De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen tv kijken47,7% Vijf jaar lang niet op vakantie gaan45,1% Een jaar lang niet uitgaan44,7% Een jaar lang geen internet34,5% Een jaar lang op een onbewoond eiland22,5% Bron: www.postcodeloterij.nl

3 Bert de Ruiter Hebreeën 12: 1-17 Hebreeën 11: 24-27

4 1.Het leven viel tegen 2.De zonde was aantrekkelijk Het volk Israel in de woestijn

5

6 “Eens was Jakob aan het koken toen Ezau uitgeput thuiskwam van de jacht. ‘Gauw, geef me wat van dat rode dat je daar kookt, ik ben doodmoe,’ zei Ezau tegen Jakob…’Pas als jij me je eerstgeboorterecht verkoopt,’ antwoordde Jakob. ‘Man, ik sterf van de honger,’ zei Ezau,’ wat moet ik met dat eerstgeboorterecht?” (Gen. 25:29-34)

7 Heb je weleens van Esau gehoord, die voor een bord moes, z’n toekomst door z’n neus zag geboord? Heb je weleens by Esau stilgestaan, die om een volle maag, z’n heerlijke toekomst in rook op zag gaan? Esau, Esau, je hebt het nou, maar straks sta je in de kou. Nu slokken, straks de brokken, nu de soep straks de troep, nu het brood, straks de goot.

8 De bril van Mozes “Door het geloof heeft Mozes, toen hij groot geworden was, geweigerd om een zoon van de dochter van de farao genoemd te worden. Hij koos ervoor liever met het volk van God slecht behandeld te worden dan voor een ogenblik het genot van de zonde te hebben. Hij beschouwde de smaad van Christus als groter rijkdom dan de schatten in Egypte, want hij had het loon voor ogen.“ (Hebr. 11:24-26)

9 De bril van Mozes “En al wie huizen of broers of zusters of vader of moeder of vrouw of kinderen of akkers zal verlaten hebben omwille van Mijn Naam, die zal honderrvoudig ontvangenn en het eeuwige leven beerven. (Mattheus 19:29)

10 De bril van Mozes “Door het geloof heeft Mozes, toen hij groot geworden was, geweigerd om een zoon van de dochter van de farao genoemd te worden. Hij koos ervoor liever met het volk van God slecht behandeld te worden dan voor een ogenblik het genot van de zonde te hebben. Hij beschouwde de smaad van Christus als groter rijkdom dan de schatten in Egypte, want hij had het loon voor ogen.“ (Hebr. 11:24-26)

11 De vreugde van Jezus “....terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God.” (Hebr. 12:2)

12 De vreugde van Jezus Maar wat voor lijden wij hier ook doormaken, het valt in het niet bij de schitterende heerlijkheid, die God ons straks zal laten zien. (Romeinen 8 18) Als uw bezittingen werden afgenomen, bleef u opgewekt. U wist dat u iets beters had, wat nooit meer kon worden afgenomen. (Hebr. 10:34)

13 Turn your eyes upon Jesus Look full in His wonderful face And the things of earth will grow strangely dim In the light of His glory and grace.


Download ppt "Een jaar lang niet sporten67,2% Een jaar lang zonder mobiele telefoon59,6% Een jaar lang niet winkelen53% Een jaar lang geen seks51,3% Een jaar lang geen."

Verwante presentaties


Ads door Google