MS Oranje Koers gewijzigd

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Werkwijze In deze les wordt uitleg gegeven over het zoeken naar informatie in de mediatheek Je leert zoeken naar boeken en je krijgt een korte introductie.
Advertisements

Het tweede werkstuk.
Maak een tentoonstelling
Impressionisme 2 De negentiende eeuw.
Lesgeven en begeleiden
Geachte lieve Koningin Beatrix
Voorbereidende les Praat je Plaatje
1 van 4 51 Maatfles ontwerpen Opdracht 1: Overleg met elkaar in welke van de zes voorwerpen jullie denken dat het meeste water kan. Maak dus een schatting:
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Welke oorlog zien we op deze foto?
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Ik zie… Ik zie… wat jij niet ziet
Het was in de tweede wereldoorlog.
Wat zijn helpfuncties? Deze vraag beantwoord je samen met je groepje. Je moet deze vraag in één zin beantwoorden.
Presenteren en communiceren
Portfolio Presentatie
Webteksten en SEO Wat hebben zij met elkaar te maken?
Briant College Hoofdstuk 3 Omgaan met internet. Briant College InternetVeel informatie Betrouwbaarheid is belangrijk! 16-jarige scholier op scholieren.com.
Wikimedia Les 1. Wat is Wikimedia? Weten we het nog?
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
V eenlab Alles over, en meer.
Europa kreeg prachtige producten uit Azië over land en via de Middellandse Zee. Door oorlog werd dit onmogelijk. Bartholomeus Diaz ging voor Portugal.
De Titanic.
We kunnen al via een bril informatie opvragen van de omgeving of iemand laten meekijken onze toekomst ga naar de volgende dia.
Wegwijs Groep 8 Thema 2Weer en verkeer Introductieles: 30 minuten Zelfstandig werken: 90 minuten Afsluiting: 30 minuten. presenteren.
Kijk naar de afbeelding en vul in: ik denk, dat de afbeelding betekent:
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Romanovs & Revolutie 1 Hermitage Amsterdam.
VOC en de reis naar Azië Woensdag 11 november.
Regenten en vorsten 2.3 Europa en de wereld
1 Kijk naar de afbeelding en vul in: 2
Hollandse Meesters 1 Hermitage Amsterdam.
Xperience Liefde en relaties
Northwind traders Wie wij zijn Ondertitel brochure of bedrijfsslogan
Creatief schrijven.
Sporen van Gods karakter
LOB 13. Goede en slechte ervaringen
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
Informatie verdraaien
RAADSELTJE.
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
Hoe kun je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
© UNIEK IN DE KLAS.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren
Hoe kan je zien of een vogel een mannetje is of een vrouwtje?
RAADSELTJE.
Museum Bezoek Wat moet je in het museum doen om een week later een goede presentatie te kunnen geven?
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
Big Data.
Big Data.
Hoop doet leven In dit project staat de evangelist Lucas centraal, terwijl hij bezig is met schrijven aan zijn verhaal over Jezus. Elke zondag is er een.
Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
Stellingen Het VMBO-examen verandert m.i.v. examen 2018
Classic Beauties 1 Hermitage Amsterdam.
Kennismakingsspellen
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
volgende bladzijde terug
Wat heb je nodig: Pen en papier en een fototoestel.
Introductieweek Dinsdag 4 september.
Mediawijsheid Netiquette.
De schatkamer 2 Een reis door de tijd.
Art& Design Leerjaar 1 Productvormgeving.
Aanwijzingen: Gebruik deze dia's en notities om uw project te maken.
Opdracht product-PP Maak een PowerPoint over een product naar keuzen.
Reflectie over leren Naam vak.
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
SJABLOON VOOR EEN SCHOOLREISJE
Art & Design Grafisch vormgeven
Art & Design Grafisch vormgeven
Terug De Tweede Wereldoorlog is niet ongemerkt aan ons land voorbij gegaan. Talloze Nederlanders hebben als soldaat of burger tussen 1940 en 1945 het.
Transcript van de presentatie:

MS Oranje Koers gewijzigd De afbeeldingen van dia 1, 2, 4 en 5 zijn afkomstig van internet, ze zijn gevonden via ‘google afbeeldingen’. De afbeeldingen op dia 6, 7 en 8 zijn eigen foto’s gemaakt in het Scheepvaartmuseum. De foto op dia 9 is gemaakt door Jitske Schols en komt van de website van het Scheepvaartmuseum. Koers gewijzigd

De Oranje Grootste en snelste schip dat ooit in Amsterdam werd gebouwd. Schip in gebruik van 1937 tot 1979: - Passagiersschip - Hospitaalschip - Repatriëringsschip - Cruiseschip

De Oranje als passagiersschip 8 september 1938: koningin Wilhelmina doopt het schip. Zie: https://vimeo.com/288335333 4 september 1939: eerste reis naar Nederlands-Indië. Door de Tweede Wereldoorlog moet het schip van koers wijzigen.

De Oranje als hospitaalschip Tijdens Tweede Wereldoorlog: De Oranje vervoert als hospitaalschip gewonde geallieerde soldaten naar huis.

De Oranje als Repatriëringsschip 1945-1965: naar schatting 300.000 Indische Nederlanders gaan met het schip naar Nederland.

De oranje als cruiseschip 1964: De Oranje wordt verkocht aan een Italiaans bedrijf 1964-1979: Het schip wordt ingezet als cruiseschip in het Caribisch gebied 1979: Er breekt brand uit aan boord. Het schip vaart naar Taiwan om daar gesloopt te worden, maar zinkt onderweg in de Grote Oceaan.

Scheepvaartmuseum: verhalen van mensen die meevoeren worden verteld Jan van Tintelen was elektricien aan boord van het hospitaalschip. Tijdens de gehele Tweede Wereldoorlog is hij weg van huis. In 1944 mag zijn vrouw Bertha hem van het Rode Kruis een bericht sturen. Het mag slechts 25 woorden zijn. Ze stuurt: Lieve Jan, Met mij en fam. alles goed. Hoop van jou het zelfde. Hartelijke groeten aan alle. Veel liefs, je vrouw.

Scheepvaartmuseum: verhalen van mensen die meevoeren worden verteld Jeannette Tulleken was hoofdverpleegster aan boord van het hospitaalschip. Zij heeft een fotoalbum samengesteld tijdens haar dienst aan boord.

Scheepvaartmuseum: verhalen van mensen die meevoeren worden verteld Gesprek met tien personen die met De Oranje ‘repatrieerden’. Zie: https://vimeo.com/288359476. Greet Wessels Beljaars vertrekt met haar gezin in 1957 naar Nederland. Gefotografeerd door Jitske Schols.

Opdracht Bedenk met je groepje een object waaraan je levensverhalen van mensen kunt koppelen. Denk bijvoorbeeld aan een kasteel, een brug of een trein. Ontwerp en maak een tentoonstelling hierover (dit mag ook digitaal). Een verplicht onderdeel hierbij is een interview met een persoon die kan vertellen over zijn ervaringen met het object. Maak een brochure met uitleg bij de tentoonstelling. Presenteer de tentoonstelling aan de klas.