, Greet heeft nog heel wat werk, maar gelukkig kan ze rekenen op de hulp van de kinderen van Windekind. Zo, nu weten jullie heel wat meer over Greet Magneet en haar grote voorbeelden Leonardo Da Vinci en Panamarenko. Misschien heb je zelfs zin gekregen om ook iets te ontwerpen. Doen dan maar! Misschien word je dan ooit ook beroemd!

Einde Een creatie van …