De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging."— Transcript van de presentatie:

1 Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging

2 Inhoudsopgave Sportimpuls Aanvraag “Jeugd in Beweging” Doelstellingen
Doelgroep Plan van aanpak Organogram Samenwerkingspartners Vragen

3 Sportimpuls Subsidie regeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van sport- en beweeg activiteiten. Sportimpuls heeft een menukaart met een overzicht van succesvol sport- en beweegaanbod. Binnen het programma Sport en Bewegen in de Buurt krijgen organisaties de kans dit succesvol naar hun eigen buurt te “kopiëren”. Info: De sportimpuls is een subsidieregeling die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen te laten sporten en bewegen.

4 Aanvraag Werkgroep Jeugd in Beweging heeft met het project “Jeugd in beweging” een subsidie aanvraag gedaan gebaseerd op project “Alle leerlingen actief” van de sportimpuls menukaart. Het project Jeugd in Beweging heeft een subsidie van € ,- toegekend gekregen. Onderzoek Jeugd in Beweging: Meer dan 50% van de brugklassers is onvoldoende op de hoogte van het sport- en beweeg aanbod in Weert. 10% van de brugklassers in Weert is in actief.

5 Doelstellingen In actieve leerlingen en te weinig actieve leerlingen in het voortgezet onderwijs doen ervaring op met meerdere sport- en beweeg activiteiten. Bestaand beweeg- en sportaanbod beter onder de aandacht brengen van in actieve leerlingen en ouders van in actieve leerlingen Leerlingen zijn fysiek actiever op de korte en lange termijn.

6 Doelgroep Jongeren in het voortgezet onderwijs die te weinig bewegen en/of overgewicht hebben. De focus ligt op leerlingen uit de onderbouw van het VMBO. Ouderbetrokkenheid.

7 Plan van aanpak 0-meting bij brugklassers van het Philips van Horne, het Kwadrant en de Widdonck. (eind 2013) Met behulp van de 0-meting de deelnemers van het project bepalen. (januari 2014) Met deze groep in actieve leerlingen in gesprek gaan om erachter te komen waarom ze in actief zijn, hen er op wijzen waarom sport zo belangrijk is en het sport aanbod in Weert onder de aandacht brengen. (motivational interviewing) (februari 2014) Deze leerlingen in contact brengen met het bestaande sport- en beweegaanbod. (maart/april 2014) Indien dit niet in hun behoeften voorziet nieuw sport- en beweegaanbod ontwikkelen in samenwerking met sport verenigingen en sportaanbieders. (mei 2014)

8 Organogram

9 Samenwerkingspartners
Het Kwadrant, Philips van Horne en de Widdonck Sportverenigingen en sportaanbieders Platform Weert in beweging Weerter Sportraad GGD Punt Welzijn De project groep bestaat uit:

10 Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

11 Heeft u vragen of tips Neem contact op met: Niels Peulen John van Heel Punt Welzijn Weert in Beweging Koen Stoop Punt Welzijn Heeft u vragen of tips


Download ppt "Jeugd in beweging Weert 14 oktober 2013 Jeugd in beweging."

Verwante presentaties


Ads door Google