25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Een blik op mogelijke verdere evoluties in de domeinen van Fysieke Beveiliging en Transport Rony Dresselaers FANC Marcel Maris BEL V.
Advertisements

Financiering en verwijdering van radioactieve afvalstoffen bij weesbrongevoelige inrichtingen.
Infosessie betaald educatief verlof BEV
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
7 december 2011 Modernisering van de bevolkingsdiensten O pneming van de geboorten door gemeente van gebeurtenis in het Rijksregister. Naar een volledige.
1 1 De Gelderse Maat Discussie Regionale Uitvoeringsdiensten in relatie tot externe veiligheid 1 december 2009 Jaarcongres Relevant Gerard Nieuwe Weme.
Invoer, doorvoer en uitvoer van radioactieve stoffen
GEZINSHERENIGING met subsidiair beschermden
Motivering van het ontslag
Verhoor door AIG Uw rechten en plichten
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
Outsourcing 21 augustus 2008 Download op:
Provinciale ronden mei 2008
Economic Operators Registration and Identification
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
Stakeholders meeting « Weesbronnen » – Gebeurtenis Duferco 07 februari 20121/9 Besmettingsincident van de installaties van Duferco La Louvière Produits.
Compressie: het plan Overdragen 2009/2010 Groep 5.
SBR op de kaart Terugblik maar vooral vooruit kijken
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
FOD VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 1 Informatie FOD Volksgezondheid Stand van zaken : Finhosta (oktober 2012)
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Vereenvoudiging bij aankomst Scenario met NCTS
UNCITRAL (i.s.m. CMI) Convention on Contracts for the International Carriage of Goods Wholly or Partly by Sea.
STAKEHOLDERSOVERLEG KB betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen, en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
In de praktijk … Theoretische oefeningen: oefening 1  6
1965 Since Critical review : nationaal dosisregister Ellen De Geest, Jef Van Cauteren, Michel Bricoult, AV Controlatom.
24/06/ Dienst IANBI.. 24/06/ Dienst NBI. De dienst NBI vergunt en inspecteert nucleaire, industriële installaties. In het Brussels Hoodstedelijk.
Capelo Carrière publique électronique - Elektronische Loopbaan Overheid November 2009.
Informatievergadering betreffende het nieuw Koninklijk Besluit voor wat betreft de bepalingen voor de invoer, de doorvoer en de uitvoer van radioactieve.
25/11/08 Presentatie FANC/Bel V De samenwerking FANC – Bel V in de praktijk Manfred Schrauben FANC Frédéric Schmitz Bel-V.
Koninklijk besluit betreffende het opsporen van radioactieve stoffen in bepaalde materiaal- en afvalstromen en betreffende het beheer van weesbrongevoelige.
WELCOME!. Situatieschets 1.FANC wordt operationeel in Oprichting Bel V, 100% filiaal van FANC in september 2007 – gevolg van aanbeveling parlement.
De samenwerking FANC – Bel V m. b. t
7 december 2011 Aangifte van adreswijziging via “mijn dossier”. Stand van zaken op 31/10/2011.
THESISSEMINARIE 2 VAKGROEP EXPERIMENTEEL-KLINISCHE EN GEZONDHEIDSPSYCHOLOGIE Probleemstelling, methode LES 1; Klinische Psychologie; Universiteit Gent;
& STAGEREGISTRATIE INFOSESSIE STAGE
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
KMO-portefeuille. Stappenplan: Registreer bevoegd persoon Registreer onderneming Koppelen Inschrijving bij erkende dienstverlener Subsidieaanvraag Mail.
Basisopleiding sociale wetgeving januari 2014 Dag 1 Eenheidsstatuut: Motivering van het ontslag.
Presentatie Forum 22 mei 2011 Erfgoedcel k.ERF Subsidiereglement Erfgoedprojecten.
Overleg Meetporten - 20 juni Daan Van Der Meersch1/9 ALARMDREMPEL Te streng of behouden? Overleg Meetpoorten / Concertation Portiques 20/06/2014.
11 Overlegvergadering Een kijk op de toekomst Katleen De Wilde (deskundige/inspecteur FANC)
Voorschrift op stofnaam en substitutie
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
Certificaat gewasbeschermingsmiddelen Greenkeepers - 3/11/2010 p. 1.
Voorbije periode Vertraging van de organisatie
Risicoanalyse van de elektrische installatie
Toegestane uitzonderingen voor de verkoop met verlies.
Functiefamilies Vlaamse overheid
Beregeningsbeleid en wasplaatsen
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
STV-Innovatie & Arbeid: TOA in de KMO - Avant-première UNIZO 15 januari Organisatieverandering in de KMO Avant-première van de resultaten van het.
Fixatie-arm beleid: Team- of ziekenhuisdoelstelling Isa Michiels
Naam presentatie – Naam maker en/of presentator - 12/09/2005 Faculteit Naam Faculteit – Dienst of Vakgroep (optioneel) Facultaire Studietrajectbegeleiding.
Sectorplan Vierkant voor Werk Samenwerkingsverband.
ILVO VERNIEUWD LOOPBAAN- EN BELONINGSBELEID INFOSESSIES Nov – dec 2015 Jan 2016.
Vliegen met een drone in België
26/10/2016 Stand van zaken betreffende de nieuwe organisatie van de Algemene Directie Instellingen en Bevolking.
Richtlijnen op te volgen bij de detectie of het aantreffen van een weesbron in weesbrongevoelige inrichtingen in de niet-nucleaire sector.
Gegevensdeling via de hubs iShare conferentie 12/11/2015
Evoluties in de nieuwe regelgeving
Mediprima en Dringende Medische Hulp
Vormingssessie Laboratoria
Fysische controle en Bel V
Melding en verslaggeving van significante gebeurtenissen
K.B. van 29/05/2018 : Veiligheidsvoorschriften voor de kerninstallaties voor wat betreft de opslaginstallaties van verbruikte kernbrandstof en van colli.
Opleiding: Toegangsinstellingen van de patiënt tot zijn gezondheidsgegevens 22 januari 2019.
Transcript van de presentatie:

