De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!
30 januari 2018

2 De leidraad

3 Workshop vloggen – Leernetwerk OIV Lisa Delmée

4 Vloggen? Waar denk je aan bij het woord vloggen?
Wie heeft er al ooit een vlog gemaakt?

5 Wat is een Vlog? Een kort filmpje, van maximaal 3 minuten, waar je iets persoonlijks vertelt. Het gaat om JOUW verhaal!

6 Voorbeeld g/vlog-kerstwens-nieuws-SWSL-GB.html

7 Aan de slag!

8 Doel Het vloggen is een onderdeel van de communicatie en het delen van kennis binnen Ouderen in het vizier We plaatsen de vlogs online, zodat anderen ze ook kunnen bekijken

9 Benodigdheden Een telefoon met voldoende geheugen 8 MB
Een volle batterij Jezelf

10 Stap 1 Kies een onderwerp Bedenk een passende titel

11 Stap 2 Bedenk wat je wilt vertellen, schrijf eventueel je verhaal op papier om er een logisch geheel van te maken. (let op! Het is niet de bedoeling dat je dit gaat voorlezen) Hou in je achterhoofd: vertel op een manier dat de kijker blijft kijken, geef niet in het begin al je kernboodschap weg, bouw de spanning op

12 Stap 3 Bedenk waar je de vlog wilt opnemen
Waar begin je en waar ga je naar toe? Blijf je op een plaats? Waar sta je, wat laat je dan zien, wat vertel je? Is het rustig genoeg (denk aan alle geluiden om je heen)

13 Stap 4 Bedenk met wie je de vlog gaat maken:
Alleen of met iemand samen? Maak je meer een soort interview? Houd je de camera zelf in de hand? Of filmt iemand anders je?

14 Stap 5 Maak het filmpje, zorg dat het filmpje een logisch verhaal is. Komt je boodschap niet over? Probeer gerust opnieuw!

15 Tips 1 Als je met je telefoon filmt, hou dan je mobiel horizontaal om zwarte randen aan de zijkanten te voorkomen. Zorg voor genoeg licht. Film niet met tegenlicht (dus bijvoorbeeld niet met ramen op de achtergrond). Film niet vanuit kikker- / helikopterperspectief – wel op ooghoogte. Let op achtergrondgeluiden, voorkom harde geluiden of ruis van de wind.

16 Tips 2 Zet je telefoon op vliegtuigstand (zodat je niet tijdens het filmen gebeld kunt worden). Spreek duidelijk en niet te snel. Las aan het begin en eind van de video een rustpauze in. Bekijk eens wat verschillende vlogs op internet. Kijk welke stijl je het meeste aanspreekt.

17 Opdracht Maak de komende tijd minimaal één vlog
Tip 1: Je kunt dit natuurlijk tijdens of na je werkbezoek doen! Tip 2: Kijk wie binnen je organisatie het leuk vindt om een vlog te maken! Schrijf je in op de lijst!

18 Gelukt? Stuur je video naar Lisa Delmée van het Kennisplein Gehandicaptensector Wij plaatsen het online en sturen je de link die je kunt delen.


Download ppt "Welkom bij het leernetwerk Ouderen in het Vizier!"

Verwante presentaties


Ads door Google