1 Resultaat Als opdrachtgever heeft u antwoord gekregen op de volgende vragen: • Opdrachtgeverschap: wanneer ben ik succesvol? • Strategisch projectmanagement:

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Module B: De ‘Whole School Approach’
Advertisements

Appreciative inquiry:
Professioneel sturen.
1 Hendrix Budgetbegeleiding & Thuisadministratie.
Wij stellen ons graag aan u voor!
1 Leren op de werkplek: Een werknemers- perspectief Lezing in de leergang ‘Tussen senioriteit en seniorentijd’ NIP, Amsterdam, 22 januari 2010 Prof.dr.
RESULTAATGERICHT WERKEN in verbinding met de totale organisatie
Hoofdstuk 17 Persoonlijke verkoop en sales promotion
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Spelleiders: Vul namen in Datum: X XX 2009, uur Game Professioneel Opdrachtgever- en Opdrachtnemerschap.
Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging.
Werkvormen als vanzelf
Kats en coaching doe, leer, ontwikkel jezelf
Implementeren doe je samen
Hogescholen in Dialoog
Geïntegreerde integriteit: hoe werkt u daaraan?
Projectmatig werken...en dan?
Hoofdstuk 3 Van begin tot eind
“Projectmanagement in het hoger onderwijs”
Marc de Roos Amersfoort 29 november 2007 ID-game een ervaring in samenspel.
Wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen ? Even voorstellen
De kracht van HBSoftware B.V Onze kracht is branchekennis. Wij begrijpen wat vastgoedontwikkeling is. Wij weten wat de prioriteiten van het management.
Inleiding tot management en organisaties
José Beijer, Velon-conferentie 31 maart 2008, Veldhoven José Beijer Kenniskring Lesgeven in de Multiculturele School 31 maart 2008 Ghita, Mohamed, Nadya.
VLECHTWERKEN IN PRAKTIJK LOOPBAANONTWIKKELING Bea Janssens
Hoofdstuk 12 Beoordeling en ontwikkeling van medewerkers
Hoe geef je organisatie ontwikkeling echt vorm?
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
Agenda uur:Visie PMGG uur:Klantonderzoek uur:Terugblik monitoring overtredingen uur:Pauze uur:Ontwikkelingen uur:Handhaving.
Participatie en een Klantenraad
Inclusief Hoger Onderwijs: het perspectief van docenten. Een kwalitatieve bevraging. Nathalie Heurckmans Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) Leen.
Het MT in de kinderopvang Boek & veldonderzoek ‘ Ze zijn op Heidagen’
Kansen voor Samenwerken
Op weg naar de goede vraag SIA RAAK-Publiek project
POSTGRADUAAT VERANTWOORDELIJKE IN DE KINDEROPVANG
Basistraining groepsmaatschappelijk werk
Onze Missie “Organisaties begeleiden naar betere resultaten door het verhogen van motivatie, betrokkenheid, creativiteit en productiviteit.”
Training “Doe-het-zelf” Programma “Samen duurzaam inzetbaar” Welkom
Oog voor het verschil Een op diversiteitgericht HRM-beleid dient het individu centraal te stellen. Paul breman, lobke smeels en maartje kleijn DIVERSITEIT.
Even voorstellen 250 medewerkers, 4 vestigingen
Welkom bij Pyoen Specialisatie in strategie ontwikkeling en communicatieaanpak Verbindt organisatiebeleid en de communicatiestrategie Praktische vertaling.
Een project van de Korengroep
Dat zouden we vaker moeten doen…
KPA - Wilde Ganzendag Vergroot je succes, evalueer je project Den Haag 1 november 2008 Context, international cooperation Utrecht.
Workshop stakeholdermanagement & Netwerkborrel 19 september 2013 Bereik de 18 e hole en vier het succes op de 19 e !
Tool Strategische Samenwerking Job van de Sande
VERANDEREN? BLIJF VOORAL JEZELF!.
Met Stakeholders Gedeelde Visie
Uitdagingen in de 21-ste eeuw
De kubus van CSPE succesfactoren!