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V Stand van zaken van INES in België 1.Nieuwe INES manual 2.INES-conventie met klasse 1: herinnering 3.Uitbreiding naar andere klassen 4.Voorstelling INES-project in uitvoering op het FANC

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V Nieuw INES-handboek (1) JULI 2008: Technical Meeting van de INES National Officers te Wenen De draftversie van de nieuwe INES manual (versie 4.4) werd goedgekeurd Het IAEA zal vervolgens (in principe) de nieuwe manual op haar site bekendmaken tegen het einde van dit jaar

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V Nieuw INES-handboek (2) Nieuwigheden: 1.Uitbreiding INES buiten de nucleaire installaties, met inbegrip van gebeurtenissen m.b.t.: Het vervoer; De opslag en het gebruik van radioactieve bronnen en materiaal; De medische toepassingen (werknemers en bevolking, met uitzondering van patiënten); Diefstal en verlies van bronnen; De vondst van weesbronnen (bij meetpoorten); ….

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V Nieuw INES-handboek (3) 2.Volledig herziene manual die gebruiksvriendelijker is gemaakt Praktische toepassing handboek eenvoudiger: vele voorbeelden (174 pagina’s) Er werd tevens een nieuwe verklarende folder over INES gepubliceerd.

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES-folder (1) Er werd ondertussen tevens een nieuwe verklarende folder over INES gepubliceerd. De oude INES-piramide werd verjongd…

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES-folder (2)

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES-folder (3)

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V Nieuwe INES manual Concreet: vanaf wanneer moet deze nieuwe versie worden toegepast? In klasse 1: De nieuwe INES manual zal in België vanaf 1 januari 2009 van toepassing zijn; Werd vermeld in een brief naar de exploitanten en erkende instellingen van klasse 1. Voor de andere installaties: In een conventie te bepalen. Uitbreiding van de conventie m.b.t. de aangifte van INES-gebeurtenissen voor klasse 1 naar de andere klassen

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES-conventie Herinnering voor klasse 1: Conventie tussen het FANC, de erkende instellingen klasse 1 en de exploitanten van inrichtingen klasse 1 over het gebruik van de INES-schaal. 1. Het FANC en de EI per telefoon verwittigen; 2. Het INES-niveau bepalen: indien geen akkoord tussen de exploitant en de EI zal het FANC beslissen 3. Het FANC keurt het niveau goed 4. Mededeling: - niveau 1: op website FANC, persbericht volgens wens van exploitant - niveau 2: persbericht + ERF (IAEA)

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES-conventie Uitbreiding naar andere klassen : Op basis van hetzelfde model!!

25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V Voorstelling INES-project in uitvoering op het FANC 1. Uitbreiding van de aangifte van gebeurtenissen buiten klasse 1 -Conventie m.b.t. de aangifte; -Bepaling van de criteria voor de aangifte van gebeurtenissen: vervoer/bronnen/andere installaties. 2. Opleiding voor het gebruik van het nieuw handboek: -Wachtrol FANC; -Erkende instellingen; -Dienst Fysische Controle. 3. Beheer van de ervaringsuitwisseling: gecentraliseerde INES- databank in België Op dit ogenblik: INES-gegevens van de laatste 12 maanden worden op website FANC gepubliceerd