Systeemintegratie in de zorg Het belang van systeemintegratie in zorggerelateerde projecten 27 september 2012 19u20 – 19u45: Een (multidisciplinaire)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hartelijk welkom op het AMR ICT Ontbijt Seminar
Advertisements

Wonen, werken en zorgen 50plus de financiële aspecten.
Live Cameratoezicht "Wij letten voor u op" 30/1/2013
Casus workshop domotica
Alleen voor Alleen werkers
Kleine kinderen worden groot WONEN ALS IEDER ANDER
Bewakingssysteem Unattended Autonomous Surveillance (UAS)
CLB BENELUX BV 4 oktober 2006 Presentatie AMR ICT
Informatiedag Telezorg
SamenVeilig.net Het effectieve groepsbeveiligingssysteem van BySpy.
26 november 2013.
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
gebouw applicaties binnen een gebouwbesturingssysteem
Update Computers 2 BNC 3 Werkgebieden 4 Mijn stage 5 My Update 6 Voortgang & eind product.
Welkom Katja Goertz, commercieel adviseur Ascom Nederland.
Hennekens Glasbedrijf Beek
Mantelzorg: zwakke schakel of ijzersterke verbinding in de zorgketen?
“VRAAG OM DE HOEK, WERK OM DE HOEK” “Innovatie van persoonlijke dienstverlening aan huis” PROJECTPLAN MIDDEN - BRABANT.
Centrale Controle-Stuureenheid
Toepassing in woningen Johanniterveld
PreSoft [relatiebeheer] Het centraal beheren van relaties en contactgegevens is de basis voor veel dagelijkse werkzaamheden. PreSoft [relatiebeheer] is.
Licht... Zoals U dat wenst..... Het licht speelt een belangrijke rol in het leven van de mens. Onze huidige maatschappij stelt steeds hogere eisen aan.
Systeemintegratie in de zorg Introductie op het thema Bart Degryse.
Welkom Workshop Samenwerking techniek en Zorg. Welkom Workshop Samenwerking techniek en Zorg.
Veranderingen in de zorg
Leger des Heils ZWN Grijs Genoeg(en)
Elly van der Woude Regiomanager Park Diepstroeten 26 november 2009
Domotica thuis voor mensen met dementie of een lichamelijke handicap door Mirjam van Blanken projectleider, Zorgpalet Baarn-Soest.
Welzijn Eindhoven, PeuterPlaza, Dynamo, Speelpark de Splinter, Adviespunt Discriminatie Zuidoost Brabant, Vrijwilligerspunt en DommelRegio zijn onderdeel.
Marie-José Brandel.
De kracht van SBA Business Solutions Vanuit een oplossingsgerichte gedachte, waarbij de klant altijd centraal staat, koppelen wij innovatieve producten.
De kracht van Qurius Qurius heeft al ruim 15 jaar ervaring met het implementeren van Microsoft Dynamics ERP software, en als één van de weinigen met ge.
De kracht van Herke ICT Group Herke is gespecialiseerd in automatisering en optimalisatie van bedrijfsprocessen in de bouw. Als marktleider in rolgebaseerde.
Zorgbrede transparantie en keuze-informatie
ICT in het Onderwijs bij TBM
Huisvesting Nijmegen Mariëtte van Dorst, bestuurder Hera
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
Lokaal Makelaarschap en Maatschappelijke Stage = 3 Driebergen, 7 oktober 2008 José Roelands Mieke Erlings.
1 1 ZO ZEIST Bouwen aan Brieven november Doelen Programma Dienstverlening aansluiten wensen en behoeften klant voldoen aan wettelijke eisen denken.
MBO Oosterhout Onderdeel van ROC West-Brabant
Dienst Wijken Wijkdialoog Leidsche Rijn In gesprek met bewoners en professionals over de wijkambities tot 2014.
Implementatie Wmo 2015 De Wolden en Hoogeveen
Gemeente Ede.
Welkom Avans Hogeschool Presentatie Avans.
Persoonlijke Assistentie
Wat is MultiBel? MultiBel is een alarmerings- en communicatiedienst. U bent in staat om met een paar simpele handelingen tot wel duizenden personen tegelijk.
Informatie avond 2 september 2015 Welkom. Agenda Welkom Wat voor school zijn wij? Wat doen we?
Symposium: (Geen) zorgen om leegstand #bbdebat. Uitdagingen in zorgvastgoed Willemijn Souren 24 september 2015.
Wat is MultiBel? MultiBel is een alarmerings- en communicatiedienst. U bent in staat om met een paar simpele handelingen tot wel duizenden personen tegelijk.
De Ruyterkade 112 C 1011AB Amsterdam Woonzorgwijzer OTB/Platform31 Wooncongres 2015 Kees Leidelmeijer.
Infosessie: Welkom! Artikel 60 OCMW-wet Nele Goffin & Abdullah Ciçek Beveiliging aan OCL-tarief Erwin Rousseau.
Zorgcentrale: méér dan een alarmcentrale!
Ontstaan Siza Siza (1950) Kleine woonvormen, activiteitencentra, gezinsvervangende tehuizen (LG en VG) Het Dorp (1962) Grote woonvorm (LG) ‘s Koonings.
SIP client vs SIP Trunk Private GSM Server MCS kan aangesloten worden als: SIP client SIP trunk MCS adviseert SIP-client koppelingen.
Woonservicegebieden De Heumense aanpak. Opbouw presentatie Algemeen De gemeente Heumen Samenwerking “Welzijn, wonen en zorg” sinds 2003 Resultaten.
SOFTWARE DEVELOPMENT AlarmCare.
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Concrete stappen naar aansprekende woonzorg- en serviceconcepten
Elektronische kennisgeving van geboorte
Ontmoeting, Support en Activering bij een (dreigende) depressie
P I T S T O P Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen
Baanbrekende e-Health: De Impact ontwikkelingen die bijdragen aan
WETENSCHAPSWINKEL UT MKB WETENSCHAPSWINKEL
Thema 4 Integratie van mensen met een verstandelijke beperking
Woonproject Francesco Knokke-Heist
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
Informatie Inkoop Langdurige Zorg Volwassenen in Rotterdam
Thema 4 Integratie van mensen met een verstandelijke beperking
Overstap naar Mitel okt 2017
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
Transcript van de presentatie:

Systeemintegratie in de zorg Het belang van systeemintegratie in zorggerelateerde projecten 27 september 2012 19u20 – 19u45: Een (multidisciplinaire) systeemintegrator aan het woord. QuoVadis is een Nederlands bedrijf, reeds 20 jaar actief als systeemintegrator. Hun aanpak is uniek. Het bedrijf stelt de mens centraal en streeft ernaar hun klanten zo goed mogelijk te begrijpen. Daarom werkt QuoVadis met een multidisciplinair team bestaande uit technici en ergotherapeuten. René van Wijk, Directeur van QuoVadis Nederland BV, licht de werking van zijn bedrijf toe a.d.h.v. een concrete case.

ABC VAN QUOVADIS Alarmeren Bedienen Communiceren Creëren van een veilige situatie, voor zowel de zorgvrager als de zorgaanbieder m.b.v. onder meer alarmzenders en sensoren. Intra-, extra- en multimuraal. Bedienen Aangepaste bediening voor personen met een bedienbeperking en het beschikbaar maken van functies in de woonomgeving m.b.v. onder meer omgevingsbediening. Communiceren Communicatie verbeteren of mogelijk maken met spraak-vervanging of -hulpmiddelen op basis van tekst, symbolen en combinaties daarvan. Soft- en/of hardware.

