De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Samen toch apart Stap voor stap

Verwante presentaties


Presentatie over: "Samen toch apart Stap voor stap"— Transcript van de presentatie:

1 Samen toch apart Stap voor stap
In 2005 is het ouderinitiatief ontstaan en de gezamenlijke wens van de ouders was en is om voor onze kinderen een veilige en geborgen woonomgeving te creëren. Samen toch apart Stap voor stap

2 Ik wil mijn ‘eigen stekje’; Ik wil graag rust om mij heen;
Droom Ik wil mijn ‘eigen stekje’; Ik wil graag rust om mij heen; Ik vind het fijn als ik iets kan vragen; Ik heb soms een beetje hulp nodig; Ik wil niet alleen zijn; Ik wil ‘s morgens op tijd op mijn werk zijn. Kinderen met een beperking hebben ook dromen….

3 Stichting S.t.ap zorgt ervoor!
Ouders van jong volwassenen hebben het initiatief genomen om een kleinschalig woonproject op te zetten Onze jongeren hebben een autisme spectrum-stoornis en/of een lichte verstandelijke beperking of normale begaafdheid

4 Doelstelling Zelfstandige wooneenheden in de vorm van appartementen realiseren Zo gewoon mogelijk wonen in een normale woonomgeving Gewoon waar kan, bijzonder waar moet

5 Doelstelling Veilig en redelijk beschermd wonen
Een gezamenlijke ruimte om gezamenlijk activiteiten te kunnen organiseren Zorg op maat bieden

6 Bewonersprofiel Jongvolwassene met een stoornis in het autistisch spectrum Normale verstandelijke begaafdheid of een lichte verstandelijke beperking In staat zijn om met ondersteuning zelfstandig te wonen

7 Bewonersprofiel Beschikken over eigen inkomen (salaris of Wajong)
Beschikken over PGB of ZZP voor financiering begeleiding Werk, studie, dagopvang

8 Woonwensen Centrale ligging in gemeente Eigen voordeur
Zelfstandige woonruimte Aangepast aan beperking Betaalbare woonlasten

9 Samenstelling woonintiatief
Bestuur Commissie bouw Commissie zorg Commissie PR Commissie activiteiten De stichting heeft de nodige commissies in het leven geroepen om de werkzaamheden te verdelen. De bestuursleden participeren in elke commissie om een zo’n optimaal mogelijke communicatie te realiseren.

10 Partners Om tot een succesvol project te komen kunnen we het niet alleen en derhalve hebben we een aantal partners gezocht en gevonden.

11 Het monument nu

12 Vooraanzicht

13 Naar de binnenplaats

14 De binnenplaats nu Zo ziet de lokatie er thans gedeeltelijk uit…. Dit roept om bebouwd te worden!

15 Ontwerp De woningstichting heeft een architect in de arm genomen om tot een ontwerp te komen voor de woningen.

16 Dit is het ontwerp dat naar de welstandscommissie gestuurd is
Dit is het ontwerp dat naar de welstandscommissie gestuurd is. Nummer 26 is een monument en zal gerestaureerd gaan worden. Nummers 20 en 22 worden gesloopt en in de plaats daarvoor komen er vier appartementen, twee onder en twee boven. De achterste twee blokken zijn geheel nieuwbouw. Alle appartementen krijgen een berging en er worden parkeerplaatsen voor de bewoners ingericht. In totaal komen er dertien appartementen.

17 Het monument

18 Communicatie Website op internet: www.samentochapart.nl Folder
Eindhovens Dagblad DVD Om bekendheid aan de stichting te geven hebben we voor verschillende media gekozen.

19 Aanvang bouw Sloopvergunning afgegeven
Tekening ter goedkeuring ingediend Wijzigen bestemmingsplan Sloop Bouwrijp maken Aanvang bouw medio 2011… Voordat er gebouwd kan worden, dienen er nog een aantal stappen genomen te worden. Het streven van de woningstichting is om medio mei 2011 de schop in de grond te zetten.

20 Bouw gereed Medio 2012… Het streven is om de bouw medio mei 2012 op te kunnen leveren.

21 Contact Voor informatie over ons wooninitiatief zie de website:

22 Gedicht LUISTEREN Als ik je vraag naar mij te luisteren En jij begint mij adviezen te geven Dan doe je niet wat ik je vraag Als ik je vraag naar mij te luisteren En jij begint mij te vertellen, waarom ik iets niet zo moet voelen als ik het voel Dan neem je mijn gevoelens niet serieus Als ik je vraag naar mij te luisteren En jij denkt dat je iets moet doen om mijn probleem op te lossen Dan laat je me in de steek, hoe vreemd dat ook mag lijken Dus, alsjeblieft, Luister alleen naar me En probeer me te begrijpen En als je wilt praten, wacht dan even En ik beloof je Dat ik op mijn beurt naar jou zal luisteren De jongeren worden betrokken in alle vorderingen, het is geen eenrichting verkeer….. Luisteren naar elkaar is het belangrijkste wat er is.


Download ppt "Samen toch apart Stap voor stap"

Verwante presentaties


Ads door Google