De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl

2 Spelregels zeeslag Begin Omcirkel je eigen slagschip bij Mijn schepen. Vertel het getal dat er bij zit aan de ander. Houd de letter geheim. Tijdens het spel Gooi een bom door een letter op te noemen, je moet dus gokken. De andere leerling noemt het getal dat bij die letter hoort, ter controle. Heb je het schip geraakt dan win je. Houd bij welke letters je hebt genoemd bij Jouw schepen.

3 Spelregels zeeslag We spelen drie rondes zeeslag. Je speelt één tegen één. Het doel is om steeds het schip van de andere te raken met jouw bommen. Begin De ene leerling heeft blad 1A, de andere leerling blad 1B. Houd je blad geheim! Bepaal voor je zelf bij welke letter jouw zeeschip ligt. Houd de letter geheim! Vertel het getal dat bij deze letter hoort aan je tegenstander. Tijdens het spel Om de beurt gooi je een bom op één van de locaties van je tegenstander door een letter te noemen. Je tegenstander noemt het getal dat bij die letter hoort. Als het schip van je tegenstander bij die letter ligt, heb je gewonnen. Einde Als het spel voorbij is krijgen beide spelers een nieuw vel om het spel nogmaals te spelen.

4 Spelregels zeeslag Je zou het spel ook zo kunnen zien: je weet het getal van je tegenstander. Het doel is om te achterhalen op welke plek (achter welke letter) dat getal zit.

5 Terugblik ronde 1 Wat is je strategie?
Wat is het minst aantal schoten dat je nodig hebt? Wat is het meest aantal schoten dat je nodig hebt?

6 Terugblik ronde 1 Deze manier van zoeken heet lineair zoeken: je moet alle opties één voor één doorzoeken. Bijvoorbeeld: je begint bij A, dan B, dan C, dan D, enzovoort

7 Zeeslag ronde 2 De regels zijn hetzelfde als bij ronde 1. Kijk goed naar de getallen op je kaart.

8 Terugblik ronde 2 Wat is je strategie?
Wat is het minst aantal schoten dat je nodig hebt? Wat is het meest aantal schoten dat je nodig hebt?

9 Terugblik ronde 2 Deze manier van zoeken heet binair zoeken. Het is belangrijk dat de schepen op volgorde staan, ze zijn gesorteerd. Bij het zoeken kijk je steeds of het getal dat je zoekt hoger of lager is dan het getal dat je van je tegenstander terug krijgt. Op die manier kun je snel de juiste plek vinden.

10 Terugblik ronde 2 Als er twee keer zo veel mogelijkheden zijn (bijvoorbeeld 52 in plaats van 26), hoeveel vaker moet je dan schieten?

11 Zeeslag ronde 3 De regels zijn hetzelfde als bij ronde 1. De schepen zijn niet meer gesorteerd zoals bij ronde 2. Ze zijn in 10 verschillende hokjes verdeeld. Door alle cijfers van een schip op te tellen weet je in welk hokje die hoort. Bijvoorbeeld: Schip 2867: = 23 => Hokje 3 (laatste cijfer van de som) Schip 1035: = 9 => Hokje 9 (laatste cijfer van de som)

12 Zeeslag ronde 3

13 Terugblik ronde 3 Wat is je strategie?
Wat is het minst aantal schoten dat je nodig hebt? Wat is het meest aantal schoten dat je nodig hebt?

14 Terugblik ronde 3 De manier van zoeken heet hashing. Alle schepen worden vooraf in verschillende hokjes gestopt. Je kunt gelijk bepalen in welk hokje het schip zit dat jij zoekt. Daarna kun je in het hokje weer lineair zoeken.

15 Samenvatting Lineair zoeken:
Je moet alle opties één voor één doorzoeken. Kan lang duren, maar je hoeft niet eerst te sorteren. Binair zoeken: Je kunt steeds de helft van de gegevens (=schepen) uitsluiten Dit gaat veel sneller, maar je moet wel zorgen dat de gegevens gesorteerd zijn. Hashing: Gegevens zijn verdeeld over verschillende categorieën. Je kunt snel bepalen in welk categorieën iets zit. Is meestal het snelst, maar als veel gegevens in dezelfde categorie staan duurt het bijna net zo lang als lineair zoeken.

16 Bron en licentie Deze werkvorm is ontwikkeld vanuit CS Unplugged, zie: De Nederlandstalige werkbladen zijn gemaakt door CS Unplugged NL, zie: Licentie Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 4.0 Internationaal


Download ppt "Zeeslag Bron: csunplugged.org / csunplugged.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google