VOORZIENINGEN IN PROJECTEN Veelgebruikte voorzieningen Infra Rood omgevingsbediening, o.a. deurautomaten, verlichting, liftbediening Bediening persoonlijke situatie, combinatie met bediening van algemene situaties/ruimtes: deuren, liften Bij combinatie algemene alarmering met dwaaldetectie heeft staf met dect handsets ook plaatsbepaling. Plaatsbepaling ook voor (pg) bewoners. Nieuwe infrastructuur of aansluiting op bestaande apparatuur van onder meer Ascom, CLB, Fokus Koppeling brandmeldinstallatie naar zorgoproep Per project op maat gemaakte voorzieningen

Wat is onze jarenlange aanpak (vanaf 1993) Wij stellen de mens centraal en streven ernaar om onze klant zo goed mogelijk te begrijpen. Daarom werken wij met een combinatie van medewerkers als ergotherapeuten (7 personen), monteur (1 interne persoon en met externe bedrijven), software implementatie medewerker. Wij doen dat voor individuele aanpassingen op bestaande zorginstallaties en domotica toepassingen. Maar leveren, indien gewenst ook een compleet pakket van oplossingen. Onze ergotherapeuten adviseren en implementeren de bedienaanpassingen (omgevingsbedieningen en communicatie ondersteunende hulpmiddelen) De technici installeren alleen, en instrueren NIET !

BEDIENING

A-B-C IN BEELD Voorbeeld projecten zorgoproep integratie

ZONNEHUIS - VLAARDINGEN Bewoners met niet aangeboren hersenletsel: KNX domotica met GEWA IR zenders met functie scanner voor 1-knops bediening van volgende woon functies: Verlichting (schakelen en dimmen); Zonweringsturing (met beveiliging wind en regen); Gordijnsturing; Naregeling vloerverwarming / koeling; Deursturing in appartement Deursturing complexdeur Liftbesturing

ZONNEHUIS - ZUIDHORN Bewoners met beademingsapparatuur, NAH, (geronto)psychiatrie, dementie en/ of lichamelijke beperking: Deurautomaten met zorgoproep en omgevingsbediening, wens beademingsalarm

SCHOONOORD - BAARN Zorgcentrum verantwoordelijk voor extramurale niet-planbare zorg: Alarmtelefoons met alarmmedaillon in woning van thuiszorg cliënten in gebied Baarn-Soest: +/- 300 Integratie: dit medaillon functioneert ook intramuraal in Schoonoord zorgcentrum Zorgafhandeling protocol is afhankelijk van bewoners ID, locatie bewoner, tijd van de dag, dag van de week. Alarmmelding gaat naar IP-DECT in zorgcentrum of per SMS naar GSM telefoon van zorgverlener in de wijk. Sleuteloplossing met sleutelkluisjes

NIEUWE HAVEN - VLISSINGEN Woonvorm voor begeleid zelfstandig wonen. Zelfstandige bewoners met spierziekte Duchenne voorzien van beademingsapparatuur: Beademingsalarm met plaatsbepaling Integrale zorgoproep van andere meervoudige gehandicapten bewoners .

OSIRA GROEP - AMSTERDAM 2 locaties met Psychogeriatrie en somatiek: Spreek-/luisterverbinding en uitluisteren

VIJFSPRONG - NIEUWEGEIN 10 appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking: Spreekluister verbinding en deurintercom Uitluisteren, cyclisch Uitluisteren, drempelwaarde Assistentie oproep

NIEUW BATENSTEIN - WOERDEN Intramurale zorg in woonvormen Bewoners verstandelijk, lichamelijk en meervoudig gehandicapt Extramurale zorg in nevenwoningen in de wijk voor bewoners die minder zorg nodig hebben Complete bedienaanpassingen op liften, verlichting, deuren alsmede op en met assistentie oproep Integratie beademings alarm voor bewoners met spierziekte en beademings ondersteuning met plaatsbepaling door het gehele pand

