Gemaakt door Nils Baalmans

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Aikido Door: Kyra Eggels 7a.
Sporten.
Dyslexie Deze spreekbeurt van Eva, groep 6, gemaakt voor school, november Mijn spreekbeurt gaat over dyslexie.
Opkomen voor jezelf.
Zeven kleuren Een Oosterse wijze leermeester ging eens
Veilig Internet Geef antwoord op de vragen en ontdek of jij veilig gebruik maakt van het internet!
Atari ! Ik speel KO, als je niets doet heb je nog maar één oog. Amai ! Ik ben dood. Ik gooi deze steen dan maar in dat kost je een hele groep Ik splits.
Alle kennis die je nodig hebt om hier te dealen! Gemaakt door kilibra Sommige plaatjes zijn filmpjes, hou je muis erop om te kijken of het een filmpje.
Inhoud: 1. Waarom karate? 2. Algemeen. 3. Oorsprong. 4. Oorsprong vervolg. 5. Plaatjes. 6. Filmpje. 7. Wat heb je aan karate? 8. De karate-dodjo. 9. Mag.
Missie Omgeving Identiteit Waarden & Overtuigingen Vaardigheden
HET ZONNESTELSEL. We hebben in de ruimte zoals
De Paasquiz.
DE olympische spelen..
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Tekst en illustraties: Annice van Hemmen.
Kapster Cynthia zwijnenberg Klas: 2b.
Il Silenzio.
Hellingen kunnen berekenen
Judo Fawad groep: 8b.
De bedradingslijst.
Kleuren Kleuren.
Leven zoals het leven je is gegund
Presentatie over tijgers
Dit is gemaakt door Yvian van Gestel uit groep 8a
Spreekbeurt Sem 23 September 2008
Voorbereiding post 2 Wie weet hoe ik heet Groep
Hoe ik paddenstoel word
De Olympische spelen.
Doelstellingen formuleren
Mijn spreek beurt gaat over judo
Lagoonia.
Spelregeltest Oliveo Handbal
Een website bouwen, hoe doe je dat eigenlijk?. Website bouwen Wat zet ik er op? Hoe deel ik mijn pagina’s in? Welke knoppen moet ik gebruiken?
TIBETAANSE PERSOONLIJKHEIDSTEST
Licht Hoofdstuk 5 paragraaf 5.1 en 5.2
Deze presentatie kan als hulpmiddel gebruikt worden om het programma te presenteren aan het bestuur of bv aan sponsoren. Advies: voeg gerust dia’s toe.
V r o l i j k K e r s t m i s Voor iedereen !.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Jiu Jitsu.
Natuurkunde Paragraaf 5.1 & 5.2 Gemaakt door: Martijn van den Berg
Daar is DE ZON! Daar is de zon eindelijk weer! De grijze winter is voorbij, bomen en bloemen groeien en bloeien, lammetjes dartelen in de wei.
Altijd online!.
Het leukste verhaal van cars.. Morgen is het het belangrijkste race van het jaar. Daar moet ik naar toe.
Etappe 1 De eerste stappen.
rood rood rood zijn de tomaten en ook een teloefening
Raar Maar Waar kinderboekenweek. Vraag 1 zijn er ooit vikingen op mars geland.
TAEKWON-DO.
KLEDINGCOMMISSIE Welke eisen stellen we aan het tenue? Kleuren, logo, vormgeving Pasvorm Prijs/kwaliteit Aankoopgemak Kledingsoorten Baan wedstrijd pupillen/jeugd.
Psychologieles 9 lesweek 9 NEARPOD
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
Uitleg  In dit spel is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten verzamelt door vragen goed te beantwoorden.  In ronde 2, 3 en 4 staat er ook een.
Kleding in China. Wat vind jij? 1.Chinese kleding heeft veel meer kleur dan Westerse kleding! 2.In China draagt iedereen lange gewaden en lange jurken.
Iedereen kent mode toch? Het is je mening wat je vindt in je kledingkast. Het is je kleding, je schoenen, je tassen als je dat hebt. Je oorbellen, ringen.
Downsyndroom door naam. *Vandaag houd ik een spreekbeurt. *Het gaat over mijzelf. *Want het gaat over Downsyndroom. Spreekbeurt.
Basketbal Powerpoint Isa en Rand. De bal van basketbal Je hebt verschillende kleuren. Zoals oranje met zwarte strepen of blauw met witte strepen. Soms.
Ontdekkingen in de zomer
Kleur….
Breng de brief naar de goede huiskleur
Interview met een voormalig topsporter
Snelcursus digitaal tafelen
Kikker kleuren
© UNIEK IN DE KLAS.
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Transcript van de presentatie:

Gemaakt door Nils Baalmans Judo Gemaakt door Nils Baalmans

Waarom dit onderwerp ? Ik zit zelf op judo en vind het een hele leuke sport. Het leukste vind ik de wedstrijdjes.

