De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE IJSBEER.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE IJSBEER."— Transcript van de presentatie:

1 DE IJSBEER

2

3

4 EEN LEKKER HAPJE

5

6

7

8

9

10 Ik wil het hebben over de ijsbeer, het gebied, waar hij leeft en hoe hij leeft.
Ook wil ik het over de jacht op de ijsbeer en de bescherming van de ijsbeer. En ook hoe de ijsbeer jaagt op zeehonden.

11 IJsberen voelen zich thuis rond het noordpoolgebied op drijvende ijsschotsen en in open zee.
De ijsbeer kan van 250 kg tot 700 kg wegen . Dankzij de zwemvliesjes aan hun klauwen en de stroomlijn van hun lijf zijn het goede zwemmers, die het lang kunnen volhouden Een ijsbeer duikt heel graag, ook is hij een geduldige jager.

12

13 Het mannetje en het vrouwtje gaan jagen, maar in de winter blijft het vrouwtje bij de kleine ijsbeertjes en het mannetje gaat alleen jagen. De winter op de noordpool duurt negen maanden. Af en toe moet de ijsbeer eens het water in. Ze zwemmen met een krachtige slag waarbij ze alleen hun voorpoten gebruiken. De dikke laag vet helpt hun beter te drijven en beschermt zich tegen de kou.

14

15 De eskimo's jagen op de ijsbeer voor hun vacht en vet.
Als het warmer weer wordt en de ijsbeer komt uit het water, schudt een ijsbeer zich uit als een enorme hond met zijn hoofd of schouders. Druppels water vliegen alle kanten op. Een ijsbeer rust uit zodra hij slaap heeft. Dat kan overal zijn, zelfs midden in een sneeuwstorm.

16 Een ijsbeer kunt je van één kilometer ver zien aan zijn zwarte neus.
De ijsbeer is zeer slim. Soms besluipt de ijsbeer zijn prooien als die aan het zonnebaden zijn. Hij houdt zijn poot voor zijn neus dat ze hem niet zien, want zijn neus is opvallend, zo’n zwarte stip. De ijsberen gaan in het begin van de herfst naar resten van walvissen of walrussen zoeken.

17 In de winter liggen de hapjes niet voor het oprapen
In de winter liggen de hapjes niet voor het oprapen. Daarom eet hij voor de winter zoveel mogelijk, zodat hij een flinke vetlaag heeft om de winter door te komen. Als een ijsbeer op zijn twee achterpoten staat, is hij tussen twee en drie meter hoog. In de maand April leggen de mannetjes grote afstanden af, op zoek naar vrouwtjes zonder jongen. Als de moederijsbeer haar jongen krijgt had ze die 7 à 8 maanden in haar buik.

18 Als de kleintjes eenmaal geboren zijn, doet hun moeder alles om de vader uit de buurt te houden, want hij eet alles, zelf zijn eigen kinderen. De babyijsbeertjes worden midden in de winter geboren in een sneeuwhol. De ijsberen zijn dol op glijbaantje spelen. Ze hebben geen slee nodig want ze laten zich op hun buik van de helling glijden. De vrouwtjes zorgen ongeveer drie jaar voor de jongen die bij de geboorte blind en naakt en doof zijn.

19 DIT WAS MIJN SPREEKBEURT

20 EINDE

21 ZIJN ER NOG VRAGEN


Download ppt "DE IJSBEER."

Verwante presentaties


Ads door Google