De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Olympische spelen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Olympische spelen."— Transcript van de presentatie:

1 De Olympische spelen

2 Inhoud Wat zijn de Olympische spelen. De geschiedenis ervan.
De fakkel. De vijf ringen. Quiz time

3 Wat zijn de Olympische Spelen
De Olympische spelen zijn sporten bij elkaar die door allerlei landen word gedaan en dan word bekeken wie de beste is op dat onderdeel. De winnaar krijgt dan een gouden medaille en de tweede en de derde krijgen een zilveren of bronzen medaille. Er zijn veel soorten olympische sporten bijvoorbeeld: hoogspringen, hardlopen, judo, estafette en worstelen.

4 De geschiedenis ervan Het begon allemaal in het stadje Olympia dat aan de voet van de berg Olympus lag. Daar boven op de berg werden offers gebracht voor de goden. Elk jaar kwamen ze in Olympia samen om te sporten ook dat deden ze om de goden te eren. Dat was het begin van de Olympische spelen.

5 De fakkel Elke Olympische spelen word vanuit Olympia een estafette loop gehouden naar het land waar dan de spelen worden gehouden. Tijdens die loop word er een fakkel mee genomen die in Olympia is aan gestoken daarmee word het Olympische vuur mee aan gestoken. dat tijdens de Olympische spelen de hele tijd brand.

6 De vijf ringen De vijf ringen met de kleuren, blauw, zwart, rood, geel en groen. De kleuren zitten in alle vlaggen van de wereld. De ringen hebben op de achter grond wit. De vlag is bedacht door Pierre de Coubertin. Ook bedacht hij de moderne Olympische spelen.

7 Quiz time Waar staan de vijf ringen voor?
Door wie is door is de vlag ontworpen? Hoe word het Olympisch vuur aangestoken? In welk stadje is de Olympische spelen begonnen?

8 antwoorden 1. De vijf ringen zitten in elke vlag en staan voor vrede
2. Hij is bedacht door Piere De Coubertin. 3. Door een fakkel die wordt aan gestoken in een tempel in Olympia. 4. In Olympia.

9 einde

10 Vragen?


Download ppt "De Olympische spelen."

Verwante presentaties


Ads door Google