DE CHRISTEN = EEN GETUIGE

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De gevolgen van de zonde
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De allergrootste liefde
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
Hoe kun je Geloven? 1.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
Welkom.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Bestemming God eren ….
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
HOEZO BIDDEN?.
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Verbonden … Van boven bekeken
Met de vriend van mijn beste vriend…
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
GENADE = FEEST Of toch niet?.
Welkom op TOV!.
‘voor de kinderen’.
“De andere kant van de medaille”
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
Genade.
Zoals er natuurwetten zijn waar de natuur zich aan houdt,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Preek Jakobus 2:
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
Lekker gegeten??.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Standvastig... waarin?.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Welkom in de samenkomst
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Nadenken over de uitverkiezing
Transcript van de presentatie:

DE CHRISTEN = EEN GETUIGE EVANGELISATIE : EEN ZAAK VOOR ONS ALLEN GOD

HIJ MOET VERHOOGD WORDEN (Joh.3:14) EVANGELISATIE ” WAAROM ?”  We zijn gered om te redden (1 Petr.2:9)  De verloren staat van de mensen (Rom.10:13,14)  Omdat de Here het zegt (Matth.28:19)  Voorbeeld van de eerste christenen (Hand.8:1,4) HIJ MOET VERHOOGD WORDEN (Joh.3:14)

Johannes 3:14 VERHOOG HEM ! “En gelijk Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zó moet ook de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat een ieder, die gelooft, in Hem eeuwig leven heeft”. VERHOOG HEM !

EVANGELIE Hoe zou je aan iemand die wil luisteren het kunnen uitleggen ? Misschien zo .... *

EVANGELIE GENADE 1. De hemel is een geschenk 2. Je kunt hem niet verdienen )) DE MENS 1. Is een zondaar 2. Kan zichzelf niet redden GOD 1. Is liefde en wil ons niet straffen 2. Is rechtvaardig en moet de zonde straffen D. CHRISTUS 1. Wie Hij is 2. Wat Hij heeft gedaan GELOOF 1. Wat het niet is 2. Wat het wel is

deze nacht zou sterven” TWEE DIAGNOSE VRAGEN “weet u zeker dat u naar de hemel zou gaan, als u deze nacht zou sterven” ? 1

Wat zou u zeggen 2 God komt te staan en dat Hij u vraagt: “stel u voor dat u vannacht voor God komt te staan en dat Hij u vraagt: WAAROM ZOU IK U IN DE HEMEL BINNENLATEN ?” Wat zou u zeggen ? GODS WAAROM ZEKER ?

de Bijbel iets geweldigs ontdekt : BRUG De meeste mensen en godsdiensten geven hierop een “werk”- antwoord, maar… ik heb in de Bijbel iets geweldigs ontdekt :

de HEMEL is een geschenk ! (Rom.6:23) GENADE

Rom.6:23 “Want het loon, dat de zonde geeft, is de dood, maar de genade, die God schenkt, is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Here”.

Je kunt de HEMEL niet verdienen (Efeze 2:8,9)

niet uit werken, opdat niemand roeme.” Efeze 2:8,9 “Want door genade zijt gij behouden, door het geloof, en dat niet uit uzelf: het is een gave van God; niet uit werken, opdat niemand roeme.”

de BIJBEL zegt over de MENS.” BRUG “Dit wordt duidelijker als we zien wat de BIJBEL zegt over de MENS.”

is een zondaar ! DE MENS Rom. 3:23 ZONDEN bv. 3 ZONDEN per dag Prediker 7:20 Rom. 3:23 ZONDEN bv. 3 ZONDEN per dag

“Want niemand op aarde is zo rechtvaardig, dat hij goed doet Pred. 7:20 “Want niemand op aarde is zo rechtvaardig, dat hij goed doet zonder te zondigen.”

“Want allen hebben gezondigd en moeten Heerlijkheid Gods missen”. Rom.3:23 “Want allen hebben gezondigd en moeten de Heerlijkheid Gods missen”.

kan zichzelf niet redden ( Jacobus 2:10 )

“Want wie de gehele wet houdt, maar op Jac. 2:10 “Want wie de gehele wet houdt, maar op één punt struikelt, is schuldig geworden aan alle geboden”.

BRUG “Dit begrijpen we beter als we zien wat de BIJBEL zegt over GOD.”

GOD houdt van ons en wil ons niet straffen is LIEFDE 1 Joh.4 : 16 2 Petr.3 : 9

“wij hebben de liefde onderkend en geloofd, die God jegens ons heeft. 1 Joh.4:16 “wij hebben de liefde onderkend en geloofd, die God jegens ons heeft. God is liefde”.

2 Petr. 3 : 9 “Hij is lankmoedig jegens u, daar Hij niet wil, dat sommigen verloren gaan, doch dat allen tot bekering komen”.

