Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De entertainmentbranche bezoek aan een tv studio opname met publiek
Advertisements

Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Spreekbeurt Kira Lamers in groep 3 a Pius X school in Bemmel op 23 maart 2012   Ik ben Kira en net als mijn papa zijn wij Nederlanders. Mijn mama is in.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda.
Spreekbeurt van Romy Vonk Gr 6M
Leeuwen Door Hanad gemaakt..
Ontstaan van leven op aarde
Welkom! Kijk, een neushoorn! Ken je een stoerder dier dan de neushoorn? Helaas is hij ook ernstig in gevaar!
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Ape Campagne 2011 De EAZA mensapen campagne richt zich op de apensoorten die bedreigd of ernstig bedreigd zijn met uitsterven. Dit zijn alle 24 soorten.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Digitaal Beeldverhaal
De Panda Van: Lisa van Aarle.
De olifant.
Gemaakt door Melissa van Lijssel
Suriname Soraya van Lomwel.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Amber van Iddekinge, 10 maart Presentatie werkstuk.
Gemaakt door: alyssa fuchs
Dobermann Kiana Van Acker.
Bijen verzorgen is lekkere honing eten
Blaadje gaat de wereld rond Een verhaal van Groep 1 en 2
Onderwijs en kinderarbeid
Wereld Natuur Fonds door: Kevin Eek.
Pauwentroon Powerpoint: Tilly
Hallo allemaal dit is de power point
Harry Potter en de schepping
Krantenbeurt Van Ploon Vrijdag 28 oktober 2011
De ijsbeer de ijsbeer.
Verlag van hidde en daniel
De leeuw Door Tessa en Jolien.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
DE IJSBEER.
De Tijger.
Het wereld natuurfonds
Soorten Aziatische olifant Leefgebied: Afrikaanse olifant India China
Power Point excursie Hallo lezers, dit is onze Power Point over de excursie naar het van Gogh museum.
Anne Frank.
Het meisje dat ging biechten bij de priester.
Luca’s spreekbeurt over Maine coons
De legende van de partyhut
Kleine leningen voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia
Gemaakt door: Maya Opdeweegh
Een bezoek aan de dierentuin !. Man en vrouw gaan samen een dagje uit naar de dierentuin...
We laten jullie nu wat mooie plaatjes van wilde dieren zien die in Nederland voorkomen en we vertellen er kort iets over.  
De leeuw De leeuw is een mooi groot dier.
7 februari 2014 – Jasper Mol Merel – Zanglijster – Nachtegaal
Herinneringskamp Westerbork
De ijsbeer Door senne en thibaut.
Stage: Basisschool de Klingerberg
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Leerdoel: je kunt herkennen wat bij geschiedenis hoort.
Welkom bij de presentatie
‘Mixed up piles’.
Wat zijn verwijswoorden en hoe gebruik je die?
Ik mocht voor plannex een opdracht over de merel doen. Ik vond het gelijk leuk. Maar het was wel moeilijk.
Regenwormen.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Het Roze Strikje Hoeveel hou je van haar... ? hou je van haar... ?
de capibara, ook wel waterzwijn genoemd.
De eekhoorn Ze wonen in bijna ieder bos. Je kunt ze ook steeds vaker in parken zien. Hun lengte is ongeveer 20 cm. De staart is bijna even lang als hun.
The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!
Gechiedenis Van de Big 5 Benaming uit 18e eeuw
Transcript van de presentatie:

Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m. Gorilla’s Van: Karen Groot. Spreekbeurt in groep 6 m.

Bedreigde diersoorten Overal gevaar Mensen bij de gorilla’s Weetjes Hoofdstukken Waarom Gorilla’s - Baby gorilla’s - Gorilla families Zilverruggen Eten Bekende gorilla’s Dian Fossey Charles Darwin Bedreigde diersoorten Overal gevaar Mensen bij de gorilla’s Weetjes Help! Leuk fimpje!!! Einde / Vragen

Waarom het onderwerp gorilla’s ?? Mijn moeder had zo maar een boekje over gorilla’s voor mij gekocht. Toen ik dat las en al die erge dingen wou ik mijn spreekbeurt erover houden. De serie van mijn boekje heet bedreigde diersoorten. Zo zijn er ook boekjes over IJsberen, Leeuwen, Neushoorns, Olifanten en Orang-oetans. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik er eens een boekje over las en ik vond het wel interessant.  

Baby gorilla’s - Bij de geboorte weegt een jonge gorilla ongeveer 2 kilo. - De eerste maanden van het kleintje houd de moeder het tegen haar borst. - Als de kleine ouder wordt draagt ze het op haar rug. - Als de jongeren ongeveer 1 jaar oud zijn klimmen en spelen ze al helemaal zelf. - Maar blijven nog steeds dicht bij de familiegroep.

Gorilla families -Een gorilla familie bestaat uit een of twee mannetjes, een aantal baby’s en jonge gorilla’s en een paar vrouwtjes. -Iedere groep heeft een zilverrug als leider. -Die beschermt de groep.