Wat ga ik vertellen Hoe is judo ontstaan en wie heeft het bedacht? Wat is judo? Waar doe je judo? Hoe gaan de wedstrijden? Vragen aan de klas Vragen aan Nils

Hoe is judo ontstaan en wie heeft het bedacht? Judo is ontstaan in Japan. Eerst waren er samoerai die de keizer en het land moesten beschermen. Deze samoerai konden met of zonder wapen mensen uitschakelen of zelfs dood maken.

150 jaar geleden was er een japanner die heette Jigoro Kano. Jigoro Kano veranderde de vechtkunst van de samoerai in judo Judo gaat niet meer om mensen te doden maar om je tegenstander onder controle te krijgen door gebruik te maken van de kracht van de tegenstander.

Wat is judo? Bij judo gaat het er om je tegenstander op een makkelijke manier op de grond te krijgen. Dit kun je doen door gebruik te maken van verschillende worpen en technieken. Bijvoorbeeld met een beenworp, een schouderworp, een heupworp of technieken zoals de houdgreep of een beenklem.

Ook is het heel belangrijk dat je leert om zelf goed te vallen. Dit doe je door goed af te slaan op de mat als je zelf valt.

Waar doe je judo ? Judo doe je op de mat in de dojo. Ik train er 2 keer per week. Bij judo draag je een pak, die heet de chi en je hebt een band om je middel. Aan de kleur van de band kun je zien hoe goed je de technieken al kunt. Iedereen begint met een witte band en kan gekleurde slippen verdienen.

De kleuren die je kan verdienen zijn: Geel Oranje Groen Blauw Bruin Als je alle kleuren hebt gehaald krijg je een andere kleur band, de banden hebben dezelfde volgorde als de slippen.

In Nederland is de zwarte band met 5e dan het hoogste wat je kunt halen. Als je naar Japan gaat kun je de 12e dan halen. Anton Geesink is de enige Nederlander die dit ooit heeft gehaald.

Hoe gaan de wedstrijden? Ik doe ongeveer met 5 toernooien per jaar mee. Als je in de dojo komt waar het toernooi is moet je eerst gaan inschrijven, je laten wegen en je judopaspoort laten zien. Dan kun je jezelf gaan omkleden en de tafel bij de mat opzoeken waar je moet judoën.

Als je aan de beurt bent krijg je een witte of een rode band extra om zodat de scheidsrechter beter kan zien wie er een punt heeft gemaakt. Punten kun je verdienen door de tegenstander op zijn rug of op zijn zij te werpen met een techniek.

Ippon is 10 punten, tegenstander op zijn rug, wedstrijd gewonnen. De puntenverdeling ziet er zo uit: Ippon is 10 punten, tegenstander op zijn rug, wedstrijd gewonnen. Wazari is 7 punten, tegenstander bijna op zijn rug, 2 x wazari is wedstrijd gewonnen. Yuko is 5 punten, tegenstander op zijn zij, wedstrijd van 2 minuten volmaken. Koka is 3 punten, tegenstander op zijn kont, wedstrijd van 2 minuten volmaken.

Je kunt de wedstrijd ook winnen door de tegenstander 10 seconden in een houdgreep te houden Meestal doe je 3 of 4 wedstrijdjes per toernooi Als je alle wedstrijden wint heb je het toernooi gewonnen en krijg een een mooie medaille of beker

Vragen aan de klas Hoe heet de man die judo heeft bedacht? Welke kleur band kun je in Nederland op zijn hoogst halen? Wie wil hier komen om de slippen op de goede volgorde te leggen? Waar doe je judo?

Vragen aan Nils Vraag maar raak

Einde