Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Gezegend wie op God vertrouwt
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Ik wens je De kracht van god.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
“ff Anders”.  Het thema van dit jaar is “ff Anders” 2.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Video clip scheermesjes fabrikant….
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Fair Play Eerlijk spelen
De Heilige Geest in het Oude Testament
de genezing te Bethesda
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
Thema vanavond: Vol verwachting…
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
De dood in de pot 2Koningen
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
1 17 okt 2013 Rijnsburg 17 okt 2013 Rijnsburg. 2 het voorgaande: Melchisedek voor het eerst ter sprake in 5:6 en 5:10 10 door God aangesproken als hogepriester.
HOEZO BIDDEN?.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Psalm ste boek 2-de boek 3-de boek 4-de boek 5-de boek Genesis Exodus Leviticus Numeri Deuteronomium 2.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
Zondag 26 mei 2013 Zoetermeer 1. opschrift Psalm 20: bede om overwinning van de koning Hij geve u naar uw hart, en doe al uw plannen in vervulling gaan.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
David, een profeet psalm 16.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
OVER WAT JE ZEGT EN WAT JE DOET
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
Math.23 : 39,  Want Ik zeg u, gij zult Mij van nu aan niet meer zien, totdat gij zegt: Gezegend Hij, die komt in de naam des Heren !
GOED NIEUWS.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Wie is God voor jou?.
Verlangens van God.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
13 juni 2013 Bodegraven vanaf hoofdstuk 7:1 1. 1Korinthe 7 1 Wat nu de punten betreft, waarover gij mij geschreven hebt, het is goed voor een mens niet.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
1 4 september 2014 Rijnsburg 4 september 2014 Rijnsburg.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
1 16 jan Rijnsburg 16 jan Rijnsburg. 2 de vorige keer:  "de hoofdsom van het gezegde" (8:1)  de aankondiging van een nieuw verbond (8:8)
Ik wil jou van harte dienen
1 Zie ook identiteit.pdf willen denkenvoelen 5 Zie ook identiteit.pdf.
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Niets zonder Gods zegen
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
VREUGDE.
Waarom heb je zo weinig moed?.
Levenskracht in overvloed
Transcript van de presentatie:

Thema: VERTROUWEN Psalm 125: 1-2 Een bedevaartslied: Wie op de HERE vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altoos blijft. Rondom Jeruzalem zijn bergen; zo is de HERE rondom zijn volk van nu aan tot in eeuwigheid.

Thema: VERTROUWEN Terughoudendheid Schade Pijn Verdriet Reserve Afstand van genomen

De aanleiding… 1e trein: redding 2e trein: Heilige Geest. N.a.v. 1: 1e trein: redding 2e trein: Heilige Geest. Genezing !! N.a.v. 2: Je geneest niet omdat je niet gelooft… N.a.v. 3: Jong leven vol tegenslagen en teleurstelling t.o.v. God. Ontmoetingen gaan altijd over VERTROUWEN… Ontwikkeling in de Evangelische wereld welke geheel gericht is op het ZICHTBARE. Telefoontje van een goede vriendin. Lezen van de roman Nieuwe Liefde (Bonnie Leon).

Thema: VERTROUWEN HOE ZIT HET MET MIJN VERTROUWEN OP JAWEH ??? Terughoudendheid Schade Pijn Verdriet Reserve Afstand van genomen HOE ZIT HET MET MIJN VERTROUWEN OP JAWEH ???

HOE ZIT HET MET MIJN VERTROUWEN OP JAWEH ??? Vertrouwen betekent: Blijven vertrouwen… Bouwen op de betrouwbaarheid… Een schuilplaats hebben… Een toevlucht vinden… Veiligheid vinden… Berusten in… HOE ZIT HET MET MIJN VERTROUWEN OP JAWEH ???

WAAROM IS DE HERE GOD BETROUWBAAR ??

DAAROM IS DE HERE GOD BETROUWBAAR…

WAAROM IS DE HERE GOD BETROUWBAAR ?? Omdat de Here God Zijn betrouwbaarheid bewezen heeft in Zijn Zoon de Here Jezus ! Begin Gen.3:15 Uitvoering Joh.19:30

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: ZEGEN Jer.17:7-8 Gezegend is de man die op de HERE vertrouwt, wiens betrouwen de HERE is; hij toch zal zijn als een boom, aan het water geplant, die zijn wortels tot aan een beek uitslaat, en het niet merkt, als er hitte komt, maar welks loof groen blijft, die in een jaar van droogte geen zorg heeft en niet nalaat vrucht te dragen.

Pas op voor de valkuil… Het gaat niet primair om de belofte maar om de basis…: BASIS= VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: HULP Psalm 28:7 De HERE is mijn kracht en mijn schild; op Hem vertrouwde mijn hart en ik werd geholpen. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: OVERWINNING 1 Kron.5:20 want zij riepen in de strijd tot God en Hij liet Zich door hen verbidden, omdat zij op Hem hadden vertrouwd. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: REDDING Psalm 22:5-6   Op U hebben onze vaderen vertrouwd, zij hebben vertrouwd, en Gij deed hen ontkomen;   tot U hebben zij geroepen en zij werden gered, op U hebben zij vertrouwd en zij zijn niet beschaamd. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: VERKWIKKING Spreuken 28:25 wie op de HERE vertrouwt, wordt overvloedig verkwikt. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: OVERWINNING OP VREES Psalm 56:4-5 Ten dage dat ik vrees, vertrouw ik op U; op God, wiens woord ik prijs. Op God vertrouw ik, ik vrees niet; wat zou vlees mij aandoen? Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: STANDVASTIGHEID Jes. 26:3 Standvastige zin bewaart Gij in volkomen vrede, omdat men op U vertrouwt. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: ONAANTASTBAARHEID Spreuken 29:25 Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de HERE vertrouwt, is onaantastbaar. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

GEVOLG VAN HET VERTROUWEN OP DE HERE GOD: ONWANKELBAARHEID Psalm 125:1 Wie op de HERE vertrouwen, zijn als de berg Sion, die niet wankelt, maar voor altoos blijft. Pas op voor de valkuil ! BASIS=VERTROUWEN

Jesaja 30:15 Want zo zegt de Here HERE, de Heilige Israëls: Door bekering en rust zoudt gij verlost worden, in stilheid en vertrouwen zou uw sterkte zijn…