ST. REINAERDE - UTRECHT, LEIDSCHE RIJN Vraag: alarm moet alleen afgaan als cliënt ‘s nachts naar buiten gaat, niet als zorg binnenkomt of als zorg kamer verlaat. Oplossing middels: Alarm mat op de grond voor de kamerdeur Registratie opening kamerdeur Protocol signaleert volgorde: eerst deur open en daarna activeren mat is zorgverlener. Andersom geeft alarm. Zorg kan alarm direct annuleren met knop buiten Complete bedienaanpassing integratie op assistentieoproep, liftbediening, toegangscontrole, dwaaldetectie, deurbediening,

ST. REINAERDE - HARMELEN 20 bewoners met lichamelijke en vaak ook cognitieve beperking: Liftoproep Spreek luister verbinding Dwaaldetectie Infra Rood bediening van omgeving en individuele AV apparatuur Totale individuele bedienaanpassing integratie op assistentie oproep

BEDIENAANPASSINGEN

LIFTBEDIENING

ROLSTOELBEDIENING

DEUROPENER

VERPLEEGOPROEP

PERSONEN ALARMERING

ALARM MANAGEMENT EXTRAMURAAL 1. Personen alarm toestel belt in. Centrale ontvangt informatie over ID oproep en haalt naam, protocol, telefoonnr. e.d. uit de database. 2. Alarmtelefoon staat in modus ’automatisch opnemen’. 3. Centrale stuurt bericht naar zorgtelefoon. Systeem is klaar voor ontvangen nieuwe oproep. 4. Zorgverlener accepteert oproep, registratie in centrale. 5. Zorgverlener belt cliënt. Alarmtelefoon neemt op. Onbemande meldcentrale Handsfree conversatie via alarmtelefoon. Personen alarm toestel 6. Registratie in centrale van beëindigen conversatie. Zorgverlener rijdt naar cliënt. 7. Zorgverlener arriveert bij cliënt en bevestigt dit op alarmtelefoon. Registratie in server. Alle gebeurtenissen worden opgeslagen in logboek.

PASSIEF EN ACTIEF ALARMEREN

Zones, gecreëerd door ’positie bakens’, indentificeren elk gebied Het kan ingewikkeld zijn de positie van een hulpvrager te bepalen in het gebouw Zones, gecreëerd door ’positie bakens’, indentificeren elk gebied

ELEKTRISCH SLOT Bestaande SALTO toegangscontole toepassingen kunnen geïntegreerd worden in Zorg domotica concept en bedienaanpassingen

INTERCOM

TELEFONEREN

GORDIJNRAILSBEDIENING

COMMUNICATIEHULPMIDDELEN

COMPUTERAANPASSINGEN

BRAIN COMPUTER INTERFACE

LEESHULPMIDDELEN

GEWENST DOEL

RESUMEREND

Mens voor de lens ISO9001:2008 gecertificeerd 2011-06

De mens staat centraal Bewoner Zorgverlener Technische dienst Administratie Bezoeker …

ONZE WERKWIJZE

QUOVADIS NEDERLAND Productcategorieën: Communicatiehulpmiddelen Omgevingsbediening Rolstoelintegratie Zorgcommunicatie Zorgoproep Domotica Zorgelektronica Personeelsalarm Persoonlijk alarm …

QUOVADIS NEDERLAND Opdrachtgevers: Zorgverzekeraars Gemeenten Particulieren Ziekenhuizen Woonvormen Verpleeghuizen Thuiszorgorganisaties Elektrotechnisch bureaus Scholen …

QUOVADIS NEDERLAND Gebruikers: Personen met lichamelijke en/of verstandelijke beperking (kinderen en volwassenen) Spierziekten, dwarslaesie, cognitieve beperkingen etc Epilepsie signalering, Dwaaldetectie, Valdetectie Niet Aangeboren Hersenletsel, personeel beveiliging Senioren Ziekenhuizen Verpleeghuizen Woonvormen Scholen ...

zelfstandig waar mogelijk zorg waar nodig

CONTACT QuoVadis Nederland BV Postbus 171 3740 AD Baarn, Nederland Tel. +31-35 - 54 88701 info@qvn.nl www.qvn.nl