De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van."— Transcript van de presentatie:

1 Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk sterren te verzamelen. Die liggen verspreid over het speelbord. Je begint. Je begint met een aantal muntjes, meestal 10. Met muntjes kun je sterren en voorwerpen kopen. Een ster kost meestal 20 muntjes, maar soms ook 5, of 10. De 4 (of 2) spelers beginnen met 'gooien' met een 'dobbelsteen'. De mario party dobbelsteen is een steen boven je hoofd, die steeds van cijfer verandert, dan moet je springen, het nummer waar je tegenaan springt, is de hoeveelheid die je gegooit hebt. Wie het hoogst gooit begint. Dan, als alle spelers hun beurt gehad hebben, wordt er een minigame gedaan, dat is steeds een spelletje, en wie (of welk team) wint, krijgt een aantal muntjes. Soms zijn de spellen 4 tegen 4, soms 2 tegen 2 en ook wel eens 1 tegen 3 spelers. Als dat gedaan is, gaan de spelers weer met de dobbelsteen gooien enz. Onderweg. Het bord bestaat voornamelijk uit blauwe vakjes. Als je daarop eindigt, dan krijg je drie en soms 6 of 9 muntjes. Soms zijn ze rood, dan moet je drie (of iets anders) muntjes betalen. Eén vakje is altijd de ster, en er zijn een paar vakjes waar een winkel op is. In een winkel, kun je dingen kopen, zoals een mushroom, dan wordt je groot. Als je dan gooit, en je loopt over iemand heen, dan plet je hem en krijg je muntjes van hem. Je kan ook een dubbele (of driedubbele) dobbelsteen kopen, dan mag je één keer met 2 (of 3) dobbelstenen gooien. Een ander voorwerp, is een voorwerp afpakker. Dan mag je van één iemand iets afpakken, niet naar keuze, alleen de speler mag je kiezen. Hier nog een paar voorwerpen: -lamp, dan kom je bij het vakje van de ster. -warppipe, daarmee wissel je van plaats met een speler -coin of star hex, die kan je neerleggen, en als een tegenstander erop eindigt, moet hij aan jou een ster of muntjes betalen, ligt eraan wat voor hex het is. -mini mushroom, hiermee word je klein, waardoor je door kleine warp-pipes kunt gaan voor een afsnijdweg. Terug naar vakjes, hier zijn wat extra vakjes: -Duel, kies een speler waarmee je gaat strijden, er wordt wat ingezet, soms een ster, en soms een aantal muntjes. Wie wint, krijgt zijn inzet + die van de ander terug. -Sommige vakjes brengen je naar een willekeurige plek op het speelboord. Blaas in de microfoon! Anders valt de whomp (naam van die steen) op jou

2 Blauwe vakjes (+3 muntjes) Aantal gegooid ‘pionnen’ status

3 Het einde. Van te voren, kun je instellen hoeveel beurten er zijn. Als de laatste beurt afgelopen is, dan kijk je wie de meeste sterren heeft, en als dat gelijk is, kijk je naar het aantal muntjes. Voor de Nintendo 64: -Mario party (De eerste Mario party ooit) -Mario party 2 -Mario party 3 Voor de Gamecube: -Mario party 4 -Mario party 5 -Mario party 6 -Mario party 7 Voor de Nintendo DS: -Mario party DS Voor de WII: -Mario party 8 -Mario party 9 (Mario party 9 komt eraan, hier kan je voor het eerst via internet spelen met andere mensen.)


Download ppt "Mario party is een spellen reeks, er komen steeds nieuwe. Mario party is een soort monopoly met spellen. Je speelt het met 2 of 4 spelers. Het doel van."

Verwante presentaties


Ads door Google