AutiWorks start open training ‘Autisme Werkbaar’
@Vise Business Consultancy Author: Hans Groen
Risicomanagement binnen de decentralisaties
Project Management The future starts now!
Leerstijlen KOLB SJM.
‘Actieve kaderleden als compagnon voor een collega met een beperking’ ‘Collega’s maken het verschil – Hart voor arbeidsbeperkten – 24 november, Scheveningen.
Pedagogisch werken in de wijk Kwartaal 1 Les 1 Kamer L
Zonder opdrachtgever geen Programma (waarom zoekt het ISZF een opdrachtgever?)
1 Cultuur Profielen & Programma’s GEDRAG Visie op leiderschap persoonlijke beleving business strategie transfer.
Cost engineering en Project management. Wat kan je bereiken? Voor wie bedoeld? Wat leer je? Opbouw? LEERLIJNEN: Technische vaardigheden.
©Van Weert + Partners, 2005 Leergang CMS Exclusief voor VGN leden Van Weert + Partners Najaar 2005.
Matching ideals stichting laluz & logo IO invoegen!! Contactgegevens account manager.
© MOVISIE Een leefbare samenwerking Door: Bora Avric (senior organisatieadviseur en o.a. projectleider van het project ‘Sportief Participeren’ binnen MOVISIE),
Evaluatie FAB-trainingen Mondriaan Parnassia GGz Centraal Een beknopt overzicht van uitkomsten 7 maart 2017.
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Wegen van waarden en randvoorwaarden
BVMBO: Aan de slag met collegiaal leren!”
Kennisdeling en het valoriseren van leerpunten: conclusies
Persoonlijk Leiderschap
Transcript van de presentatie:

1 Resultaat Als opdrachtgever heeft u antwoord gekregen op de volgende vragen: • Opdrachtgeverschap: wanneer ben ik succesvol? • Strategisch projectmanagement: kiest u de goede projecten in relatie tot de bedrijfs- strategie en wanneer start je ze? • Business case: wat zijn de grootste dilemma’s? • Selectie projectmanager: kiest u de juiste? • Projectbesturing: hoe loslaten èn grip houden? • Context: uw interventies en beïnvloeding daarin? • Opdrachtgever: ben ik de aangewezen persoon voor deze klus? Als projectmanager heeft u antwoord gekregen op de volgende vragen: • Opdrachtnemerschap: wanneer ben ik succesvol? • Tactisch projectmanagement: wat is een goed project en hoe start en monitor je dat? • Business case: wat zijn de grootste misverstanden? • Selectie opdrachtgever: heeft u de juiste? • Projectbesturing: hoe kan de sturing beter? • Context: uw interventies en beïnvloeding daarin? • Opdrachtnemer: ben ik de aangewezen persoon voor deze klus? Er is in de Masterclass expliciet ruimte voor inbreng van uw specifieke vragen uit de praktijk. Na afloop beschikt u over inzichten om uw samenspel beter in te richten. • VAK – Project- en programmamanagement, Projectstart en Financieel Management: het selecteren van de juiste projecten in de portfolio en het opstellen van een goede business case. Het starten van een project met de juiste projectmanager en met oog voor risico’s en besturing. De onderwerpen van deze Masterclass zijn ingekleurd in het leermodel Projectmanagement. MASTERCLASS Projecten: samenspel of buiten spel? Inleiding In de complexe realiteit is het steeds moeilijker de goede projecten te starten en succesvol af te ronden. Bottom line blijven projecten mensenwerk; met de opdrachtgever en de projectmanager als cruciale spelers. Hoe krijgt u als opdrachtgever (met beperkte tijd) maximale invloed op uw projecten? En hoe bereikt u als projectmanager op een succesvolle manier het vooraf afgesproken resultaat? En uw relatie: samenspel of buiten spel? Doel en doelgroep De masterclass is bestemd voor opdracht- gevers van projecten en (hun) project- of programma-managers. Zij die zich willen verbeteren in het samenspel op cruciale voorziene èn onvoorziene (beslis-) momenten in het project. Durft u met met de andere kant van de tafel op training? Leren over wordt leren mèt elkaar! Inhoud De inhoud van de Masterclass is geclusterd rond de onderwerpen: • EGO - Invloed en Macht ontwikkelen: het aanwenden van invloed en anderen in beweging brengen • OMGEVING - Contextmanagement en Creëren van draagvlak: het managen van de projectomgeving en zorgen voor draagvlak bij de stakeholders

