De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik op je linker muisknop

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik op je linker muisknop"— Transcript van de presentatie:

1 Klik op je linker muisknop
De les van de vlinder Een man zat uren te kijken naar een cocon, waarin een vlinder bezig was zijn lijf door de kleine opening van de cocon naar buiten te worstelen. Klik op je linker muisknop Om verder te gaan.

2 Na een paar uur leek het alsof de vlinder geen vooruitgang boekte.
Het leek of hij niet verder kon dan hij gekomen was...

3 De man besloot de vlinder te helpen: hij pakte een schaar en knipte de cocon open.
De vlinder kwam er nu een stuk gemakkelijker uit! Maar de vlinder had een misvormd lijf. Hij was klein, met verschrompelde vleugels.

4 De man bleef kijken, want hij verwachtte dat de vleugels zich elk moment zouden openen en groter en steviger zouden worden, zodat ze het lijf zouden kunnen dragen.

5 Maar er gebeurde niets! Integendeel, de vlinder leefde de rest van zijn korte leven al strompelend. Hij kon zich slecht bewegen met zijn misvormde en verschrompelde vleugels. Hij heeft nooit kunnen vliegen.

6 De man was vol liefde en goede bedoelingen, maar begreep niet dat de kleine opening in de cocon en de worsteling van de vlinder om er uit te komen de natuurlijke weg was om vocht vanuit zijn lijf in de vleugels te persen. Door de worsteling zou de vlinder in staat zijn om te vliegen zodra hij de cocon had verlaten.

7 Soms zijn worstelingen precies wat we nodig hebben in het leven.
Als we ons leven zouden leven zonder obstakels zouden we kreupel raken. We zouden niet zo sterk zijn als we zouden kunnen zijn. We zouden nooit kunnen vliegen.

8 Je vroeg om Kracht... en je ontving moeilijkheden om je sterk te maken. Je vroeg om Wijsheid... en je kreeg problemen om op te lossen. Je vroeg om Voorspoed... En je kreeg de hersenen, het verstand, om te kunnen werken.

9 Je vroeg om Moed... En je kreeg obstakels om te overwinnen. Je vroeg om Liefde... En je kreeg mensen op je weg met problemen die jij kon helpen.

10 Je vroeg om Gunsten... En je ontving kansen. Je kreeg « NIETS » van alles wat je wilde... Maar je ontving « ALLES » wat je nodig had.

11 Moeilijke ervaringen worden speciaal voor jou ontworpen door een deel van jou, dat ontzettend veel van je houdt! Leef je leven zonder angst. Ga je obstakels tegemoet in de wetenschap dat je ze kunt overwinnen. Sta jezelf toe om te vliegen!

12 EINDE Presentatie: Irm Franssen


Download ppt "Klik op je linker muisknop"

Verwante presentaties


Ads door Google