Commissie Wijkgericht werken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe ontstond dit initiatief ?
Advertisements

Werkgroep Lokale Belangenbehartiging. Lokale belangenbehartiging op gemeentelijk niveau Inkomen, Mobiliteit, Welzijn, Wonen en Zorg  Resultaat VBOB –
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Samen toch apart Stap voor stap
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
Subsidiereglement Wijk aan zet Historiek ‘wijk aan zet’ doel: stimuleren van bewonersinitiatieven -centraal staat zelfinitiatief en medebeheer.
Een veilige en fijne buurt maak je samen
GGZ instellingen & Milieu 31 januari Programma uur •Korte inleiding MPZ, Adriaan van Engelen •GGZ Enquete resultaten, Kornelis Jorna.
De Vonk van Hoogezand-Sappemeer Woldwijkcentrum 13 maart 2013.
Stichting Dijk van een Kust
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven Doen Bedrijven doen is een samenwerkingsverband tussen 10 bedrijven uit Haarlem en Omstreken Door het.
Methodisch begeleiden
Bewonersvergadering 13 april 2011 Welkom Opening Bestuurszaken 20.25Waar staan wij nu? 20.40Buurt Interventie Team 20.50Pauze 21.10Politie.
Rotterdammer voorop Geweldige stad: we werken er samen aan
HoekscheWaardDuurzaam
Stand van zaken van het Regiocontract in Regio Rivierenland Commissie Algemeen Bestuur en Zorg Maasdriel, 9 november 2010 Stan Herms, Programmamanager.
Herinrichting openbare ruimte project Van Ballegooijsingel
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
1 European Union Regional Policy – Employment, Social Affairs and Inclusion EUROPEES SOCIAAL FONDS OPERATIONEEL PROGRAMMA Disclaimer: deze info.
Mensen maken de wijk Herijking wijkgericht werken Wim Kemp Wethouder voor welzijn, onderwijs, cultuur en wijkontwikkeling 10 december 2010.
Nijverdal, september 2006 Ruimte voor de jeugd Wie, wat, waar en wanneer?
In het bestuursakkoord
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
Jeugd investeert in Amsterdam, Amsterdam investeert in jeugd 1 januari 2003 Doorlopend activiteitenaanbod: Afstemming school en vrije tijd Tussenbalans.
Brede School Rotterdam
Invoering CJG gemeente Son en Breugel
Project “Overstromingen Haaglanden” Ger van Opstal projectmanager
De ervaringen met het wijkgezondheidswerk in Eindhoven.
Flankerend onderwijsbeleid. Waarom? Vlaams lokaal onderwijsbeleid heeft lokale hefbomen nodig vb inzake kleuterparticipatie, spijbelen,… + lokale besturen.
Oprichtingsvergadering STERKE CLERCQ
“Ontmoetingsprojecten” 20 januari 2011 LEA-congres “Ontmoetingsprojecten” 20 januari 2011 LEA-congres.
Alumnivereniging EUR Masters of Financial Planning Aanleiding In januari 1998 isde eerste selecte groep van de postacademische opleiding Master of Financial.
Samen komen we verder! Stimuleringsprogramma Mentorprojecten 13 november 2007 Niels van Zeben.
Steeds krachtiger bestuur in:
Jongeren Preventie Team
Programma Verenigingsondersteuning Almelo
MSF FysiotherapeutenDeventerSalland i.o. 13 september 2010.
INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING: lokaal woonbeleid anders bekeken? Hilde Van den Bosch – afdelingshoofd Afdeling Wonen WOONFORUM 20 maart 2009.
KNGF-programma Samenwerking Rhenen 16 december 2008 Wilma Huiskamp.
PBO Platform Belangenbehartiging Ondernemersverenigingen presentatie adviesraad OF 31 januari 2011.
1 Werkwinkels Een integrale benadering xxxx. 2 Vandaag Werkwinkels - waarom?  Definitie  Doelstellingen  Uitgangspunten Wat gebeurt er in een Werkwinkel?
Informatiebijeenkomst Beleidregel combinatiefuncties.
Onderwerp evaluatie OBHB, wijkplatform Programma Onze Buurt Het Broek Evaluatie voor het Wijkplatform 2 april 2009.
Waterplan Heusden. Waterplan Heusden: 1. Waarom het … 2. Wat is het … 3. Totstandkoming … 4. Communicatie over … 5. Uitvoeringsprogramma … 6. Vragen Inhoud.
Europees Fonds voor de Meest Behoeftigen (EFMB) Vereisten ()
Presentatie Groenadoptie
Hansenstraat wil uit de vergetelheid….  Doel/aanleiding Leefbaarheid en veiligheid in de wijk vergroten, door een mooier, veiliger en meer sociaal straatbeeld.
Programma Groepsontwikkeling Naam groep Datum presentatie.
D.M.H.C. de Graspiepers Jan en Els van Gammeren, Vrienden van “de Graspiepers” Een uniek concept?
Voortgangsrapportage Vitaal Leudal September – Oktober 2014 Tbv commissie Bestuur en Middelen oktober 2014.
Algemene Ledenvergadering 19 mei Agendapunt 1 Opening en mededelingen bestuur - Hoger beroep dhr. Alsemgeest.
Dordt aan Zet. De gebruikswaarde van een voorziening maximaliseren door de behoefte van alle belanghebbenden centraal te stellen. Gemeentelijk Eigendom.
'Vriendenavond' in het Bonte Paard te Laren, op 23 Februari, 20:30 uur Stichting Vrienden van de Larense Montessori School.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Stimuleringsfonds 2016 Bijeenkomst 31 mei 2016 De Baander Dalen.
Wijkplan Egmond aan den Hoef Algemene ledenvergadering 22 november 2007.
Een heldere visie op samenwerking!. Het Klokhuis Bibliotheek Bs Sint Antonius Bs de Lingelaar.
Huurdersraadpleging donderdag 27 oktober 2016
Informatiedag verenigingen
Buurtpreventie Samen voor een veilige en leefbare buurt.
Right to challenge gemeente Utrecht Hier komt ook tekst
Andere financieringsbronnen
Voedseldag VVSG – 30 september 2016 – Gent
Subsidiëren vrijwilligersorganisaties
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Tijdelijke subsidieregels Innovatiegelden
Themabijeenkomst verwanten
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
Gemeente Veenendaal Wijkbudget en Fonds Maatschappelijke
Transcript van de presentatie:

