De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk 4 Waarom werken?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk 4 Waarom werken?"— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk 4 Waarom werken?

2 Voor deze les heb je nodig?
Tekstboek Etui Werkboek Rekenmachine aantekeningenschrift

3 Taakverdeling Taakverdeling, is het verdelen van taken Een ander woord voor taak is functie Je hebt leidinggevende (werkgever) & uitvoerende (werknemer) functies.

4 Arbeidstijden Deze dia moet je uit je hoofd kennen!
Er zijn regels als het om werken (=arbeid) gaat. Ook speciale regels voor jongeren: Op schooldagen mag je niet meer dan 2 uur werken. Iemand van 13 jaar mag bijvoorbeeld klusjes in de buurt tegen betaling doen. Iemand van 14 jaar mag bijvoorbeeld stage lopen. Iemand van 15 jaar mag meer zelfstandig werk doen, bijvoorbeeld kranten bezorgen.

5 ARBO Werknemers moeten veilig en gezond hun werk kunnen doen. In de Arbeidsomstandighedenwet (Arbo-wet) staan regels voor veilig en gezond werken.

6 Arbeidsovereenkomst In een arbeidsovereenkomst staan afspraken tussen werkgever en werknemer.

7 Proeftijd In de proeftijd mag zowel de werknemer als de werkgever het arbeidscontract opzeggen. De proeftijd is bedoeld om van beide kanten te kijken of het bevalt. De proeftijd mag niet langer dan 2 maanden duren.

8 Soorten diensten In tijdelijke dienst betekent dat je werk hebt voor een afgesproken periode. In vaste dienst is een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Flexibel werken betekent dat een werkgever werknemers kan laten werken als hij ze nodig heeft.

9 Wat nu? Nu: bladzijde 88 t/m 91 Klaar? Nakijken
Dan rekenen blz. 104 en 105 Volgende les meenemen: Werkboek, tekstboek, etui, rekenmachine en aantekeningenschrift Huiswerk af voor de volgende les: Paragraaf 4.2 en 4.3 af


Download ppt "Hoofdstuk 4 Waarom werken?"

Verwante presentaties


Ads door Google