Zilverruggen -Volwassen gorilla’s die een mannetje zijn worden zilverruggen genoemd. -Dat komt doordat ze een zilverkleurige vacht op hun rug en heupen hebben. -Zilverruggen houden andere gorilla’s uit de buurt door flink te doen. -Als ze flink doen trommelen ze op hun borst en staan ze op hun achterpoten.

Eten Een volwassen gorilla kan iedere dag wel 30 kilogram eten. Ze zijn planteneters. Ze eten stekelige planten, bamboe, distels, bladeren, stengels, schors en allerlei andere dingen. Hoewel ze planteneters zijn zoeken ze soms ook wel naar wormen, larven en mieren. Omdat hij zo zwaar is blijft hij liever op de grond. Hierdoor is het moeilijk om dingen te pakken die hoog hangen. Ze hebben een sterk gebit om alles te kunnen eten.

De top drie bekendste Gorilla’s 1. Een van de beroemdste gorilla’s was de Albino gorilla die Sneeuwvlokje heette. Helaas is hij al overleden aan huidkanker. Hij leefde in de dierentuin van Barcelona. 2. Ook Bokito is natuurlijk heel bekend, Jullie kennen hem allemaal wel. Hij is al twee keer uit een dierentuin ontsnapt. 3. Bongo is ook bekend. Hij is lang een goed voorbeeld van Apenheul geweest. Hij was vader van 27 jonge gorilla’s. En was op zijn 2de al naar Nederland gekomen. Hij overleed op 33 jarige leeftijd.

DiAN Fossey Dian Fossey is een vrouw die een lange tijd bij de gorilla groepen heeft doorgebracht. In 1957 dacht ze aan een reis naar Afrika. Ze werd bekend met haar artikelen in het tijdschrift National Geographic. Met videobeelden liet ze zien hoe ze met gorilla’s communiceerden. Dian werd in 1985 met een ingeslagen schedel gevonden. Waarschijnlijk is haar moord gepland door Protais Zigiranyirazo, Hij was verantwoordelijk voor de moord van 800.000 mensen in 1994

Charles Darwin Charles Darwin is de man die geloofde dat de mens van de aap afstamt. Hij was een engelse natuuronderzoeker. Dit is het jaar van Charles Darwin. Omdat hij 200 jaar geleden geboren is. < Gorilla skelet < Mensen skelet

Beschermde dierparken De Berggorilla’s leven in kleine parken in Afrika. De parken zijn in Uganda, Rwanda en Congo. Uganda Rwanda Congo Hiervan is Congo het grootste land, waarschijnlijk heeft Congo dan ook het grootste beschermde dierenpark. In dierenparken leven niet alleen gorilla’s. Alle wilde dieren zouden er wel kunnen leven. Een beschermd dierenpark kan je voornamelijk in Afrika tegen komen.

De gorilla’s zijn bedreigde diersoorten. Van de berggorilla’s zijn er nog 700 Van de Oostelijke laaglandgorilla’s nog 7.000 En van de Westelijke laaglandgorilla’s nog 10.000

Overal gevaar In 1990 brak dicht bij de gorilla’s een grote oorlog uit. Mensen gingen wegvluchten en schuilden op plekken waar de gorilla’s ook leefde. Ook soldaten vluchten ernaartoe. Het is raar maar gorilla’s kunnen ziektes van mensen opvangen. Er zijn mensen die dicht bij de beschermde dierparken leven. Ze hakken hout van de bomen van de gorilla’s af. Dit is ook heel gevaarlijk.

Mensen bij de gorilla’s Het is niet zo’n goed idee om mensen bij de bossen van de gorilla’s te laten komen. Maar als ze het wel goed zouden doen kan het de gorilla’s helpen te overleven. De mensen mogen maar één uur bij ze blijven. Als ze dat al doen moet het op 7 meter afstand. Anders kunnen de gorilla’s ziektes van de mensen opvangen en er zelf ziek van worden.

Weetjes Dat een mannetje wel 200 kilogram weegt. En dat een vrouwtje daar tegenover maar 90 kilogram weegt. En dat als een mannetje recht staat dat die dan wel 2 meter lang is. En ook dat als een mannetje zijn handen wijd doet het 2,5 meter breed is. Gorilla’s kunnen net als mensen kleuren zien

Help ons! Ons ja! Er zijn fondsen zoals het WNF (Wereld Natuur Fonds) die de gorilla’s helpen. Voor normale kinderen hebben hun de rangerclub opgestart. Voor peuters en zulke hele kleine kinderen bestaat er de bamboeclub. Word ook lid, als je van dieren houd. < Dit is PipaPanda Van de Bamboeclub.

Leuk filmpje!!! http://www.youtube.com/watch?v=EH3hXGAFx0s http://www.youtube.com/watch?v=Bz8NQdgj-iY&feature=PlayList&p=ECB18EF1C0377A4D&playnext=1&playnext_from=PL&index=25

Zijn er nog vragen? Goed =D Ruimvoldoende =) Voldoende =l Matig =( Onvoldoende =’(