GOD is rechtvaardig en moet de zonde straffen WET Rom.1:18 Gal. 3:10

Rom.1:18 “Want toorn van God openbaart zich van de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van mensen, die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden”.

Vervloekt is een ieder, die zich niet houdt aan Gal.3:10 ”want er staat geschreven: Vervloekt is een ieder, die zich niet houdt aan alles, wat geschreven is in het boek der wet, om dat te doen”.

BRUG en Recht- vaardigheid samen in de persoon van JEZUS CHRISTUS. Deze twee eigenschappen van God botsen met elkaar: GOD brengt Zijn Liefde en Recht- vaardigheid samen in de persoon van JEZUS CHRISTUS.

“Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb; CHRISTUS - wie HIJ is “Hij is het beeld van de onzichtbare God” Col.1:15 “want in Hem woont al de volheid der Godheid lichamelijk” Col.2:9 “Deze is mijn Zoon, de geliefde, in wie Ik mijn welbehagen heb; hoort naar Hem!” Matth.17:5

“Maar om onze overtredingen wat HIJ heeft gedaan “God echter bewijst zijn liefde jegens ons, doordat Christus, toen wij nog zondaren waren, voor ons gestorven is”. Rom.5:8 “Maar om onze overtredingen werd Hij doorboord, om onze ongerechtigheden verbrijzeld; de straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem” Jesaja 53:5

“TETELESTAI ”Grieks voor “Volbracht” schreef men op een rekening die betaald was. HET IS “VOLBRACHT” Voldaan

Johannes 3:14,15 “En gelijk Mozes de slang in de woestijn verhoogd heeft, zó moet ook de Zoon des mensen verhoogd worden, opdat een ieder, die gelooft, in Hem eeuwig leven heeft”.

“Want alzo lief heeft God gegeven heeft, opdat een ieder, Joh.3:16 “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven heeft”.

BRUG We nemen dit GESCHENK aan door: Het GELOOF.

GELOOF WAT HET NIET IS : niet alleen lVERSTANDELIJK l TIJDELIJK WAT HET WEL IS : l JEZUS aannemen als je Redder l Je vertrouwen stellen op HEM

GELOOF is vertrouwen in JEZUS CHRISTUS HEM ! Rom.1:16 ALS JE NIET BENT INGESTAPT KOM JE NIET OP JE BESTEMMING

DIT GELOOF IS JE ENIGE REDDING “Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft” Rom.1:16 “Allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die in Zijn Naam geloven” Joh.1:12

Als je dit begrijpt en gelooft ... stel jezelf dan deze vraag : “WAT IS MIJN ANTWOORD OP DIT AANBOD VAN GODS GENADE ? “’

JE MAG HET AANNEMEN OF ER VOOR WEGLOPEN

ANTWOORDGEBED Mijn Here en mijn God Ik heb mijn leven op mijn manier geleefd Ik heb veel verkeerde dingen gedaan Ik bekeer mij van mijn zonden Vergeeft U mij alstublieft Ik geloof nu dat U mijn Redder bent Dank U wel, dat U in mijn plaats gestorven bent Ik vraag u nu om Uw geschenk van eeuwig leven Ik geef U mijn leven En wil graag dat U mijn Heer wordt Help mij om voor U te leven Door de kracht van de Heilige Geest Dit alles bid ik U in JEZUS’ naam.

“dit heb ik u geschreven, die gelooft in de Naam van de Zoon van God, 1 Joh.5:12,13 “dit heb ik u geschreven, die gelooft in de Naam van de Zoon van God, opdat gij weet dat gij eeuwig leven hebt.” "wie De ZOON heeft heeft het Leven" dit is HEILSZEKERHEID

het EVANGELIE gaan geloven WAT BETEKENT DAT ? OVERBRENGEN VAN VERTROUWEN Niet meer op jezelf, maar op JEZUS alleen 2. BEKERING Je was op weg naar de dood, maar nu naar het Leven 3. DE HEERSCHAPPIJ VAN JEZUS Je geeft HEM de leiding over je leven 4. DE HEILGE GEEST Je ontvangt Zijn Geest om voor HEM te leven 5. GODS FAMILIE Je gaat horen bij allen die deze dingen ook doen

‘k ben gered ( ‘k ben gered ), ‘k ben gered ( ‘k ben gered ) door het bloed van Calvarie. In mijn hart ( In mijn hart ), In mijn hart ( In mijn hart ) ruist een zachte melodie. Ik ben de Zijne, ja Hij is mijne, het is op JEZUS dat ik zie ! Hij verrees ( Hij verrees ), Hij verrees ( Hij verrees ) door een wonder uit het graf. Ja, Hij leeft ( Ja, Hij leeft ), Ja, Hij leeft ( Ja, Hij leeft ) Die voor ons Zijn leven gaf. Hij heeft gedragen, al onze slagen, op het kruis droeg Hij die straf.