Keukenploeg Van begin tot einde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Competentieprofielen 10 juni Overzicht 10 juni 2014 • 2 • 2.
Informatieavond personenzorg
Infomoment chirojaar Inhoud presentatie • Wie zijn wij? • Hoe zijn we te bereiken? • Inschrijvingen • Algemene zondag • Uniformenpas • I love.
Realisatie kindcentrum
Gemeentelijke Seniorenraad Niel Meewerken aan het gemeentelijk seniorenbeleid.
P. 122 oktober 2013 Intro in de jeugdraad. 22 oktober 2013 Jeugdraad p. 2 Opdrachten •Adviezen te geven en voorstellen te formuleren, op eigen initiatief.
Methodisch begeleiden
Werkgroep De Redakse een samenwerkingsverband tussen Leerpunt Meetjesland en Wijkcentrum De Kring Hoe drempels en knelpunten overbrugd worden…
De stammen van Afrika Merksplas
Scoutskamp Ruiselede 12 – 18 juli. 1. Hoe gaan we op kamp? De bagage wordt verwacht op 11 juli 2007 om 9u aan het lokaal. Deze wordt vervoerd met een.
Portaal, participatie en Bewonersgroepen Frauke van Iperen 23 februari 2012.
Begeleiding van kinderen met zorg
Gidsen Scouting Boxtel
155° FOS De Feniks Zomerkamp 2009.
Vergaderen en notuleren
Ontmoeting tussen internaten en verwijzers op 16 november 2010.
Wiki: Medmec04 les 5 Engagement The game called life
Convenant Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008 Opmaak strategisch plan operationeel actieplan 2008.
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt Ondernemingsplanning VREG Netwerk organisatiebeheersing – 24/03/2011.
Inleefweek Tordale.
AD6 in leerplan verzorging
Welkom op het evaluatiemoment TECH Projecten
Draaiboek.
Kernprocessen van de Act methodiek
Functiegesprekken in de praktijk.
Cursus man review medische laboratoria 2004 De management review Cursus voor het succesvol uitvoeren van de management review G. De Schrijver M.D., Ph.D.
RSW 2007 Infoavond 14/12/2006. Agenda Datum RSW, thema, terrein Voorlopig programma Werkgroepjes Werkavonden Diversen / Indeling werkgroepjes.
Evenementencommissie RCU Zwolle
RSW 2008 Infoavond 29/11/2007.
Vorming Verenigingsadministratie
Samenwerken Werken in Teams.
Presentatie projectplan werkgroepen
P. 123 oktober 2014 Jeugdraad voor dummies Installatie VGC-jeugdraad.
Netwerknamiddag 7des en Se-n-Se
Het ontstaan van een visie? Er is een behoefte: – Van de ouders – Van het team Inspiratie door anderen (artikels, studiedagen, oproepen, nieuwsbrieven,…)
Organisatie van Roparun team Unilever vitality Runners 51.
Werkveldconferentie 3 juni 2015 Wat is de rol van zorgverlener door de ogen van leerjaar 2?
SCRUM Agile ontwikkelen
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
Werkweek Taalbrug Doelen  Uitdagingen aangaan  Motiveren en ondersteunen van elkaar  Doorzetten als het moeilijk is  Opdoen van nieuwe.
Project 3 Pedagogisch werken in de wijk Bijeenkomst 1 Kwartaal 1, schooljaar 2015/2016 Klas: VQR2A Docent: Petra van der Zee.
PRAKTIJKERVARING EN REFLECTIE HAFIDA EL GHARBAOUI KAMER L
PROJECT 3 PEDAGOGISCH WERKEN IN DE WIJK Bijeenkomst 1, week uur Kwartaal 1, schooljaar 2014/2015 Klas: VQR2A Docent: Madeleine Meurs Mail:
Presentatie Stichting Bootvluchteling. Inleiding Algemeen over de stichting Werkwijze (verkenning, opzetten team etc.) evt. opbouw organisatie Status.
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
EKC-NASCHOLING januari 2013 – olv Eveline Floor PAM.
De Zebra’s. Dagindeling Eten en drinken Slapen in tenten Ervaren oudere leiding + stam Activiteiten Hygiëne Medische problemen Vragen.
De kascommissie “De kascommissie is overbodig, onze penningmeester heeft alles goed op orde”
Beleid combinatieklassen Eerste Leidse Schoolvereniging CONCEPT Vragen ter verduidelijking direct Inhoudelijke vragen later.
SPEELPLEIN DE MIRKENS OPGELET ! JEUGDWERKING KAN VERSLAVEND ZIJN!
Ouderraad RKBS Willibrord. Organogram Bestuur Voorzitter (Nathalie Eberharter) Stelt samen met de secretaris de agenda op voor de vergaderingen Zit de.
Communicatie met leden Taakverdeling bestuur Erick van der Schouw Henk Edgar Februari 2016.
Inhoudelijke oefening prestatiebegroting Eerste samenkomst coördinatoren 23/06/2016.
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Jaarvergadering dinsdag 25 oktober 2016 WELKOM Op de jaarvergadering van de OR.
Evalueren ZESC 2016 Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
Een dorpshuis voor ons allemaal!
Namens de OR ouders/ leden van de Schothorst
TAKENPAKKET OP HET VOLLEYBALVELD
Een nieuwe organisatiestructuur, op weg naar de toekomst
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Uitvoeringsprogramma Landerd 2020 Sterkte-/zwakteanalyse
Medezeggenschap bij De Eshoek
Kamertraining Gezinshuis Terug naar de Toekomst
Kantinecommissie Voorlichtingsavond 5 en 12 september 2018
Informatieavond voor vrijwilligers OLS 2019 Sevenum
Zet je kinderopvang lokaal op de kaart
Duurzame activiteiten
Transcript van de presentatie:

Keukenploeg Van begin tot einde

Keukenploeg: van begin tot einde WAT? PROCESGANG Opstarten Timing Samenstelling Uitwerking menu en timing Kamp Afronden BIJLAGES uit Kampcode BESPREKING VERWACHTINGEN

WAT? De keukenploeg is een werkgroep die telkens opgestart wordt naar noodzaak. (paaskamp en grootkamp). De taak van deze werkgroep bestaat er in om de eenheid te voorzien van eten.

Initiatief ligt bij eenheid Procesgang Initiatief ligt bij eenheid

Opstarten oproep via de communicatiekanalen ivm geïnteresseerden keukenploeg. Gezocht: verantwoordelijke die de keukenploeg kan en wil leiden. Deze persoon wordt aangesteld door de eenheid.

Timing Paaskamp: opstarten communicatie december Groot kamp: communicatie opstarten maart (op weg’s). Dit heeft te maken met het plannen van de vakanties.

Samenstelling Complementaire groep: in overleg met de verantwoordelijke Indien er teveel mensen kandidaat zijn kan er gekeken worden naar hoe lang iemand meekan en een mix van ervaring en nieuwe mensen Afspraken worden bij de eerste vergadering overlopen. Basis zijn afspraken van het vorige jaar! Opmerkingen hierop worden meegenomen!

Uitwerking menu en timing Timing (=planning opstellen & taken verdelen) Bij een eerste samenkomst tussen keukenploeg en eenheidsteam, wordt een timing opgesteld die realistisch is voor eenheid en keuken.

Uitwerking menu en timing Voor het opstellen van de menu wordt er rekening gehouden met: vorige evaluaties. de programma’s van de takken. (Is 14 juli niet te laat om programma door te geven?) geeft de leiding input over de verschillende maaltijden. stelt keukenploeg volledig menu samen op basis van voorgaande en rekening houdende met eigen expertise. Tenslotte gaat de menu terug naar de leiding voor eventuele feedback.

Kamp Op kamp wordt er tweemaal stafraad gehouden. Hierop wordt de menu overlopen en eventueel aangepast. De data voor deze stafraad die we als leidraad wensen te hanteren zijn: de eerste dag van het kamp (met de kindjes) en de avond na de ouderbezoekdag. Belangrijk! Takleiding/eenheidsteam en keukenploegverantwoordelijke overleggen voldoende tijdens kamp.

