De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jachtluipaard Arthur & Steven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jachtluipaard Arthur & Steven."— Transcript van de presentatie:

1 jachtluipaard Arthur & Steven

2 inhoudstafel Wetenschappelijke naam Hoe ziet het dier eruit
Waar leeft het jachtluipaard Wat eet het jachtluipaard Voortplanting van het jachtluipaard Vijanden van het jachtluipaard Hoe snel is het jachtluipaard Weetjes over het jachtluipaard

3 Wetenschappelijke naam
Acinonyx jubatus

4 Hoe ziet het dier eruit De lengte bedraagt
110–140 cm Een staart van 65–80 cm; Schouderhoogte 75–85 cm. Het heeft ook geel met zwarte stippen.

5 Waar leeft het jachtluipaard
Het jachtluipaard is verspreid in Afrika en in zuidelijk Azie tot in India.

6 Hoe jaagt het jachtluipaard
De jachtluipaard jaagt over het algemeen overdag. Meestal houden ze eerst de omgeving in de gaten vanaf een verhoogde plek als een rotspartij, een omgevallen boom of een termietenheuvel.

7 Wat eet het jachtluipaard
Wat eet het dier? De jachtluipaard jaagt voornamelijk op kleine en middelgrote antilopen: Thomsongazelle impala springbok Indische antilope kob

8 Voortplanting van het jachtluipaard
De draagtijd beloopt ca. drie maanden en per worp worden twee tot vier jongen geboren. Bij de geboorte zijn de welpen blind en hulpeloos. Na vier tot veertien dagen gaan de ogen open. Na een maand eten ze hun eerste vlees.

9 Vijanden van het jachtluipaard
Bedreiging. De belangrijkste vijanden en concurrenten zijn hyena's en leeuwen De jachtluipaard is beschermd door CITES en de handel in de vacht van jachtluipaarden is verboden.

10 Hoe snel is het jachtluipaard
Snelheid. De jachtluipaard is het snelste landdier ter wereld: binnen vier seconden kan hij snelheden van tot wel 112 km/uur halen. Deze snelheid houdt hij echter zelden langer dan over een afstand van 500 m vol, en meestal valt de soort aan met een snelheid van 60 km/uur.

11 Weetjes over het jachtluipaard
Orde, klasse en rijk, de Latijnse naam en de stam en het geslacht. Klasse zoogdieren. Orde roofdieren. (Acinonyx jubatus) Het rijk van het jachtluipaard zijn dieren. De stam van het jachtluipaard is (Chordadieren). Het geslacht van het jachtluipaard Acinonyx .

12 THE EINDE Artur en steven


Download ppt "Jachtluipaard Arthur & Steven."

Verwante presentaties


Ads door Google