Chromecast Door Google.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.
Advertisements

Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
- Xeno Digital Recorder, V4 - Recorderreeks: ° 4 kanalen H.264 (500 GB, 1 TB) ° 8 en 16 kanalen (500 GB, 1 TB en 2 TB), gebruik van aparte schijven °
Tablets wat zijn het? wat kun je er mee doen? clubmiddag 18 december © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Door Kick de Wolff Netwerk thuis maken Door Kick de Wolff
Alles draait om geld. Tv = internet = films = youtube=
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Clubmiddag 16 april 2013 Ruud Vloeimans 2013 © R.P.Vloeimans, Amstelveen, Netherlands.
Starten met PHP Dynamischer bouwen. PHP is een een scripttaal waarmee de server pagina’s in elkaar kunt laten zetten. Het verschil met HTML: Een php pagina.
Instructie eBook Pack via ELO.
QR Payment Dit is het startscherm van de app. De applicatie wordt ondersteund door het iOS platform en het Android platform. Ik wens u veel plezier met.
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
Achterkant laptop. Zijkant laptop S-Video Poort Deze poort wordt gebruikt om de computer via een kabel aan de tv te koppelen. De S-video poort verdeeld.
Waar te downloaden? Dit is voor android gebruikers | start u tablet op en open het programma PlayStore | klik op het icoontje Dit is voor Apple gebruikers.
AUGMENTED REALITY. W IE ZIJN WIJ ? Maureen Verdonschot Hester Smolders Wij zitten zelf ook op school, op hogeschool De Kempel. Wij komen deze middag een.
Voor een Android Smartphone gebruik je: Voor een Apple Smartphone gebruik je:
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
Hoe een pc met behulp van
stap 1 * Draadloze netwerkkaart installeren * Een van de belangrijkste benodigdheden voor het kunnen ontvangen van draadloos internet is een draadloze.
MINECRAFT PLAATJES TUTORIAL #1 ZWAMBIE ZWAMBIE ZWAMBIO!
GOOGLE & YOUTUBE MADE BY MARC VLENDRÉ Z1D
Gevorderde programmeer les
Coach’s Eye: sometimes all it takes is looking at a specific moment to improve your performance.
Handleiding XBMC Voor Remote!. Hoe download je de afstandsbediening voor XBMC? 1.Je open op je smart-phone “Google Playstore”
Phone Challenge Workshop Mbo niveau l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
1 1 Phone Challenge Workshop Mbo niveau 3-4. l Jouw telefoonkosten l Film ‘Een dag vol data’ l Dataquiz l Abonnementen vergelijken l De Mobiel Profiel.
Workshop iPads – iMovie/iPhoto/iPrompt Pro K. De Schuyteneer.
Het zoek van onderdelen verbeteren?
Skillzz Handleiding voor mentor Powered by. Waarom Skillzz? Jouw school vindt het belangrijk dat: Jullie als klasgenoten nog beter met elkaar omgaan Dat.
1 Phone Challenge Workshop 2015 Niveau 1+2 mbo. Introductie.
Verbeter je draadloze netwerk
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Foto’s op tablet woensdag 4 november Foto’s op tablet Welke tablet?  i-Pad  Androïd tablet  Windows tablet Foto aspecten  Foto’s maken  Foto’s.
Haarlem Foto’s op computer en internet Cloud. Haarlem Werken met Google foto’s.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
Media Players, muziek rippen, CD`s branden, en muziek downloaden woensdag 20 januari 2016.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Google Photo’s /Picasa. 4 Alternatieven Google Photo  Handleiding op Internet Handleiding op Internet  App in de Google play  App in de App store.
Handige apparaten Stap 1 Apparaten zie je overal.
Stappenplan Toegang tot eBook Pack via ELO/schoolportaal.
Basiscursus Kennismaken met de tablet. Wat gaat u leren Bediening van de tablet Verbinding maken met WiFi Gebruik maken van internet en Gebruik.
BEGINNER EV3 PROGRAMMeer Les
Whatsapp Hey there! I am using WhatsApp 29 januari 2017.
Streaming Media woensdag 5 april 2017.
Smartphone via PC bedienen
Training: Op je mobiel zetten
Je moet eerst een muziekje hebben als MP3
Training: Op je mobiel zetten
Gevorderde programmeer Les
Voorlichting BPV leerjaar 1
Programmeren in de Klas
Pret met de tablet Iedereen kan HET Leren.
Big Data.
Training: Op je mobiel zetten
Big Data.
Daar is heel veel mee mogelijk
ClupApp van HTV Berg & Dal
Welkom Pret met de iPad Iedereen kan het leren !
Starten met LEX Handleiding voor het installeren en gebruiken van de app Dedicon. Starten met LEX versie 1.0 september 2018.
Orbot.
HANDLEIDING Stichting Schoenmakers Gilde Versie 1 – 15 december 2018.
Handleiding Prodas-app
Voor wie doen we het? zakenreis ouderen jonge ouders zorginstelling
installeren en gebruik
Wat is WhatsApp? WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw vrienden een bericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms'je, maar dan.
Netwerken & Internet 1.
Speedy’s go digital – basecamp base
Installeren van het Office pakket vanuit Office 365 in Google Chrome
Wat is Bingel Raket? Gratis app voor iPad en Android-tablets
Transcript van de presentatie:

Chromecast Door Google

Het principe De Chromecast is een klein apparaatje die je in de hdmi ingang van een tv plugt. De Chromecast wordt geleverd zonder externe afstandsbediening, de Chromecast bedien je met je telefoon, tablet of laptop. In combinatie met een telefoon of tablet is de Chromecast vooral handig om populaire video streaming diensten zoals Youtube, Netflix en Videoland op een groot tv scherm te kunnen bekijken. Met de Chromecast kun je ook een laptop met de tv verbinden. Hiermee kun je bijvoorbeeld het beeldscherm van je laptop synchroon weergeven of uitbreiden naar een tv scherm. Bij het instellen van de Chromecast verbind je de Chromecast met het wifi netwerk waarmee ook jouw iPhone, iPad, Android telefoon of tablet en laptop verbonden zijn. Dit zorgt ervoor dat jij met je telefoon de Chromecast kunt bedienen. De Chromecast werkt als het tv scherm aanstaat en je met de afstandsbediening van de tv de hdmi ingang hebt geselecteerd waarop de Chromecast is aangesloten.

Casten Casten is een Engels woord - ‘projecteren’ kun je denken in het Nederlands. Het woord ‘streamen’ wordt eigenlijk meer gebruikt dan ‘casten’ het idee is hetzelfde. Je projecteert beeld en geluid dat je ziet op je Android apparaat, of op je computer via de Chrome browser naar je Chromecast die is aangesloten op je TV of monitor.

Hoe werkt het? Streamen via het Chromecast icoontje Om bijvoorbeeld Youtube af te spelen op de tv ga je op je telefoon naar de Youtube app en kies je een video en druk je op het Chromecast icoontje. Er verschijnt een lijst met alle Chromecasts die geïnstalleerd zijn op het wifi netwerk, kies jouw Chromecast en de video zal worden afgespeeld op de tv. Ook bij andere apps die je naar de tv kunt streamen met de Chromecast vind je zo’n Chromecast icoontje. Dit geldt ook voor apps op iPads en Android tablets.

Zoek het symbooltje

Zelf doen En…. kijk nu eens op je eigen telefoon in bijvoorbeeld Google foto’s, zie je het symbooltje?

Chromecast aansluiten en instellen Het aansluiten van de Chromecast doe je aan de hand van de Google Home app die je installeert op je telefoon of tablet. Maar eerst plug je de Chromecast in je televisie. Plug de Chromecast in je TV Steek de Chromecast in een hdmi ingang van je televisie. Voorzie de Chromecast van stroom via usb of stopcontact De Chromecast wordt voorzien van stroom via de usb kabel die je in de tv stopt. Als jouw tv geen usb ingang heeft gebruik je de meegeleverde adapter voor in het stopcontact.

Thuis ermee aan de slag - download de Google Home app De Google Chromecast start op op je televisie en verwijst je door naar Chromecast.com/setup. Daar vind je de link naar Google Playstore of AppStore om de Google Home app op je telefoon of tablet te installeren. Open de Google Home app op je telefoon of tablet De Google Home app start met zoeken naar Chromecast apparaten in de buurt. Klik op jouw Chromecast in de app. Op zowel de tv als in de app verschijnt nu een code, komt die code overeen dan kun je doorgaan en maakt jouw telefoon of tablet verbinding met de Chromecast. Selecteer een wifi netwerk op je Chromecast Nu je vanaf je telefoon of tablet rechtstreeks verbonden bent met de Chromecast kun je de Chromecast een naam geven, bijvoorbeeld “Televisie Slaapkamer”. Daarnaast moet je verbinding maken met een wifi netwerk, kies uiteraard het wifi netwerk die jij altijd gebruikt en waarmee ook je telefoon, tablet of laptop is verbonden. Start met casten Nu de Chromecast is geïnstalleerd ben je klaar om te streamen naar je tv. Elke app waar je het Chromecast icoontje tegenkomt kun je streamen (‘casten’) naar je televisie.

Casten via Google Chrome

Casten via laptop, computer, Apple apparaat? Het kan allemaal. Wat je ervoor nodig hebt is: Een Android telefoon Laptop of computer → Chrome browser Apple apparaat → Via apps die Chromecast ondersteunen