Woord van Leven Januari 2010.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord van Leven Juli 2013.
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Woord van Leven Januari 2014.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Tussen Pasen en Pinksteren.
Discipelschap.
Wat is de bedoeling van Johannes?
Het profiel van een christen
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Woord van Leven April 2014.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Woord van Leven Februari 2010.
Beste verkochte boek aller tijden?
Discipelschap.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Bij het kolenvuur Johannes
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Woord van Leven Augustus 2011.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Alles draait om liefde!.
In de leerschool van het gebed
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
aangename ont - moeting
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Woord van Leven Juli 2014.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Woord van Leven November 2014.
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Woord van Leven Oktober 2015
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Januari 2010

“Jij bent mijn getuige” beeld: Willy Schut eerste dag 17/1 het leven vieren tweede dag 18/1 delen met elkaar derde dag 19/1 bewust leven met God vierde dag 20/1 het geloof vieren vijfde dag 21/1 lijden en verdriet zesde dag 22/1 trouw aan de Schriften zevende dag 23/1 hoop en vertrouwen achtste dag 24/1 gastvrijheid en delen Van 18 tot 25 januari vieren christenen op vele plaatsen in de wereld de gebedsweek voor de eenheid. Gewoonlijk schreef Chiara Lubich (1920-2008) een commentaar bij het bijbelvers dat voor die gelegenheid was gekozen, en dat tevens Woord van leven van dezelfde maand werd. Dit jaar is het bijbelvers voor de gebedsweek: “Jij bent mijn getuige” (Lc 24,48). Om elkaar te helpen dit te beleven grijpen we hier terug op deze tekst van Chiara, gepubliceerd als Woord van leven in januari 1999, die een dringende oproep vormt aan ons christenen om samen te getuigen van de aanwezigheid van God in de wereld. week van gebed voor de eenheid raad van kerken in `Nederland

Zij zullen zijn volk zijn.”Openbaring 21,3 “God zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn.”Openbaring 21,3

Het Woord van God van deze maand stelt ons voor de vraag of wij deel willen uitmaken van zijn volk. Zo ja, dan moeten we Hem onder ons laten leven.

Maar hoe is dat mogelijk Maar hoe is dat mogelijk? Hoe kunnen we hier op aarde al een voorproefje krijgen van de oneindige vreugde die er zal zijn bij het aanschouwen van God?

Dat is nu juist wat Jezus is komen openbaren Dat is nu juist wat Jezus is komen openbaren. Dat is de betekenis van zijn komst: ons laten delen in zijn leven met de Vader en ons die liefde laten beleven.

Ook nu kunnen wij deze woorden in leven omzetten en God onder ons hebben. Maar om Hem onder ons te hebben moeten we, zoals de kerkvaders zeggen, aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor Johannes Chrysostomus is dat liefhebben zoals Jezus dat heeft gedaan. Voor Basilius is dat leven volgens de wil van God. En voor Origenes gaat het erom dat we op dezelfde lijn zitten in denken en voelen; daardoor bereiken we de eendracht die “ons verenigt en die de Zoon van God insluit“. Voor Theodorus de Studiet is dat de wederzijdse liefde.

Jezus zelf leert ons wat de voorwaarde is dat God onder ons kan wonen: “Heb elkaar lief zoals Ik jullie heb liefgehad" (vgl. Joh 13,34). De sleutel tot de aanwezigheid van God is de wederzijdse liefde. "Wanneer wij elkaar liefhebben, woont God in ons” (1 Joh 4,12), want: "Waar twee of meer mensen in mijn naam bijeen zijn, ben Ik in hun midden" (Mt 18,20), zegt Jezus.

Zij zullen zijn volk zijn.”Openbaring 21,3 “God zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn.”Openbaring 21,3 .

De dag waarop alle beloften van het Oude Testament vervuld zullen worden, ligt dus niet zo ver weg en is niet zo onbereikbaar als het wel lijkt: "Bij hen zal Ik wonen. Ik zal hun God zijn en zij zullen mijn volk zijn" (Ez 37,27).

Alles zal gebeuren in Jezus, die niet alleen toen, maar ook nu nog aanwezig is onder degenen die leven volgens de nieuwe wet van de wederzijdse liefde, de norm die hen tot een volk maakt, tot volk van God.

Dit Woord van leven is dus vooral voor ons christenen een heel duidelijke oproep om van Gods aanwezigheid te getuigen door de liefde. "Aan jullie liefde voor elkaar zal iedereen kunnen zien dat jullie mijn leerlingen zijn" (Joh 13,35). Wanneer we het nieuwe gebod zó in leven omzetten, vervullen we de voorwaarden voor de aanwezigheid van Jezus onder de mensen.

Als deze aanwezigheid er niet is, kunnen we niets Als deze aanwezigheid er niet is, kunnen we niets. Zijn aanwezigheid geeft zin aan de broederschap van alle mensen die Jezus op aarde heeft gebracht.

Zij zullen zijn volk zijn” Openbaring 21,3 “God zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn” Openbaring 21,3 .

Ook al behoren we tot verschillende kerkgenootschappen, het is toch vooral aan ons christenen om de wereld het prachtige gezicht te laten zien van één enkel volk, dat bestaat uit mensen van allerlei naties, etnische groepen en culturen, uit ouderen en jongeren, zieken en gezonden. Van dat ene volk moet men kunnen zeggen: "Zie hoe ze elkaar liefhebben en bereid zijn het leven voor elkaar te geven“.

Dit is het ‘wonder’ waar de wereld naar uitziet Dit is het ‘wonder’ waar de wereld naar uitziet. Het is een noodzakelijke bijdrage voor de vooruitgang van de oecumene, voor het bereiken van de volle, zichtbare eenheid van de christenen. Het is een ‘wonder’ dat binnen ons bereik ligt. Wanneer Hij onder de zijnen woont die verenigd zijn in liefde, kan Hij de situatie van de wereld veranderen en de hele mensheid tot eenheid brengen.

Zij zullen zijn volk zijn.” “God zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volk zijn.” Openbaring 21,3 “Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich, Januari 1999.