De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pauwentroon Powerpoint: Tilly

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pauwentroon Powerpoint: Tilly"— Transcript van de presentatie:

1 Pauwentroon Powerpoint: Tilly
De Pauw is beroemd om z’n lange sleep die hij als waaier kan opzetten. Vrouwtjespauwen hebben geen sleep en zien er niet zo opvallend uit. Pauwen leven in kleine families een mannetje heeft meestal èèn tot vijf vrouwtjes. Aan het eind van de winter wil het mannetje gaan paren en om aandacht te schenken begint hij te schreeuwen ook midden in de nacht, zijn roep klinkt als: “Ekkoh-Ekkoh en Pauw Pauw.” De vrouwtjes geven zachtjes antwoord. Powerpoint: Tilly

2 Hun nest maken ze meestal in een kuiltje in de grond tussen de struiken het nest wordt bedekt met dorre bladeren of gras. Het vrouwtje legt gewoonlijk vier tot acht bijna witte eieren en pas na het vierde ei begint het vrouwtje te broeden dat duurt ongeveer 28 dagen. De jonge kuikens worden met veren geboren niet met dons zoals bij andere kuikens, ze oefenen al jong om te pronken en trillen met hun vleugeltjes als ze hun kleine staartveertjes opzetten. De kuikens worden alleen door hun moeder verzorgd, ze vragen om voedsel door tegen haar snavel aan te tikken.

3 Het mannetje met z’n prachtige kleuren en het vrouwtje bruingrijs
Blauwe Pauwen kunnen vrij tam worden en hebben geen last van de kou. Ook al is er een verwarmd verblijf ze gaan rustig in een boom zitten al vriest het dat het kraakt. Het mannetje met z’n prachtige kleuren en het vrouwtje bruingrijs

4 Naast alle soorten is er ook de zwartvleugel pauw.
De Kongo is diep zwart met donkerrood. De groene pauwen zijn het grootst en staan hoog op de poten het mannetje en het vrouwtje zijn allebei groen. Deze zijn nogal agressief het mannetje wil steeds vechten met andere mannetjes. Bovendien kunnen ze niet tegen de kou.

5 Als pauwen een goed leven hebben kunnen ze 20 tot 30 jaar oud worden.
Door het fokken ontstonden er allerlei nieuwe kleuren. Bonte, crèmekleurig, sneeuwwitte en zwartvleugel-pauwen Als pauwen een goed leven hebben kunnen ze 20 tot 30 jaar oud worden.

6

7

8 Moeder met jongen een dag oud

9 Een gelukkige moeder

10 Een goede moeder die oplet.

11 Samen een stukje wandelen

12 Waar gaan jullie naar toe?

13

14

15

16

17

18

19

20 Pauwen in het wild

21 Einde Muziek: How Insensitieve van Victor Silvester


Download ppt "Pauwentroon Powerpoint: Tilly"

Verwante presentaties


Ads door Google