De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Big Data.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Big Data."— Transcript van de presentatie:

1 Big Data

2 Wie ben ik en wat kom ik vandaag vertellen?

3 Wat denk jij dat Big Data is?

4 Afhankelijk van het Engels niveau van de klas kan deze video afgespeeld worden tot 1 minuut 30 om een beeld te geven van Big Data.

5 Dit is Big Data Big Data is een verzamelnaam voor alle informatie (data) die wij digitaal genereren met onze computers, smartphones et cetera. Het digitale universum is tegenwoordig ongeveer 1 yotabyte groot. Dat zijn ongeveer 250 triljoen dvd’s bij elkaar, oftewel een stapel van de aarde tot aan de zon! De wereld om ons heen verandert, je kunt geen blaadje of krant openslaan zonder iets over Big Data te zien. Tegenwoordig genereren we met zijn allen in twee dagen tijd net zo veel data als de gehele mensheid in de geschiedenis tot aan 2003! (bron: MOOC big data doorbraakmetbigdata.nl)

6 Dit is Big Data Ook jij genereert allerlei data! Iedere keer als je Pokémon Go gebruikt, worden er gegevens over jouw gedrag verzameld. Zoals waar en hoe snel je loopt.

7 Dit is Big Data En wat dacht je van Instagram en Tinder? Ook zij houden bij waar je bent, wat je interesses zijn en wie je volgt.

8 Dit is Big Data Deze gegevens kunnen gebruikt worden om een app te verbeteren, of om jou bijvoorbeeld bepaalde advertenties te laten zien die je misschien interessant vindt.

9 Dit is Big Data Er zijn ook grote hoeveelheden data die bijvoorbeeld bij de overheid vandaan komen, of over het weer of het verkeer. Zulke datasets kunnen ook gecombineerd worden om nóg meer te weten te komen. De mogelijkheden zijn eindeloos en daarom zijn zulke datasets erg waardevol.

10 Dit is Big Data Dit soort gegevens kan worden gebruikt om oplossingen voor problemen te bedenken, bijvoorbeeld tijdens een zogenaamde Hackathon: een soort wedstrijd waarbij een groep (vaak jonge) mensen een hele dag aan de slag gaat met big data en de mooiste oplossingen bedenkt.

11 Dit is Big Data Kun jij een probleem bedenken waar met Big Data een oplossing voor gevonden zou kunnen worden? Geen makkelijke vraag, als professional kun je de klas hierbij op weg helpen!

12 Internet of Things Big Data trends
Steeds meer apparaten en systemen zijn met elkaar én met mensen verbonden en wisselen informatie uit via internet. Deze ‘slimme’ apparaten hebben namelijk een soort sensor gekregen, waardoor ze deze informatie kunnen verzamelen over zichzelf en hun omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur in je huis aanpassen via je smartphone! En zo hebben steeds meer winkelcentra zogenaamde ‘beacons’ waarmee winkels jou bij binnenkomst een persoonlijke aanbieding kunnen doen of welkom kunnen heten.

13 Social media Big Data trends
Organisaties kunnen met de grote hoeveelheden data van social media zien wat er over hun organisatie wordt gezegd en wat mensen van de organisatie vinden. Hier kunnen ze dan handig op inspringen om hun product of dienst te verbeteren.

14 Kunstmatige intelligentie
Big Data trends Kunstmatige intelligentie Computers kunnen steeds vaker taken van mensen overnemen. Deze apparaten en software leren net als mensen van eerdere data, ervaringen en fouten, waardoor ze steeds slimmer worden en zelf beslissingen kunnen maken. Misschien heb jij al eens een tje gekregen, geschreven door een computer!

15 Voorbeeld Hier heb je de ruimte om voorbeelden van big data (toepassingen) uit jouw werk te noemen.

16 Big Data en privacy Organisaties moeten natuurlijk zorgvuldig omgaan met de gegevens van klanten. Data over personen mag je niet zomaar voor alles gebruiken. Ook voor anderen die data verzamelen en gebruiken geldt dit. Anders gaat het fout! Je hebt vast wel eens van een datalek gehoord. Bovendien weten veel mensen niet precies waar ze eigenlijk mee akkoord gaan bij het gebruiken van een website of app, en waar hun gegevens allemaal voor gebruikt mogen worden. Weet jij bijvoorbeeld waar jouw Snaps opgeslagen worden, welke persoonlijke gegevens daar allemaal aan hangen en waar die voor gebruikt mogen worden? Een big data professional moet zich dus bezighouden met zowel de kansen als de risico’s van Big Data. Als Big Data professional heb je een grote verantwoordelijkheid!

17 Mijn dag als Big Data professional
Hier heb je ruimte om de klas precies te vertellen wat jij allemaal doet met Big Data en waarom dat zo leuk is. Foto: Intel Free Press

18 Hoe word je Big Data professional?
Vertel de klas hoe jij tot deze functie bent gekomen. Welke opleidingen heb je gevolgd? Foto: Vodafone Institut

19 Wat lijkt je leuk aan het werken als een big data professional?
Vragen? Wat lijkt je leuk aan het werken als een big data professional? Wat vind je onduidelijk of moeilijk? Hier heb je ruimte om de klas precies te vertellen wat jij allemaal doet met Big Data en waarom dat zo leuk is.


Download ppt "Big Data."

Verwante presentaties


Ads door Google