… en wat wil Jezus van jou?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze presentatie bevat beelden van de kruisiging,
Advertisements

Plaatje vrienden op een bank
Oog in oog op de Berg Autoriteit, kracht en heerlijkheid …
Thema najaar Face t0 face - 2 Hebr. 12: Want gij zijt niet genaderd tot een tastbaar en brandend vuur, tot donkerheid, duisternis en stormwind,
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Genezing op sjabbat Johannes 5:1-18
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Tussen Pasen en Pinksteren.
Het dak eraf Marcus21-12.
de genezing te Bethesda
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
De doop en de dood Lazarus ….
Genezing!.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
I. Zalving. Zalving, wadisdadan? De Nederlandstalige term messias is afgeleid van de stam masjiach משיח, een Hebreeuws woord dat bijna altijd verwijst.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
Johannes 9. 1 En voorbijgaande zag Hij een man, die sedert zijn geboorte blind was. 2.
1. 1 En Hij (=Jezus) kwam Jericho binnen en ging erdoor. 2.
Groot geloof 1.
Tien treden terug Jesaja 38. tien treden terug Jesaja 38.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
Wie is mijn naaste? Lucas
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
1Koningen19: 19 Nadat hij vandaar gegaan was, trof hij Elisa aan, de zoon van Safat, bezig te ploegen met twaalf span voor zich, terwijl hij zelf bij.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Is het allemaal wel waar?
Thema voor vanavond is:
Wonderen.
Wat bent u waard? Verandering van binnenuit Raamsdonksveer
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Matthéüs 26: Jezus in Gethsémané
Jezus vervult vele profetieën
Verlangen naar licht.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Verander je wereld 2 Samuel 11:1-2 Bij het aanbreken van het voorjaar, de tijd waarin koningen gewoonlijk ten strijde trekken, stuurde David opnieuw een.
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De geboorte van Simson Richteren 13.
27 okt Zoetermeer 1. voorgeschiedenis  Paulus bezoekt de tempel (21:27)  'ontwijding van de heilige plaats' (21:28)  bijna vermoord (21:31) 
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
O Heer, wat ben ik moe!.
Een voorbeeld dat navolging verdient
‘t Veerlicht Raamsdonksveer Hoe staat het er voor …in je leven? …….in je relatie met God? Welke emotie reflekteert jouw geloofs- leven het.
Bartimeüs 10 jan Zoetermeer.
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
14 april 2016 Bodegraven. vorige keren... Johannes 4  onderbreking in de geschiedenis: Jezus blijft twee dagen in Samaria  Samaria, beeld van...  de.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
20 februari 1965.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Lucas 7: Jezus was op weg naar Jeruzalem.
Transcript van de presentatie:

… en wat wil Jezus van jou? Wat wil jij van Jezus… … en wat wil Jezus van jou?

Een open deur… Twee blinden, die aan de weg zaten, riepen, toen zij hoorden dat Jezus voorbijging: ‘Here, heb medelijden met ons, Zoon van David!’ En de schare bestrafte hen, dat zij zwijgen zouden. Maar zij riepen nog meer: ‘Here, heb medelijden met ons, Zoon van David!’ En Jezus stond stil, riep hen en zei: Wat wil je, dat Ik doen zal? Zij zeiden: Here, dat onze ogen geopend worden. Jezus werd met ontferming bewogen en raakte hun ogen aan, en terstond werden zij ziende en zij volgden Hem. Mattheus 20:29-34

Open deuren… En daar (in Betesda) was een man, die al achtendertig jaar lang ziek geweest was. Hem zag Jezus liggen en omdat Hij wist, dat hij daar al lange tijd was, zei Hij: Wil je gezond worden? De zieke antwoordde Hem: Here, ik heb geen mens om mij, zodra er beweging komt in het water, in het bad te werpen; en terwijl ik onderweg ben, daalt een ander vóór mij af. Jezus zei: Sta op, neem uw matras op en wandel. En terstond werd de man gezond … Johannes 5:5-9

Wat wil Jezus? Jacobus 4:2-3 Het wonder en het leven erna … Gezond worden of gezond zijn Het wonder is een middel tot een doel Het doel is LEVEN Gij hebt niets, omdat gij niet bidt. (Of,) gij bidt wel, maar gij ontvangt niet, doordat gij verkeerd bidt… Jacobus 4:2-3 Niets hebben als je niets vraagt Wat is goed bidden?

Gave en gever 17: 11- 19 En toen Hij een zeker dorp binnenging, kwamen Hem tien melaatse mannen tegemoet, die op een afstand bleven staan. En zij verhieven hun stem en zeiden: Jezus, Meester, heb medelijden met ons! En Hij zag hen aan en zei tot hen: Ga, toont u aan de priesters. En het geschiedde, terwijl zij heengingen, dat zij gereinigd werden. En één van hen keerde terug, toen hij zag, dat hij genezen was, met luider stem God verheerlijkende … En Jezus zei: Zijn niet alle tien rein geworden? … En Hij zei: Sta op, ga heen, uw geloof heeft u behouden (gesozo-ed).

Wat wil Jezus? Als jij langs de weg bij Jericho zit … Hoe hard zou je schreeuwen Wil je echt dat Jezus stopt? Als jij de man / vrouw bij Betesda zou zijn … Wat is je antwoord op Jezus vraag? Welke bezwaren klinken er uit jouw mond? Leven met de gave én de Gever…

Hebreeen 12:2 Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. de vreugde, welke vóór Hem lag… Jouw en mijn redding Ons leven met de Vader Het gelukkig zijn in vergevening