Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Is er leven na de dood?.
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Video clip scheermesjes fabrikant….
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Vaderdag 2013.
‘Toegang ...’.
Zingen Vers 1 O verbreker aller banden, Gij die ons vertrouwen zijt,
God en ons.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Deel II verzoening.
"in geen ding bezorgd" 1.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Verbonden … Van boven bekeken
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
WELKOM OP TOV!.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Welkom in de samenkomst
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Genade.
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Zingen Vers 1 Jericho, Jericho, is een sterke stad, dat zie je zo!
Strijd tegen de zonde?.
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
Welkom in de samenkomst
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
"de goede strijd".
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Vertrouwen.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
Welkom Israelzondag.
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Leg al uw zorgen maar weg bij de Heer Psalm 55:23 1 LEG AL UW ZORGEN MAAR WEG BIJ DE HEER Angst – en dus vluchten? Boosheid – en dus vechten? God nodigt.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Hemels denken.
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Transcript van de presentatie:

Uitnodiging ... Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen die boven zijn, waar Christus is, gezeten aan de rechterhand Gods. Bedenkt de dingen die boven zijn, niet die op de aarde zijn. Want gij zijt gestorven en uw leven is verborgen met Christus in God. Col. 3:1-3

Uitnodiging ... Want God, de Heer, is een zon en een schild. Genade en glorie schenkt de Heer, zijn weldaden weigert hij niet aan wie onbevangen op weg gaan. Heer van de hemelse machten, gelukkig de mens die op u vertrouwt. Psalm 84:12

Jozua als voorbeeld … sta op, … naar het land dat Ik de Israëlieten, ga geven. Elke plaats die uw voetzool betreedt, heb Ik u gegeven … Niemand zal tegenover u standhouden ... Wees sterk en moedig, want ú zult dit volk het land … in erfbezit laten nemen. Wijk van de wet niet af … opdat u verstandig zult handelen overal waar u gaat. Jozua 1:2-7

Jozua’s rugzak … de HEER: Ik heb Jericho … in uw hand gegeven. U, alle strijdbare mannen, moet … de stad 1x rondtrekken. Zo moet u zes dagen doen. En u moet op de 7e dag 7x rond de stad gaan De priesters moeten 7ex de bazuinen blazen. Dan zal de stadsmuur instorten; het volk moet eroverheen klimmen, ieder recht voor zich uit.

Nederlaag bij Ai Onverwachte nederlaag Er is toch goud en zilver meegenomen God trekt zich terug als wij ‘t zelf willen doen

Hoezo strijd … ? Hoeveel strijd heeft Israël eigenlijk gehad? Als ze zich hielden aan wat God zei vloeide er geen druppel bloed aan hun kant … Uitnodiging voor een vreemde oorlog Hij is al gewonnen Hij is niet echt gefocust op de vijand Waar gaat het dan wel om?

De strijd om in te gaan Vertrouw op God i.p.v. angst Overgave aan God i.p.v. controle / begrijpen Vreugde van God i.p.v. trots Hij (Jezus) zei tot hen: Strijdt om in te gaan door de enge poort, want velen, zeg Ik u, zullen trachten in te gaan, doch het niet kunnen … Luc. 13:20

Conclusie