Commissie Wijkgericht werken Commisieleden: John van Beek, Frans Douqué, Joop Croonen en Boudewijn Maurits www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Doelstelling WGW (1): het nemen, organiseren van initiatieven en het initiëren van activiteiten ter verbetering van de kwaliteit van de openbare ruimte in de wijken van Naarden; het verbeteren van de afstemming van de gemeentelijk dienstverlening op de behoeften in/van de wijken: het bevorderen van de onderlinge communicatie samenwerking en de afstemming van maatregelen van verschillende instellingen en partijen in de wijken, Het bevorderen van de betrokkenheid van bewoners bij hun leefomgeving; Het stimuleren van een zorgvuldig en zorgzaam gebruik van de leefomgeving; Het verbeteren van de onderling verstandhouding tussen de buurtbewoners; Het maken van duidelijke afspraken over korte en lange termijn doelstellingen over schoon, heel en veilig in de wijken; www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Doelstelling WGW (2): Heldere communicatie met de Gemeente Aanstelling van een projectmanager per wijk Verbetering van de sociale cohesie binnen de wijk (Financiële) ondersteuning voor projecten in het kader van WGW Buurt evenementen (feesten, Koninginnedag, bijeenkomsten) Cursussen en anderzijds Buurtblad (opmaak, materiaal, distributie, etc.) Moderne communicatie. Website en Forum. En overige www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Eind 2007 eerste besprekingen met de Gemeente en 4 wijk platformen in Naarden Resulteerde in oproep subsidie aanvragen voor projecten in het kader van WGW Hiervoor was een potje van € 20.000 beschikbaar Één project ingediend; realisatie Website (CMS) met geïntegreerd Forum. Geraamde kosten € 1.916 www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Subsidie aanvraag door Gemeente goedgekeurd met e-mail bevestigt: www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Op 21-02-08 heeft Rienk Nieuwland <rienk.nieuwland@naarden.nl> het volgende geschreven: Geacht bestuur van de vereniging Naarderwoonbos,   In het verlengde van eerdere mails en het telefoongesprek met dhr Maurits van verleden week bericht ik u het volgende.   Het doet ons genoegen u mee te delen dat de door u aangevraagde subsidie, maximaal € 1916,= voor het opzetten van een website en een forum en voor het realiseren van een opleiding voor gebruikers en voor redactionele taken, aan u beschikbaar zal worden gesteld. Hiertoe dient het bestuur wel een kostenoverzicht aan mij te zenden op het moment dat de website en het forum en het merendeel van de opleidingen gereed zijn. Het bedrag zal op rekening van de vereniging worden gestort. Volledigheidshalve deel ik u nog mee: Deze beschikbaarstelling betreft het jaar 2008 Over eventuele subsidie voor 2009 en volgende jaren kan nu geen uitspraak gedaan worden. Eerst moeten de resultaten van de pilotfase geëvalueerd worden. Ik stel u voor om eind 2008 contact met mij op te nemen om te beoordelen of er nog budget voor wijkgericht werk over is voor een activiteit in het Naarderwoonbos. Met vriendelijke groet, Rienk Nieuwland www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Stand van zaken: domeinnaam registratie overdracht aan de vereniging ( voor Harald) het afsluiten van een hosting overeenkomst (afhankelijk van 1.) operationele website en forum (afhankelijk van 1. en 2.) www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Stand van zaken Concept Website: www.NaarderWoonBos.org

Commissie Wijkgericht werken Stand van zaken Concept Forum: www.NaarderWoonBos.org