Waarom wij ons willen inzetten voor ontwikkelingswerk in Mozambique

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De ideeën van Kaplan & Norton over de Balanced Scorecard
Advertisements

Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
School Coach Student Docent/ Professional Lerende Persoon.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Module B: De ‘Whole School Approach’
IPC En wat heb ik er zelf van geleerd?
Beleidsplan sc Victoria ’04
Hoe kunnen we elkaar versterken?
Tuur & Gert bezoeken. M A E N D E L E O Het jeugdcentrum Maendeleo neemt het op voor verwaarloosde jongeren. Het jeugdcentrum doet dit echter op een heel.
MAF Nederland.
feedback als leidend principe
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is mijn roeping?
Zending & Hulpverlening
ZWART Samenwerkings-Ontwikkeling WIT Leren en ontwikkelen ‘in het zwart’ Gebaseerd op ervaringen in Zambia, Centraal Afrika.
Drie jaar praktijkprojecten Diseasemanagement Chronische Ziekten Drie jaar praktijkprojecten Diseasemanagement Chronische Ziekten Ervaringen van Vilans.
Dankt u mee voor de kerk in Benin? Onze zusterkerk in het arme West-Afrikaanse land Benin maakt grote stappen in zelfstandigheid. Prachtig: Gods Geest.
Presenetatie Landelijke Studiedag Multiproblemgezinnen 30 mei 2013 Ellen Loykens Molendrift
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
EEN GOD, GROOT IN LIEFDE. De ervaring van de voorkomende liefde van God is de grootste schat van ons leven. Ze geeft vreugde, versterkt onze verbondenheid.
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
LeerKansenProfiel op De Buutplaats Harro Veerman - coördinator
Waarde-volle zorg LPZ, 11 oktober Opbouw Voorstellen Ontwikkelingen Ander perspectief In gesprek 2.
Harry Meijerink.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
SAMENWERKING FOCUS - FONTYS
Godsdienst.
Programma Zichtbare schakel De wijkverpleegkundige voor een gezonde buurt
Het kwaliteitskader Verantwoorde zorg in relatie tot palliatieve zorg
juni Transitie jeugdzorg
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
Jongeren Preventie Team
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
Beloften. Gods liefde heeft de vorm van een belofte.
De Zorgvraag centraal; De wijkzuster terug
Aan de slag met een 6 Minuten Zone!
Samen verder!.
Diep in de oerwouden van Indonesië…
Workshop. Weet je het nog? Gemotiveerd? Geïnformeerd? Geïnspireerd? ACTIE!
Gezondheid, basis voor jouw toekomst!
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
LOKALE HUURDERSRAAD HATTEM 20 november GEWOON! Veranderingen in de regelgeving op het gebied van Welzijn en zorg vanaf 1 januari 2015 Afschaffing.
De toekomst van de (specialist) Ouderengeneeskunde
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Kansen voor transformatie
Reportage inloophuis Sta Op Zorg Vlissingen 2015.
 Een loodgieter is deskundig in het in bedwang houden van water en stelt een diagnose omtrent waar een lek zich bevindt of waar een onaangename geur.
Diagnoses in het maatschappelijk werk Johan Bastiaensen.
Een gezegende sabbat!. Wij, Zevendedags-Adventisten van Rotterdam Noord, willen geleid door de Heilige Geest, Jezus Christus navolgen. Dit doen we door.
Een gezegende sabbat!. Wij, Zevendedags-Adventisten van Rotterdam Noord, willen geleid door de Heilige Geest, Jezus Christus navolgen. Dit doen we door.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
DAG TEGEN KANKER OP 18 SEPTEMBER 2014 Aandacht voor mensen met kanker in ons ziekenhuis.
Visie van Eigen Kracht Eigen Kracht Centrale. Werkt aan een samenleving waarin participatie en samenredzaamheid van burgers centraal staan Waarin burgers.
Stichting Veteranen Actief Veteranen met een missie 2.0 augustus 2011 GEWAAGD DOEL Waarheen gaan wij? HOGER DOEL Waarom bestaan wij? KERNKWALITEITEN.
THE TYLER GROUP
“Laat de kinderen tot mij komen” Zondagsscholenactie seizoen voor zondagsscholen in Egypte.
Meesters in Management! verzorgt het inhuren van een interim management professional welke vooral actief is met het vervullen van opdrachten binnen de.
Verwijzen naar kookboek.
What is the meaning of? Student centered learning
GROTE WOORDEN... 1.
26/10/2016 Stand van zaken betreffende de nieuwe organisatie van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking.
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Na 25 jaar Samenwerken: 1 gezin 1 plan
Van visie naar werkplan voor werkgroepen/commissies
Samen de psychische gezondheid in Nederland verbeteren
Collecte Noodhulp ZOA.
KOH staat voor Kwaliteit en Ontwikkeling Huisartsenzorg Hét expertisecentrum voor geaccrediteerde nascholing en taakherschikking in de eerste lijn.
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Transcript van de presentatie:

Waarom wij ons willen inzetten voor ontwikkelingswerk in Mozambique SAMmedic - MOZmed Waarom wij ons willen inzetten voor ontwikkelingswerk in Mozambique Bart Roosenburg 2011

Het land Mozambique

Highlights van Mozambique Voormalige Portugese kolonie, onafhankelijk sinds 1975. Maputo is de hoofdstad, met naar schatting 1,8 miljoen mensen. Mozambique is ongeveer 20 keer zo groot als Nederland. Het land kent een subtropisch tot tropisch klimaat. Mozambique kent sinds 1992 vrede. Daarvoor was er een burgeroorlog die 16 jaar duurde. Mozambique is een mooi land met o.a. Isla de Moçambique, mooie witte stranden, Lake Niassa en de Limpopo river.  

Het team SAMmedic – Missão Betesda

Achtergrond SAMmedic – Missão Betesda Een Braziliaanse organisatie Kleinschalige zendingsorganisatie Delen in MOZmed project Vooral gericht op onderwijs en gezondheidszorg Is volledig geïntegreerd in Mozambique. SAMmedic Een Nederlandse organisatie Gericht op financieren MOZmed project Bestuur in Nederland, Pim de Lijster als veldwerker in Mozambique Actief in werven fondsen en werkers voor het werk in Mozambique Ik zou werken bij SAMmedic, in samenwerking met Missão Betesda

Wat doet SAMmedic MOZMED project in noordelijke provincies Mozambique Gericht op gebieden die moeilijk bereikbaar zijn. Faciliteert medische zorg en geeft support aan lokale verpleegkundigen/vrijwilligers Omvat een “flying doctor” systeem Werkt nauw samen met MAF en Missão Betesda Werkt in Moma vanuit de Kenmare mijn

Het werk in Moma Thipane - Pilivili - Thopuito – Guarneia -Nambilane – Mekane - Briganha - Larde

Het werk in de klinieken Werkt nauw samen met lokale verpleegkundigen/vrijwilligers Draagt deskundigheid over Kan levensreddend zijn Biedt de mogelijkheid tot follow-up Gebaseerd op structuren gezondheidszorg in Mozambique

Focus op onderwijs Voor lange termijn visie Inbedden overdragen kennis/vaardigheden Structuur bieden voor het werk Nodig door korte consultering arts/verpleegkundige Creëeren van betrokkenheid verpleegkundigen/vrijwilligers

Flying doctor systeem SAMmedic krijgt support van de MAF Mogelijkheid dat patiënten naar Nampula vliegen voor verder onderzoek/behandeling in ziekenhuis aldaar

Ontwikkelingswerk Het werk is gefundeerd op de Bijbel Wil door bieden van hulp de liefde van Jezus Christus doorgeven Investeert in een relatie met betrokkenen op de lange termijn Wil een voorbeeldfunctie vervullen in een grotendeels islamtische omgeving Is vanuit het geloof erg bewogen met de situatie waarin mensen verkeren

Wat worden mijn taken? Filteren van problematiek Trainen verpleegkundigen/vrijwilligers in praktische vaardigheden en structureren en organiseren werkzaamheden Support arts in praktische zaken Aandacht voor gebruik medicatie patienten Opbouw taken in complexiteit n.a.v. ervaring

Mijn plaats in het team Werkzaam naast arts en tandarts Creeeren van meer draagkracht voor het veldwerk Integratie praktische verpleegkunde en onderwijs Gevoed door persoonlijke betrokkenheid op het werk aldaar

Ons gezin

Enkele praktische zaken We willen naar Mozambique voor onbepaalde tijd We gaan wonen in Nampula Susan kan als docent Science lesgeven op Rapale International School Jesse kan hier na verloop van tijd ook naar school Er woont familie in Nampula

Wat kunt u doen? In gebed betrokken zijn op ons en ons werk Financiële steun geven voor ons levensonderhoud Rekeningnummer: 1618.40.817 t.n.v. SAMmedic te Oosterhout, o.v.v. Familie Roosenburg