De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De ijsbeer de ijsbeer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De ijsbeer de ijsbeer."— Transcript van de presentatie:

1 De ijsbeer de ijsbeer

2 Leefgebied van de ijsbeer
Ijsberen leven in het hoge noorden langs de noordelijke kusten en aangrenzende zeeen ijsberen leven dus in koude gebieden zoals Alaska,Rusland,Canada,Groenland en Spitsberg(noorwegen) Ze leven niet op de Zuidpool omdat ze daar geen eten vinden.

3 Wat eten ijsberen De ijsbeer jaagt in de zee en op het land. Het lievelingsmenu van de ijsberen zijn robben. Maar ook zeehond, vis en kleine walvis staan op het menu. Als zij op het land zijn eten ijsberen ook wel een rendiertje, wat bessen of wat zij kunnen vinden aan afval.

4 Wat maakt een ijsbeer zo speciaal
De ijsbeer heeft een blauwe tong . RAAR Hé !!!!!!!!!!!!!!!!!! Maar niet van de kou Eigenlijk weet niemand waarom

5 Hoe groot wordt een ijsbeer
Van een afstandje lijkt een ijsbeer soms hartstikke klein. Zelfs dichtbij vergeten we soms hoe groot de beer is totdat… hij op zijn achterpoten gaat staan. Ze kunnen zich zelf zover uitrekken dat hun neus net zover komt als hun voorpoten. Je begrijpt, ijsberen hebben een lange nek. Helmaal uitgestrekt kan een ijsbeer wel 3 meter lang zijn. Op vier poten zijn ze ongeveer één meter hoog.

6 Hoe zwaar wordt een ijsbeer
Mannetjes ijsberen (beren) zijn groter dan vrouwtjes (zeugen). Een beer kan tussen de 500 en 600 kilogram wegen. Zeugen zijn ongeveer 300 kilo, behalve als ze zwanger zijn. Dan wegen ze soms net zoveel als een mannetje

7 quiz waar komt de ijsbeer voor? Waar komt de ijsbeer niet voor?
Wat is het lievelings eten van de ijsbeer? Wat maakt een ijsbeer zo speciaal? Hoe groot word een ijsbeer? Hoeveel weegt een beer? Hoeveel weegt een zeug?

8 daaaaag

9 schattig


Download ppt "De ijsbeer de ijsbeer."

Verwante presentaties


Ads door Google