Het boek vs de film Life of Pi.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Grammar Chapter 4 – G1 What en Which.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Het Biersprookje of hoe werd Overgenomen door de Amerikanen *
Problemen in de melkweg
Rebound Salland. In deze PowerPoint… 1. waarom ik naar rebound ging 2. wat ik geleerd heb! 3. hoe ik terug wil naar school 4. wat ik nodig heb van.
Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Het geheim van het 100e doelpunt
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Minecraft.
Klik op je linker muisknop
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Woorden en tijd.....
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Spel uit top 20 gamer.nl Grand theft auto V
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Vmbo Helicon Eindhoven
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Een verhaal om te onthouden
MIJN FOTO’S VAN WORLDPRESS WORLDPRESS 2012 Gemaakt door Gilian Sanders 4hna De foto’s van worldpress staan op mijn mobiel maar de batterij is nu leeg,
Mees Kees een pittig klasje
EMEG-lijst Kijk een The Lord of the Rings met het commentaar van de regisseur. Marciano Timmermans CE2A.
Anne-Frank.
Macbeth Door: Mike Testroote.
MARKUS 2 vers 1 t/m 12 Toen Jezus enkele dagen later terugkwam in Kafarnaum, werd bekend dat Hij weer thuis was. Er stroomden zoveel mensen toe, dat er.
Door Marit Mulder.
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Heksen Voorwoord Heksen in sprookjes Kenmerken van de heks Bewijzen
Voor intelligente vrouwen
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Kinderen.
Voor intelligente vrouwen Een echtpaar ging een weekendje weg.
Belangrijke waarschuwing voor de echte mannen onder ons Er zitten vrouwelijke hormonen in JUPILER!!!
Gedroomd, Op een keer had ik s'nachts een droom.
MAX de gelukkigste hond van de wereld
De vlinder en de bloem.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Gedroomd ….
Interpreteren van data
House of Freaks BEACHCLUB VROEGER. Wie? Wat? Waar?  House of Freaks  2 juni :00 – 00:00  Beachclub Vroeger  Bloemendaal.
Harry Potter Studios.
Uitzending bijgewoond van een tv programma.
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
M,n Opa
Ik dacht dat het geluid voor ons, levende wezens, belangrijk was en daarom heb ik gezegd: Mijn oren.
„Papa, waarom hebben wij indianen allemaal van die lange namen, terwijl de cowboys altijd korte namen hebben zoalsBill, Tex of Brad?
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
Mijn verjaardag..
The making of… 22 augustus.… 22 september 2014 Niet klikken, alles komt vanzelf langs!!
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Het verschil tussen logisch- en ‘inclusief – intuïtief denken’….. 
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Wie ben ik?.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
Onze doelen en visie in beeld
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Steeds verder met een muisklik. Twee nonnen verlaten hun klooster om gebakjes te gaan verkopen. De ene is bekend als Zuster Bezorgd (ZB) en de andere.
De man die twee keer verdronk
De onderzoekscyclus Oriënteren Richten Plannen Verzamelen
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Transcript van de presentatie:

Het boek vs de film Life of Pi

Waarom ? Toen ik hoorde van het opmerkelijke verhaal van de film werd ik meteen enthousiast. Een jong Indiaas jongetje overleeft een schipbreuk samen met een bengaalse tijger op een reddingsbootje… Het was een boekverfilming dus ik besloot eerst het boek te lezen alvorens ik de film keek, om ze vervolgens te vergelijken.

Info boek 350 paginas Geschreven voor Yan Martell Prijs winnaar MAN BOOK PRISE 2010 Druk uit 2003 +/- in 6 maanden uitgelezen ( ik lees meestal 2 boeken tegelijk, ADHD ? )

Info film Regisseur : Ang Lee Uitgebracht in 2012 Duur: 2 uur en 16 min Wereldwijde opbrengst : €609,014,544 Goede zet dus om het te verfilmen. Ik heb express eerst het boek gelezen om ‘blanko’ de film in te kunnen gaan zonder al gevisualiseerde beelden in mijn hoofd te hebben  

Tijd om te vergelijken !

Beleving Boek In het boek zat ik compleet in mijn eigen waan en wereldje. Hoe de boot er uit zag was moeilijk visualiseren Film Ik had niet verwacht dat ze het zo meeslepend konden maken als dat ze gedaan hebben. Goed werk.

Verhaal Boek Het boek is veel uitgebreider dan de film. De schrijver wijkt regelmatig af van de verhaallijn en leert je verschillende dingen over bijvoorbeeld India en dierentuinen. Film Focus vooral op hoofdverhaallijn. Logisch want er is maar 2 uur de tijd om alles te ‘vertellen’ . Wel is alles duidelijker, zoals hoe de boot eruit ziet

Inhoud Boek Het boek geeft veel meer zijinformatie en ruimte om dingen te leren dan de film. Personages worden duidelijker en beter toegelicht en de clue op het einde van het verhaal is veel schokkender in het boek. Film Braver en toegankelijke dan het boek

Dus…. Toen ik het boek uit had gelezen dacht ik letterlijk : Holy SH*T, dit kunnen ze NOOIT verfilmen. ( ik ga geen spoilers geven maar het verassingseffect op het einde van het boek heeft me weggeblazen)

…. Conclusie Toch kreeg de film het voor elkaar om me weg te blazen. De grafische effecten zijn prachtig gemaakt en ze houden de spanning en beleving van het boek er goed in. Als ik moet kiezen wint het boek gegarandeerd, puur omdat er zoveel meer in zit dan in de film. Ik raad ze allebei aan, maar begin met het boek! . Meer inhoud en kijk-weg-van-je-boek-en-staar-naar- buiten-momentjes. En dat is toch waarom je ene boek leest. Om je aan het denken te zetten 