Denkstof seizoen 3 aflevering 12

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat doen wij met Gods Schepping …
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Zonde. Zonde = Zonde R God Zonde Zonde = Zonde R God ”Alles wat niet uit geloof gedaan wordt, is zonde.” (Romeinen 14,23)
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Praktisch dienstbetoon
Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
IN DE KERK M/V. GEVOELIG ONDERWERP Wat staat er voor je op het spel?
Welkom in de samenkomst
Efezen 4:7-24 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven naar Genade Vs 7-10 Gaven van Christus aan de Gemeente Gaven van Christus aan de Gemeente Vs 11: Vs 11: –Apostelen.
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Satan was een belangrijke Cherub met de naam Lucifer.
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Aanbid God met je Werk.
Hoe kun je Geloven? 1.
Godsdienst.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Gaven gegeven ... totdat Efeze
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Ga voor een gezond gezin … zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 Timotheus.
Geloven en nu….
Echt of nep?.
‘voor de kinderen’.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wat doet de Heilige Geest?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Welkom op TOV!.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
God Vertrouwen is Jezus kennen
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Met handen en voeten geloven 1
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Genade.
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
Koen Minderhoud 30 november 2014
We see things and persons as we are, not as they are
Leven zoals past bij God
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Godsdienst 1.
Niets zonder Gods zegen
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Waarom bidden? Filippi 44-7.
Welkom in de samenkomst
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Wat is belangrijk? Dat we Gods goedheid beleven Dat we dagelijks veranderen Dat we op weg zijn naar heerlijkheid Dat we leren zien met Gods ogen.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
Transcript van de presentatie:

Denkstof seizoen 3 aflevering 12

Kies 2 plaatjes die jou iets zeggen over kerk

Hoe ziet jouw ideale kerk eruit?

Wist je dat

Filmpje

1 Petrus 2 vers 9 en 10 U bent door God uitgekozen om koninklijke priesters te zijn; mensen die voor God zijn afgezonderd om overal te vertellen hoe goed en groot Hij is, Die u geroepen heeft om vanuit de duisternis naar Zijn heerlijk licht te komen. 10 Vroeger hoorde u bij een volk dat niet bij Hem hoorde; nu bent u zelf het volk van God! Vroeger wist u niet hoe goed en vriendelijk God is; nu hebt u Zijn goedheid zelf ervaren.

Efeziers 4 vers 11 t/m 16 11 Christus heeft sommigen aan de Gemeente gegeven die apostel zijn, anderen die namens Hem spreken; sommigen die het goede nieuws aan ongelovigen vertellen, anderen die de christenen geestelijk verzorgen en weer anderen die onderwijzen. 12 Met elkaar moeten zij de christenen klaarmaken om God te dienen, zodat de Gemeente (als het lichaam van Christus) zal groeien en sterk en volwassen zal worden. 13 Het doel daarvan is dat wij tenslotte volledig één zullen zijn, door ons gemeenschappelijk geloof en doordat wij de Zoon van God allemaal even goed kennen. Dan zullen wij volledig mens zijn, volwassen geworden door alles wat Christus in ons heeft gedaan. 14 Wij zullen dan niet langer als kinderen zijn, die zomaar van gedachten veranderen. Wij laten ons dan ook niet meer door van alles beïnvloeden. Ook niet door de verkeerde leer van slimme mensen, die ons op een dwaalspoor willen brengen. 15 Nee, dan zullen wij vol liefde de waarheid volgen en alleen doen wat waar is en zo steeds meer één worden met Christus, Die het hoofd is van het lichaam, de Gemeente. 16 Door Hem wordt het lichaam prachtig samengevoegd; elk deel helpt de andere delen naar vermogen, zodat het hele lichaam gezond groeit en vol liefde is.

http://www.youtube.com/watch?v=hlZ5BlKTUOk

Tot nu toe … Seizoen 3 aflevering 5 – waarom zou je geloven Seizoen 2 aflevering 9 – God is geen watje, hij oordeelt ook Seizoen 3 aflevering 3 – zondeval: waarom gaan de dingen mis Seizoen 2 aflevering 1 – afgoden: hoe gelukkig word ik Seizoen 2 aflevering 2 – wel of niet naar de hel Seizoen 3 aflevering 15 – wat betekent Kerst Seizoen 3 aflevering 12 – Waarom naar de Kerk