De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bijbelverhalen voor kinderen in de township

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bijbelverhalen voor kinderen in de township"— Transcript van de presentatie:

1 Bijbelverhalen voor kinderen in de township

2 Wie zijn wij? Fundi woont in de township Ntuzuma in Zuid Afrika. Er is veel criminaliteit en veel mensen zijn ziek door AIDS. Fundi helpt de kinderen die alleen over blijven en de zieke mensen die hulp nodig hebben. Jozien Koelewijn komt uit Bunschoten en werkt inmiddels 4 jaar, als zendeling via Jeugd met een Opdracht, in Ntuzuma. Daar ondersteunt ze Fundi in haar werk en maken samen bijbelverhalen in Zulu.

3 Waar werken we? Ntuzuma is een grote township, net buiten de stad Durban, in de provincie KwaZulu Natal in Zuid Afrika. In de townships woont voornamelijk de zwarte bevolking. HIV/AIDS, criminaliteit, drugs en alcoholmisbruik is een groot probleem. Veel kinderen kunnen wel wat extra hulp gebruiken.

4 Onze doelen? De liefde van Jezus delen in woord en daad.
Hulp bieden bij praktische, psychische en geestelijke nood van de kinderen Nauw samen werken met de gemeenschap, klinieken en maatschappelijk werk. Hulp bieden aan kinderen in een crisissituatie, door het helpen vinden van een veilig thuis. We willen de kinderen helpen met het ontwikkelen van een gezond zelfbeeld. Het trainen van kinderen, mama's en gogo's om zelf in hun onderhoud te kunnen voorzien, door het aanleggen van groentetuinen. begeleiden en hulp geven aan HIV/AIDS patienten. Het aanbieden van creative ART, dans en sport om zich op een positieve manier te kunnen uiten.

5 De liefde van Jezus delen en Jezus leren kennen…
Veel kinderen in de township hebben geen boeken met verhalen die ze zelf kunnen lezen. Daar is meestal geen geld voor. Zelfs op scholen moeten ze de boeken vaak delen. Wij besloten ze daarom zelf te schrijven in Zulu en te illustreren. Op deze manier kunnen we de kinderen bereiken in hun eigen taal en tegelijkertijd, ze helpen in het leren lezen.

6 Bartimeus De bijbelverhalen en de boodschap daarin, is een mooie manier om met de kinderen te praten over wat hen bezig houdt en wat ze meemaken.

7 Noach “Ik probeer de verhalen te illustreren, die direct tot de kinderen kunnen spreken, in hun eigen situatie”.

8 Jona Vertrouwen in God, dat God altijd bij je is en dat Hij de situatie kan veranderen.

9 De Barmhartige Sameritaan
En het geven om de ander, ook in de township.

10 Aangezien onze doelgroep de kinderen in de township is en Fundi vertaalt naar Zulu, proberen we de boeken zo mooi maar goedkoop mogelijk te printen, zodat we de prijs laag kunnen houden.

11 Help mee om levens te veranderen!
…door verhalen te vertellen.

12 Voor meer info www.jozienatwork.com
Alvast heel erg bedankt!


Download ppt "Bijbelverhalen voor kinderen in de township"

Verwante presentaties


Ads door Google