De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De dieren in Madagaskar

Verwante presentaties


Presentatie over: "De dieren in Madagaskar"— Transcript van de presentatie:

1 De dieren in Madagaskar
Van Kay , Luuk en Freddy

2 Inhoud 1# Inhoud. 2# Apen & half apen. 3# De roofdieren. 4# Reptielen & Amfibieën. 5# De Insecten. 6# De vogels. 7# De vissen. 8# Weetjes. 9# Einde!!!

3 Apen & half apen Er zijn heel veel verschillende apen op Madagaskar. En er zijn wel 20 verschillende soorten maki’s. Maki’s zijn de hele dag actief. En er zijn wel 4 soorten mangoesten. Een ayeaye is heel bijzonder en een bedreigde diersoort wegens ontbossing. Dit is een ringstaart mangoest Dit is een ayeaye

4 De roofdieren Maar er is nog een mooi
Er zijn verschillende soorten roofdieren in Madagaskar maar er is een hele bijzondere namenlijk de fossa. Hij leeft aaleen in Madagaskar en is daar het grootste roofdier. De fossa heeft een lang, slank lichaam, ronde oren en grote, naar voren gerichte ogen. Het dier wordt 60 tot 90 centimeter lang en 7 tot 14 kilogram zwaar. De staart is met een lengte van 55 tot 90 centimeter bijna net zo lang als de rest van het lichaam. Het dier heeft een dichte, korte vacht, die roodbruin tot donkerbruin van kleur is. De fossa is een zoolganger Hij kan zijn nagels intrekken. Maar er is nog een mooi roofdier in Madagaskar hij heet de mustela nivalis . Het is een wezel achtige en dit diertje houd ook van smullen van andere dieren.

5 Reptielen & Amfibieën Amfibieën De Amfibieën van Madagascar zijn nog een ander voorbeeld van de grote diversiteit van dit eiland. Er zijn tot nu toe meer dan 300 soorten beschreven en het aantal stijgt bijna dagelijks. Er zijn momenteel 346 soorten reptielen met 314 van dit zijn endemisch in Madagaskar. Gekko's Er zijn 88 soorten en 12 geslachten. Kameleons De grote meerderheid van de kameleons zich voordoen in de Oost-vochtige regenwouden van het eiland en verschillende soorten tonen een duidelijke voorkeur voor hun aanwezigheid op bepaalde hoogtes slechts. Krokodillen. Er zijn krokodillen in Madagaskar, Crocodylus niloticus, de Nijl Krokodil is de soort.

6 insecten . elk land heeft zijn bijzondere insecten.
Madagaskar heeft zijn giraffnek-tor van het mannetje is de nek nog langer dan die van het vrouwtje. Ze komen maar op enkele plaatsen voor in Madagaskar. .

7 vogels Madagascar heeft "slechts" 258 soorten vogels, al 115 van deze oorspronkelijk soorten zijn 36 oorspronkelijke geslachten,. Madagascar ook vijf oorspronkelijke families van vogels Madagascar was ooit de thuisbasis van reusachtige land vogels, waarvan de grootste woog meer dan 500 kilo en was 3 meter hoog Olivantvogel’s zijn met uitsterven bedreigd in de afgelopen paar honderd jaar door menselijke jacht, geïntroduceerde soorten, en verlies van leefgebied.

8 Weetjes Wist je dat? Het allergrootste ei werd gelegd door de olifantsvogel hij was 12 kilo! De grootste landvogel die ooit heeft geleefd leefde op Madagaskar het was de olifantsvogel. De dodo die alleen op Madagaskar leefde is uitgestorven door de mens.

9 einde


Download ppt "De dieren in Madagaskar"

Verwante presentaties


Ads door Google