De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!

Verwante presentaties


Presentatie over: "The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!"— Transcript van de presentatie:

1 The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!

2 Alles over de koning van het dierenrijk!
Alles over deze zware jongen! Alles over deze snelheidsjagers! Alles over de buffel! Alles over het grootste dier de olifant! En een superleuke quiz en een strip van stuntel man!

3 De koning van het dierenrijk
Wist je dat ?! Echte slaapkoppen! Als de mannetjes leeuwen liggen te slapen zijn de vrouwtjes leeuwen druk bezig voedsel te regelen. En als de vrouwtjes leeuwen eenmaal terug zijn met eten mogen de mannetjes als eerst aanvallen. Eigenlijk best oneerlijk want de vrouwtjes leeuwen hebben het hardst gewerkt! Ook slapen leeuwen 20 uur per dag! de staart van de leeuw kan wel 1 meter lang worden !

4 Oude knarren! Een zware jongen van de savanne!
Wist je dat?! Neushoorns elke dag wel 100 liter en tientallen kilo’s eten ! Oude knarren! Neushoorns zijn na de olifanten de zwaarste landdieren! Ze wegen wel 3000 kilo. Ook hebben ze een enorme hoorn op hun hoofd die wel 1,8 m kan worden! Ze lopen al op onze aardbol sinds de prehistorie toen waren er 165 soorten nu nog maar 5….

5 Wist je dat?! Alles voor eten! echte snelheidsjagers!
Eigenlijk doen luipaarden de Hele dag niets anders dan Luieren. Maar als ze dan iets Zien schieten ze er achteraan Met hun enorme snelheid! Ze kunnen in ongeveer 6 sec 100 meter afleggen! Als ze dan iets lekkers hebben Sleuren ze het de boom in zodat het niet gejat word door bijvoorbeeld hyena’s! Wist je dat?! De wetenschappelijke naam van een luipaard Panthera pardus is?

6 Buffels! Agressief maar toch kieskeurig. #nationalgeographicjunior!
Soms zou je willen dat je allemaal Wilde dieren kon zien maar dat brengt ook gevaren met zich mee.. Als er bijvoorbeeld een dier boos wordt. Je zou denken dat ze aanvallen maar buffels doen dat anders. Die kijken je net zolang aan tot je zelf weggaat. Ook doe je misschien elke dag iets anders . voor mensen is dat normaal maar voor de buffel niet dat is een echt gewoonte dier! Buffels! Wist je dat?! de wetenschappelijke naam van de buffel Syncerus caffer caffer is? #nationalgeographicjunior!

7 Grootste stampers van de aarde!
Wist je dat de Olifant kleurenblind is?! Enorme krachtpatser! Olifanten zijn niet handig met hun poten, maar wel Met hun slurf! Hun slurf bestaat uit wel Spieren! Echte krachtpatsers dus. Ook hebben ze een enorm goed geheugen, zo was er in een natuur park een keer een chinees die een olifant sloeg toen hij later dezelfde olifant een banaan wou geven takelde de olifant hem zo hard toe dat de man overleed. Ook word de poep van olifanten gebruikt voor papier en karton dus de olifant is een prachtig veelzijdig dier!

8 1.Hoeveel spieren heeft de slurf van een olifant?
A B C.12600 2. Hoever kan een leeuw springen? A.8 meter B.4 meter C.6 meter 3. Hoe heet de buffel in Afrika? A.Nyati B.Nyafi C. Myafi 4.Hoelang lopen er al neushoorns op aarde? A.7 miljoen jaar B.12 miljoen jaar C.60 miljoenjaar 5. Hoe hoog is de schouderhoogte van een luipaard? A.50 tot 60 cm B.60 tot 70 cm C. 70 tot 80 cm

9 Antwoorden en strip! Antwoorden quiz! 1. B A A C 5.A


Download ppt "The Big five En een strip van stuntelman!! Alles over leeuwen!"

Verwante presentaties


Ads door Google