De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten."— Transcript van de presentatie:

1 Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten.

2  Waar ben ik geweest?  Het Zwarte Woud  Europapark  Luxemburg  De vakantie foto’s  Vragen

3  Ligging: Zuid Duitsland aan de Franse grens.  Het is ongeveer 6 uur rijden vanaf Blitterswijck.  De rijn stroomt door het Zwarte Woud

4  Een groot bosgebied met veel naaldbomen.  De romeinen noemden het zwarte woud omdat het onder de bomen zo donker was.  Het is erg heuvelachtig en soms staat er een grote berg.

5  Ons hotel was gelegen op een grote berg.  Met de auto moest je daarom flink omhoog rijden.  De helling was wel 15%.  Vanaf het balkon had je uitzicht op het mooie landschap.

6  Grootste Attractiepark van Europa.  850.000 m2 (groter dan EuroDisney).  Ligt in het plaatsje Rust.  Een filmpje van het park.

7  Het park is ingedeeld in verschillende landen met hun eigen attracties.  Vooral de vele achtbanen trekken veel bezoekers.  Als je alles wilt zien dan moet je zeker 2 dagen gaan. Euromir Thema: Rusland

8 Fjord rafting Thema: Noorwegen Atlantica bootjes Thema: Griekenland

9  De leukste attractie. Silverstar….  Super achtbaan.  127 km/uur  20 sec zweefmoment  75 meter hoog

10  Grenst aan Belgie, Duitsland en Frankrijk  Erg klein land. Niet veel groter dan de provincie Drenthe.  Dun bevolkt.  Drie talen: Duits, Frans, Luxemburgs dialect.  Ook de hoofdstad heet Luxemburg.

11  Groot hertogdom.  Willem van Oranje was een tijdje de baas.  Daarom lijkt de vlag ook op die van Nederland.  Er zijn veel oorlogen geweest.

12  Wij zaten in het deel van de Ardennen.  Het is daar erg heuvelachtig en er zijn veel bossen.  De camping was gelegen aan het riviertje Sure.

13  De omgeving was mooi en er is veel te doen.  Oude stadjes bezoeken, mountainbicken, wandelen, paardrijden, de stad Luxemburg bezoeken.

14

15

16

17

18

19  Waarom lijkt de Luxemburgse vlag veel op die van Nederland?  Waarom noemden de Romeinen het gebied: het Zwarte Woud.  Hoeveel sec. zweefmoment had de silverstar?  Aan welk riviertje lag onze camping?  Hoe ver is het rijden naar het zwarte woud.

20  Zijn er nog vragen?


Download ppt "Even geen kinderen om me heen. Alleen maar genieten."

Verwante presentaties


Ads door Google