Duaal DuPont/ Genencor Brugge

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Informatieavond personenzorg
Advertisements

Vapro -D Month Year Givaudan.
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Pedagogische wetenschappen was niet echt M. zijn ding. Hij moest nog maar aan het vak denken of er liep al een koude rilling over zijn rug. Daarentegen.
RBVO, rekenbewust vakonderwijs rekenen in andere vakken
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
3e bachelor Agogische wetenschappen
Nieuwe loopbaanvisies
Maatwerk vanuit Management in Zorg en Dienstverlening HAN/MZD/2011.
Utrecht, 11 juni
Domstad Samen deskundiger Presentatie Velon 12 maart 2007 Elleke Verwaijen Paul Veringa.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Opleiden van medewerkers
Inburgeren op het werkplein
De huidige opleiding. Persoonlijke leerroutes, verantwoordelijk voor eigen leerproces en betekenisvolle ervaringen opdoen.
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
Hoofdstuk 4 Waarom werken?
Instap en integratie van laaggeschoolde en langdurig werklozen in het reguliere arbeidscircuit de Dip-methode als instrument voor detectie van knelpunten.
Project: Superfietsers. Superfietsers?  Kinderen verdienden gedurende de hele basisschool verkeersdiploma’s.  Superfietser is het laatste en moeilijkste.
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
MBO Oosterhout Onderdeel van ROC West-Brabant
Yacht & P4C.
“In Vlaanderen werken mensen in de verschillende onderdelen van de zorgsector. Tegen 2014 zijn werkkrachten nodig. Als er niets verandert.
Het belang van een stage
Workshop “Beoordelen”
Samenwerken Werken in Teams.
Het belang van een stage
Hoofdstuk 1 Management accounting: informatie die waarde creëert.
Modelontwikkeling doorgangswoningen OCMW’s. Oproep medewerkers kerngroep OCMW’s.
Marktonderzoek profiel ‘Medical Management Assistant’ Eindwerk Alliet Liesbeth 3BFV Coussens Jana3BAF De Bruyne Melissa3OFM Deketele Sabien3BFV Everaert.
CMAS/NOB brevetopleiding Samenstelling Rob Kool I120
Personeel en organisatie
Goederenverwerking H19 Arbo-Zorg Manager Handel.
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
 1. Het begrip (beroeps)competenties 1. Het begrip (beroeps)competenties  2. Werkend leren 2. Werkend leren  3. Stageplaatsen als leeromgeving 3. Stageplaatsen.
Europascouts Nederland
Project: Oriëntatie op het beroep Marie-Joze van Raak - Docent SPH - jaar 1 coördinator
Werkgevers houden niet van AC/DC of toch ? Kurt Boelens, directeur ADMB HR Services.
Hoe bereiden we ons optimaal voor? HR-uitdagingen tijdens een doorstroomtraject Thomas Bossuyt Partner BDO #SamenStromen.
Evaluatie Cursus.
Past telewerken / PTOW bij mijn functie ? Workshop + verslag Zin?Ja!-netwerk Donderdag 16 april 2015
Docentstages Een inventarisatie van het wat, waarom en hoe.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
Thema 1 Studie en beroep in beeld Inhoud thema Taak 1 – Project Taak 2 – Werkplek in beeld brengen Taak 3 – Relatie studie en werkplek Centrale.
Hoofdstuk 2: Organiseren van het werk Werken in een arbeidsorganisatie.
Personeel en organisatie Hoofdstuk 5 Personeel. Inhoud 1 Organisatiestructuur 2 Functieomschrijving 3 Werving en selectie 4 Arbeidsovereenkomst 5 Personeel.
Ontwikkelt en produceert o.a. printplaten High-mix, low volume, dus veel engineers in dienst.
Welkom in Groep 6/7!. Inhoud Even voorstellen Vakken en activiteiten in groep 6 Vakken en activiteiten in groep 7 Voorlopige advisering groep 7 Hoe werkt.
Informatiebijeenkomst Research Project commissie
Loopt ‘t – Lukt ‘t – Leeft ‘t
AANBOD STARTERSLABO FASE 4
Het Shared Service Center (ssc) is een goede Hybride leeromgeving
What is the meaning of? Student centered learning
Met het oog op het versterken van de productie-afdeling van Mondi Poperinge N.V. zijn wij op zoek naar Machine-operatoren (m/v) Onderhoudsmecanicien (m/v)
Stage Fab-Lab.
Academics For Companies Leuven
Business School Handels- en Administratieve opleidingen
Jobbeurzen voor jongeren
Externe ketensamenwerking - oogst tweedejaarsstudenten BE -
Activering OCMW Halle Leen Borremans - Diensthoofd Sociale Dienst
Hoofdstuk 1: Waarom werken we?
VTI Ieper- Valcke Prefab Beton
Hoofdstuk 4 Opleiden en begeleiden
SMART – leerdoelen opstellen
Hoofdstuk 4 Opleiden en begeleiden
Groeien als team - het teamcharter als hulpmiddel
Van Human capital management naar inclusief HR Prof. Dr
Contextrijke taaltaken en vakoverschrijdend werken Marie-Anne Baert Tom Storme.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
DIVERSITEITSSTAGE Foto’s in presentatie van studenten TKO en Hilde Braet in het kader van de diversiteitsstage en het project visuele vertellingen.
Transcript van de presentatie:

Duaal leren @ DuPont/ Genencor Brugge

Kader Samenwerking tussen Vives en Voka Bachelor electromechanica 1ste jaarsstudenten die gedurende 12 weken, 1 dag per week ‘meelopen’ Genencor Brugge heeft 2 studenten ingeschakeld We konden niet aanwezig zijn op de sollicitatiedag. We hebben een vacature opgesteld en uitgestuurd naar alle studenten Een 10tal studenten hebben gereageerd 2 studenten zijn uiteindelijk geselecteerd

Traject Beide stagiairs zijn samen opgestart. Traject bestond onder andere uit: Onthaal Training veiligheid Afspraak met Productie manager Afspraak met Maintenance manager Afspraak met Capital & Technoloy manager Rondleiding Nadien liepen beide stagiairs een apart traject

Traject Beide stagiairs konden 5 dagen meelopen in Technische dienst 2 dagen Mechanica 2 dagen Meet- en regel 1 dag projecten 6 dagen meelopen in Productie; telkens 2 dagen in bepaalde deelgebieden, technisch georiënteerd.

Ervaring Een meeloop stage is belastend voor de begeleidende werknemers Een echte stage heeft meer effect en inspireert de stagiair meer 1ste jaars kunnen niet echt taken zelfstandig uitvoeren (vb werkinstructie schrijven), ze hebben te weinig kennis om zelf iets te doen In de toekomst zullen we meer ‘actie’ leggen bij de stagiairs en meer input vragen

Conclusie Er is zeker bereidwilligheid bij de studenten Er is te weinig basiskennis en inzicht om taken zelf te kunnen doen Voor je ze iets kan laten doen, moet je weten wat ze kunnen Geen complexe handelingen of taken met een bepaalde verantwoordelijkheid

Conclusie Een goede voorbereiding is vereist Enkel en alleen ‘meelopen’ brengt niets op; noch voor de student noch voor de werkgever Wij zullen meer ‘actie’ vragen/verwachten Houd er rekening mee dat het eerstejaars zijn, soms zonder technische achtergrond We geloven in het systeem, maar moeten bijsturen