2 Procesbegeleiding Jöan Boere is de begeleider van deze masterclass en oprichter van Management Expedition. Hij is trainer/coach met als specialisatie het geven van feedback. Trainen en leren met behulp van outdoor- elementen heeft zijn bijzondere interesse. Daarnaast is hij zelf actief als projectmanager. Praktische informatie De masterclass is van donderdag 15 mei tot en met zaterdag 17 mei 2008 in Barcelona. We vertrekken woensdagavond en komen zondag weer thuis. De prijs bedraagt € 3.400,- excl. BTW. Dit is inclusief de gesprekken in Nederland en exclusief het arrangement. De arrangementskosten (vlucht en logies) bedragen € 1.000,- excl. BTW. Inschrijven Voor het inschrijfformulier of meer informatie kunt u terecht bij Jöan Boere, of Inschrijven is mogelijk tot 11 april Joske Diesfeldt is organisatieadviseur, coach en trainer. “Beïnvloeden is op zoek gaan naar wat hier ‘werkt’ bij deze persoon, personen of organisatie in hun specifieke context. Succesvol samenwerken is altijd maatwerk. Doelgerichtheid en creativiteit belangrijke basisingrediënten om het gewenste resultaat te bereiken.” Johann Wuestenberg is organisatieadviseur met een ruime internationale ervaring in het opzetten en begeleiden van veranderingsprojecten. Hij richt zijn aandacht met name op de gedragsaspecten van het projectmatig werken. MASTERCLASS Projecten: samenspel of buiten spel? Ingangsniveau De vereiste senioriteit laat zich typeren als: • Ervaring als opdrachtgever, project- of programmamanager in een eind- verantwoordelijke rol • Leidinggevende ervaring aan teams van enige omvang • Bereidheid tot reflectie op uw persoonlijke invloedsstijl. Daarnaast bent u actief betrokken bij een project of programma. Bij de bezetting van de masterclass wordt een gelijkmatige verdeling tussen opdrachtgevers en project-/programmamanagers nagestreefd. Het maximum aantal deelnemers is 10 personen. Werkvorm De werkvorm is gebaseerd op drie elementen: • Explore onderzoeken van een thema met behulp van een gerenommeerde gastdocent • Experiment oefenen met een thema door middel van (team)opdrachten • Exchange uitwisselen van ervaringen en vertalen naar de eigen praktijk. Elk thema wordt op deze wijze uitgediept met persoonlijke aandacht voor uw leerdoelen. Uw leerdoelen zijn geformuleerd in het toelatingsgesprek voor de masterclass en worden gëevalueerd in het nazorggesprek na de masterclass. Rudy Kor is werkzaam bij Twynstra Gudde. Hij heeft zich gespecialiseerd in (project)- managementvraagstukken zoals project- organisatie en opdrachtgeverschap. Hij is (co-)auteur van onder meer Werken aan Projecten en 59 Checklists for project and programme managers (met G. Wijnen). Zijn meest recente boek is Meesterlijk organiseren (met G. Wijnen en M. Weggeman). Denis Aarssen is werkzaam bij Twynstra Gudde. Hij heeft zich gespecialiseerd in project- en portfoliomanagement binnen organisaties. Vooral de beginfase van projecten hebben zijn aandacht. Zijn rollen variëren per opdracht: adviseur, projectmanager en/of trainer/coach. Hij voert opdrachten uit in verschillende branches, met focus op de energiebranche. Gastdocenten