De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Aanwijzingen: Gebruik deze dia's en notities om uw project te maken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Aanwijzingen: Gebruik deze dia's en notities om uw project te maken."— Transcript van de presentatie:

1 Aanwijzingen: Gebruik deze dia's en notities om uw project te maken.
Een tijdcapsule is doorgaans een verzameling spullen die door een stad, een afgestudeerde klas of een andere groep personen wordt samengesteld. De tijdcapsule dient als herinnering aan dat (school)jaar, met de bedoeling om de capsule in de toekomst te openen. Bij dit project kiest u een tijdperk in de geschiedenis en maakt u een digitale tijdcapsule die een idee geeft van dat tijdperk. U maakt gebruik van afbeeldingen, multimediaonderdelen en tekst om deze informatie te ondersteunen. Enkele belangrijke zaken om te benoemen zijn kleding, woningen, geld, een krant, affiches/borden, prijzen van producten, artikelen, verpakkingen en vervoermiddelen. Eigenlijk alles waarmee uw publiek een idee krijgt van de betreffende periode. Maak een inhoudsopgave om u voor te bereiden: Het tijdperk inleiden (Gebruik zowel media als tekst) Stel een verzameling voorwerpen samen om het leven in het tijdperk te omschrijven Maak een storyboard om uw afbeeldingen en ideeën overzichtelijk te maken Bereid een duidelijke en alomvattende presentatie van alle aspecten van het tijdperk voor (personen, beroepen, eten, vervoermiddelen enzovoort) Wat kunt u verder nog toevoegen zodat het publiek zich in het tijdperk waant?

2 Sjabloon voor digitale tijdcapsule
Een sjabloon waarmee leerlingen een digitale tijdcapsule voor een tijdperk uit de geschiedenis kunnen maken.

3 Het tijdperk inleiden Gebruik deze dia om meteen de aandacht te trekken. Hier kunt u afbeeldingen of tekst gebruiken. Noteer alleen sleutelwoorden op uw dia, zodat u die tijdens uw presentatie kunt toelichten.

4 Een bijzondere dag in het tijdperk
Voeg informatie toe over een bijzondere dag in de periode die u presenteert. Voeg een afbeelding van deze dag toe. Voeg de datum en, indien van toepassing, de betrokken personen toe. U kunt in beide vakken tekst invullen. U kunt in beide vakken afbeeldingen toevoegen. U kunt in het ene vak tekst toevoegen en in het andere vak een afbeelding.

5 Collage van het tijdperk
Maak een visuele weergave van het tijdperk, met foto's van onder andere:

6 Collage van het tijdperk
Maak een visuele weergave van het tijdperk, met foto's van onder andere:

7 Vergelijk een aantal aspecten van het tijdperk met het leven nu
Gebruik dit voor de titel Gebruik dit voor de titel Voeg bijvoorbeeld kaarten van verschillende momentopnamen van het gebied toe. Is het gebied erg gegroeid? Hoe zag het gebied er vroeger uit, en hoe nu? of Vergelijk bijvoorbeeld het begin van het tijdperk met het einde van het tijdperk. Voeg hier een afbeelding of tekst ter vergelijking toe.

8 Voeg een iconische foto van het tijdperk toe.

9 Bekend persoon Bekend persoon uit het tijdperk:
Voeg een afbeelding van een bekend persoon uit het tijdperk toe, en leg uit waarom hij of zij zo belangrijk was. U kunt deze dia ook gebruiken om een belangrijke gebeurtenis uit het tijdperk toe te lichten.

10 Een brief uit het tijdperk
Dingen om over na te denken bij het schrijven: Hoe wil deze generatie worden herinnerd? Welke boodschap zou deze generatie willen delen? Heeft deze generatie advies voor toekomstige generaties? Zo ja, wat voor advies? Hoe zouden de mensen die in het tijdperk leefden hun leven en ervaringen beschrijven? Voeg een boodschap van deze generatie toe, gericht aan toekomstige generaties die de tijdcapsule later zullen vinden. Ondertekend door generatie XYZ

11 Laatste dia Rond de reis terug in de tijd af en voeg afsluitende ideeën en vragen toe. Afsluitende tekst Afsluitende tekst Afsluitende tekst

12 Bewerkinstructies en feedback voor sjabloon
Pas deze sjabloon aan Bewerkinstructies en feedback voor sjabloon


Download ppt "Aanwijzingen: Gebruik deze dia's en notities om uw project te maken."

Verwante presentaties


Ads door Google