De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden."— Transcript van de presentatie:

1 RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden

2 Bijeenkomst 1 Meiden

3 Programma overzicht 1. Welkom en introductie 2. Kennismaking
3. Casus Ayşe Pauze 4. Oefening 5. Samenvatting en dilemma’s bespreken 6. Afsluiting en vooruitblik naar de tweede bijeenkomst

4 Kennismaken Suggestie:
De deelnemers maken kennis met elkaar door in duo’s met elkaar te praten en elkaar te interviewen. Eventueel kan hierbij een vragenlijst worden bijgeleverd. Vervolgens presenteert een lid van het duo de ander aan de groep, en omgekeerd. Dit doet elk duo. Presenteren Na korte tijd komt de groep weer centraal bijeen. Maak een rondje en vraag iedereen degene te introduceren die hij net heeft geïnterviewd. De persoon over wie het gaat, krijgt natuurlijk ook de gelegenheid om het verhaal eventueel te nuanceren of aan te vullen.

5 Casus ayŞe

6 Pauze 15 min

7 Stellingen Meiden willen rekening houden met de wensen van ouders maar willen ook eigen keuzes maken. Meiden willen niet stiekem doen maar als je alles eerlijk vertelt, wordt er altijd moeilijk gedaan. Als je iets stiekems doet dan voel je, je slecht. Als je nooit iets leuks doet dan voel je, je ook slecht.

8 Hoe zie jij jezelf over 10 jaar?
Oefening Hoe zie jij jezelf over 10 jaar? ‘Ik- bloem’ Op de volgende dia enkele levensrollen en denkvragen Een beeld schetsen hoe je jezelf ziet over 10 jaar kan erg moeilijk zijn. Toch is het nuttig om te doen. Het geeft je richting in je leven. Met deze oefening heb je snel inzicht in jouw ideale leven en hoe je dit kunt bereiken!

9 Hoe denk je over 10 jaar over je ouders
Hoe denk je over 10 jaar over je ouders? - Wat is het belangrijkste wat je van ouders hebt geleerd? - Wat zou je uit je eigen opvoeding ook door willen geven aan je kinderen? En wat juist niet? - Wat zou jij anders willen doen dan je ouders met betrekking tot de opvoeding die zij jou hebben gegeven? Hoe ziet je toekomstige studie/baan/werk er uit? - Speelt geld een belangrijke rol? - Wat voor huis wil je in de toekomst en waar ga je wonen? - Houd je rekening met je toekomst als vrouw bij het kiezen van een baan of studie ? Waarom? Omdat je dat zelf wil of omdat je het gevoel heb dat dit van je verwacht wordt als vrouw? Hoe ziet je toekomstige man er uit? - Ben je vrij om te bepalen met wie je gaat trouwen? - Wat zouden je ouders ervan vinden als je niet met een Turk gaat trouwen? - Hoe ver ga je om ervoor te zorgen dat je met de man kunt trouwen die je zelf wilt?

10 Samenvatting Je hebt een levensgids voor jezelf gemaakt. Benoem de eventuele dilemma’s die er kunnen zijn bij het kiezen van je: Studie Vrienden Werk Partner Gedachtegang van ouders Sociale controle binnen de gemeenschap Denk je dat er sociale controle is binnen de gemeenschap? Zo ja, waaruit blijkt dat?

11 Afsluiting Hoe hebben jullie deze bijeenkomst ervaren? Zou je voor ons een TIP en een TOP willen geven over deze bijeenkomst?

12 Tweede bijeenkomst De volgende bijeenkomst gaat over de communicatie en de verschillende zienswijzen tussen ouders en dochters.


Download ppt "RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden."

Verwante presentaties


Ads door Google