Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: www.ksz.fgov.bewww.ksz.fgov.be Afschaffing van de SIS-kaart.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Enkele ideeën voor de uitbouw van een E-health omgeving op basis van de ervaringen inzake gecoördineerd informatiebeheer in de sociale sector Frank Robben.
Advertisements

België in een internationaal perspectief Erik Schokkaert.
De rol van de steden en gemeenten in het E-government van de sociale sector KSZ-BCSS Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal.
Zorgt voor continuïteit
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
Elektronische vreemdelingenkaarten
Aanvraag sofinummer Door wie, hoe en waar? Erik Rietbergen
Cied en Biometrie F. Maes. Agenda •Elektronische identiteitskaart van Belg 10 jaar geldig -Stand van zaken •Project Biometrie -Stand van zaken.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Registratie van de TDI-variabelen met de Registratiemodule van het Technisch Platform Versie Rue Juliette Wytsmanstraat 14 | 1050 Brussels |
Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel
Provinciale ronden mei 2008
De aanwezigheidsregistratie bij werken in onroerende staat
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
Economic Operators Registration and Identification
Elektronische dienstverlening: het kruispuntbankmodel
Sociale dumping en deloyale concurrentie Probleemstelling en maatregelen van de huidige regering.
Modernisering van de KSZ-registers
CASCADEREGELING VOOR VOEDSELPRODUCERENDE DIEREN: Is er een vergund therapeutisch diergeneesmiddel voor deze diersoort en deze indicatie in België beschikbaar?
Frequent gestelde vragen
EHealth: stand van zaken en toekomstperspectieven 26/04/2013 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel.
Hervorming terugbetalingsprocedure medische kosten Provinciale ontmoetingen – lente 2012.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
Verkiezingen 2014 E. Van Verdegem. Verkiezingen 2014 Welke verkiezingen? Agenda Belangrijkste wijzigingen Varia
Hoofddocent gezondheidsrecht KULeuven,
Hoe een aanvraag voor het bekomen van een certificaat voor de export van producten bestemd voor diervoeding indienen via internet? 1. Het geschikte certificaat.
DG Appui stratégique Beleidsondersteunende rol  Streven naar kwaliteitsvolle, eerlijke en duurzame sociale zekerheid 3 domeinen :  Geschillen  Regelgeving.
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Kwartaalpublicatie POD Maatschappelijke Integratie Persconferentie 31 januari 2014.
UNIEK JAARVERSLAG VAN DE POD MI. I.Doelstelling 1.Administratieve vereenvoudiging van subsidiemaatregelen  Minder papier: webapplicatie  Minder kosten.
Project: Elektronische medische kaart Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidsongelijkheid in Gent opleiding levensverwachting Huidige situatie Doelstelling gezondheidsongelijkheid Gelijke kansen voor gezondheid Extra.
Gezondheidszorg en elektronische gegevensuitwisseling: hoe samenwerken zonder besmet te raken ? Enkele ideeën voor de uitbouw van een E-health omgeving.
KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.
Enkele ideeën voor de uitbouw van een E-health omgeving op basis van de ervaringen inzake gecoördineerd informatiebeheer in de sociale sector Frank Robben.
User management voor ondernemingen en organisaties
7 december 2011 De elektronische identiteitskaart - Comité van de gebruikers Frank Maes.
NATIONALITEIT EN MIGRATIE
F onds voor de M edische O ngevallen 1. OVERZICHT 1.Procedure; 2.Structuur; 3.Contactgegevens. 2.
Wachtdienstregeling.
In samenwerking met De nieuwe Electronische Identiteitskaart (EIK)Diepenbeek 15 Maart 2005.
Voorschrift op stofnaam en substitutie
De juridische context van de digitale factuur.
Commissie Emancipatiezaken,11 juni VESOC-DEFINITIE (2003) ‘Personen met een nationaliteit van een land buiten de Europese Unie of personen van wie.
E-invoicing – Juridische spelregels Korneel Decroix/Wouter Claes Advocaten Algemene titel/welkomslide.
Belastingen Homcom Belastingen Papier of on-line? – Papier tot 26 juni – Online tot 16 juli On-line – Eid – Token – Wie voor online koos krijgt.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Subsidie individueel vervoer:
Mediprima De hervorming van de medische hulp uitgevoerd door de OCMW’s LENTE 2015.
Het examen mavo Powerpoint staat op de website.
Het examen havo-vwo Cijfers in eindexamenjaar Eindcijfer = Schoolexamencijfer + centraal eindexamen cijfer : 2 PTA = Programma van Toetsing.
DentAdmin en MyCareNet. 1 januari 2015 ( indien tijdig gepubliceerd) Verplichte toepassing Regeling Betalende Derde voor  patiënten met verhoogde tegemoetkoming.
Financiële transparantie van de geneeskundige verzorging: principes en nieuwigheden Directie juridische zaken en toegankelijkheid Dienst voor geneeskundige.
Consumentenbescherming in Nederland en onder de tropenzon Dr. Viola Heutger EU CARICOM.
Commercieel beleid van de MIVB inzake voorkeurstarieven Mei 2016.
Mediprima Hervorming terugbetalingsprocedure medische kosten
Lezing e-ID EasyNurse Mobile
PRAKTIJKPREMIE.
Het eHealth-platform ICT InfoDay 2 maart 2011
Het verwijzingsrepertorium Implementatie van het project "Hubs-Metahub" 1.
Gezondheidsongelijkheid in Gent
Informatieveiligheid
Directie juridische zaken en toegankelijkheid
S. Baré Sociaal verpleegkundige UZ Brussel
Mediprima en Dringende Medische Hulp
MyBEnefits Tool voor de toekenning van aanvullende rechten.
MyBEnefits Tool voor de toekenning van aanvullende rechten.
Transcript van de presentatie:

Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart

• vanaf 1 januari 2014 zullen de ziekenfondsen geen SIS-kaarten meer uitreiken • het nieuwe systeem, dat momenteel uitgewerkt wordt, zal de twee functionaliteiten van de SIS-kaart moeten dekken – de sociaal verzekerde identificeren – zijn verzekerbaarheid raadplegen • tijdens een overgangsperiode – zal de SIS-kaart nog gebruikt kunnen worden voor de identificatie – zullen de houders van de SIS-kaarten hun kaart ook nog na 1 januari 2014 moeten bewaren 2

Afschaffing van de SIS-kaart • het elektronische identiteitsbewijs zal worden gebruikt voor – de correcte identificatie van de sociaal verzekerde – het uitlezen van zijn INSZ • het INSZ staat vermeld op de verschillende elektronische identiteitsbewijzen • geldige elektronische identiteitsbewijzen in België – eID – Kids-ID (kinderen < 12 jaar) – elektronische kaart uitgereikt aan niet-Belgische onderdanen van de Europese Unie die in België verblijven – elektronische verblijfstitel uitgereikt aan onderdanen van landen buiten de Europese Unie die in België verblijven 3

Afschaffing van de SIS-kaart • vanaf 2014 wordt een isi + -kaart uitgereikt – aan de personen die niet over een elektronisch identiteitsbewijs kunnen beschikken maar die wel beschikken over een sociale dekking om in België gezondheidszorg te ontvangen – aan alle kinderen jonger dan 12 jaar • de isi + -kaart zal de identificatie van de houder ervan toelaten aangezien de kaart het INSZ zal bevatten • isi + – « Identification Sociale / Sociale Identificatie / Soziale Identifizierung » – de + (superscript) wijst op het aanvullende karakter ten opzichte van de Belgische elektronische identiteitsbewijzen • de ziekenfondsen zullen de isi + -kaart uitreiken aan hun leden die hiervoor in aanmerking komen 4

Afschaffing van de SIS-kaart • de verzekerbaarheidsgegevens zijn beschikbaar via het beveiligde MyCarenet-netwerk, dat ontwikkeld en beheerd wordt door – het RIZIV – de ziekenfondsen – het NIC • in aanwezigheid van de sociaal verzekerde raadpleegt de gezondheidsprofessional de verzekerbaarheidsgegevens, nadat hij als toegangssleutel het INSZ heeft ingevoerd dat hij uitgelezen heeft aan de hand van – het elektronische identiteitsbewijs – de isi + -kaart – de nog geldige SIS-kaart (gedurende een overgangsperiode) 5

Afschaffing van de SIS-kaart • in 2013 zullen de apothekers starten met de online raadpleging – momenteel (eind april) maakt 51 % van de officina's reeds gebruik van het nieuwe systeem – de bedoeling is dat alle apothekers tegen juli 2013 instappen • geleidelijk aan zullen alle gezondheidsprofessionals de verzekerbaarheid online raadplegen 6

Afschaffing van de SIS-kaart • dit nieuwe systeem heeft vooral als voordeel dat de gegevens steeds actueel zijn • de gezondheidsprofessional – raadpleegt het actuele statuut inzake gezondheidszorgverzekering rechtstreeks bij de bron – kan steeds nagaan of de patiënt verzekerd is en, in geval van toepassing van de derdebetalersregeling, het remgeld bepalen dat betaald moet worden voor de verstrekking • de ziekenfondsen moeten deze gegevens niet langer kopiëren op een drager en de sociaal verzekerde moet ook niet meer vragen dat zijn gegevens zouden worden bijgewerkt 7

Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid • Website • FAQ Geleidelijk afbouw van het gebruik van de SIS-kaart • In de kijker MEER INFORMATIE 8