Afronden Na het kamp wordt een evaluatie gehouden met keukenploeg. Na het kamp wordt een evaluatie gehouden met eenheidsraad. Eenheidsteam brengt verslag uit van de ene naar de andere vergadering.

Bijlages (Uit de kampcode) Een keukenploeg bestaat uit een Keukenploegverantwoordelijke Chef Fourage Chef Kok Veel enthousiaste teamleden Elk met zijn eigen verantwoordelijkheid!

De verantwoordelijke van de keukenploeg Heeft als taak: Woordvoerder namens de KP (aanspreekpunt); Samenstellen KP en Chef-EHBO door VKP i.o.m. EL en ET (T-2½ mnd); Opstellen evenwichtig kampmenu door VKP, Chef-kok en Chef-fourage (T-2 mnd); Organisatie en taakverdeling van de KP; Voorbespreken werking van de KP, menu, inkopen en de afspraken voor het kamp met de KP door de VKP en de EL (T-1 mnd); Aankopen keukenmateriaal door KP (T-1 mnd); Samenstellen dossier KP door VKP i.s.m. Chef-kok en Penningmeester Eenheid; Doen van inkopen, inpakken en gereedzetten keukenmateriaal door KP (T-2 dgn); Opbouwen en inrichten van het keukenkamp door de KP; Keukentent, fouragetent, uitgifteshelter, drankshelter, groepshelter, afgietplaats, afvalput, drooglijnen en vuurplaats KP; Aanleggen voorraad water, frisdrank en bier; Taakverdeling van de teamleden voor de bezoekdag tijdens het ZK; Dagelijkse evaluatie van de werking van de KP; Opstellen taakverdeling KP en Comité-leden voor bezoekdag door VKP Voorbespreking bezoekdag door EL en VKP met KP en Comité-leden Opbreken van het keukenkamp door de KP Opruimen van de EHBO-tent door Chef-EHBO Verzorgen van de maaltijden tijdens nakamp door de KP Laden camionets door allen Opruimen van alle keukenmaterialen in het lokaal door de KP Eindevaluatie van de werking van de KP. Evaluatie kamp en bezoekdag door KP met inbreng van EL (namens ER)

De Chef Fourage De vkp is in praktijk meestal ook of chef fourage of chef kok! De chef fourage heeft als taak: Beheren van de fourage (inclusief inventaris fouragetent en drankshelter); Maken van afspraken met de bakker, slager en groenteboer (leveringen op kamp); Opstellen van de boodschappenlijsten; Bijhouden van het kasboek van het kamp. De persoonlijke boodschappen worden zoveel mogelijk contant afgerekend; Bijhouden van de dranklijsten van de KP; Instrueren van de leden van de KP voor inkopen; In orde maken van de patrouillekisten; Eindevaluatie van de fourage.

De Chef Kok De vkp is in praktijk meestal ook of chef fourage of chef kok! De chef kok heeft als taak: Uitvoering geven aan het kampmenu (stipt op tijd); Organisatie en taakverdeling in de keukentent (inclusief opkuis); Instrueren van de leden van de KP voor alle keukenactiviteiten; Dagelijks het menu laten ophangen nabij de keukenshelter; Dagelijkse evaluatie van de keukenactiviteiten; Eindevaluatie van het kampmenu en de inventaris van de keukentent.

De teamleden De teamleden hebben als taak: Bijdrage leveren aan alle activiteiten van de KP; Opbouwen en afbreken van het keukenkamp; Voorbereiden van de maaltijden, fourage, vieruurtje en extraatjes; Uitgeven van de maaltijden, fourage, vieruurtje en extraatjes (de bevers eten 15 min op voorhand soep die al is uitgeschonken; daarna schuiven zij gewoon aan voor de maaltijd) Bij het uitgeven van de maaltijden rekening houden met vegetarische gerechten; Bijdrage leveren aan de netheid van het keukenkamp; Doen van inkopen; Verzorgen van de afwas van de keuken en de jongere takken (bevers); Verzorgen van de was (keukendoeken en incidenteel kleding van de takken); Storten van groenafval in de afvalput Afvoeren van het huisvuil en gescheiden afval; Papierverbranding; Bezoekdag: voorbereiden maaltijd en bar door KP en Comité-leden