De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Smartphone via PC bedienen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Smartphone via PC bedienen"— Transcript van de presentatie:

1 Smartphone via PC bedienen

2 Wat zijn de mogelijkheden
Als we een smartphone op een groter scherm willen, dan is meestal de bedoeling om foto's, film (met een mooi woord content) te streamen naar een tv, pc enz. Hiervoor bestaan er apps, aparte verbindingen (WiDi), maar dit is niet wat we hier voor ogen hebben. We willen het scherm van de smartphone volledig kunnen zien en eventueel bedienen van op de PC en naar een beamer sturen om demo’s te kunnen tonen. Dit blijkt een beetje buiten het normale te vallen.

3 Wat is er voor nodig In normale werking ondersteunt android deze functie niet. Maar….. Om developers (progameurs van android en van apps) de mogelijkheid te geven om hun software te ontwikkelen en testen in de PC omgeving bevat android een aantal afgeschermde functies die voor de gewone gebruiker niet toegankelijk zijn. Deze functies zijn door enkele bedieningen vrij te maken en doen geen kwaad aan het systeem op zich Dit noemt de USB ontwikkelmodus ook USB foutopsporing genoemd. Dus voor we verder gaan, eerst onze smartphone in deze modus zetten.

4 USB ontwikkelmodus Elke smartphone heeft de functie “Instellingen”
Waar we volledig naar beneden scrollen naar het item “Toestel Info” OPM: Deze methode kan op verschillende Smartphones variëren.

5 Wat is er voor nodig Bij de “Toestel Info” vinden we “software info”
Waar we dan weer het item ”Buildnummer” vinden Het klinkt onozel maar toch…… 7x klikken op “Builtnummer” Na 3 of 4x klikken begint hij zelfs af te tellen tot 7. Verlaat nu het item “Software Info”

6 Wat is er voor nodig Terug bij “Instellingen” zien we nu een extra optie “Ontwikkelaarsoptie” Nu zijn we waar we wilden zijn Zet “USB-foutopsporing” aan Nu staat Android in een modus Waar in dingen mogelijk zijn die anders niet mogelijk zijn.

7 Terug naar de PC Om een verbinding via USB van smartphone naar PC op te zetten hebben we Een programma voor op PC nodig Van Dr.Fone het programma MirrorGo Voor op de smartphone de MirrorGo.APK Off ga naar de Google Play shop en zoek naar MirrorGo Of installeer het programma op de PC en volg de installatie instructies. De .APK wordt dan automatisch via de PC op je smartphone geplaatst.

8 Resultaat Op PC programma gestart. Smartphone verbonden via USB.
In keuze lijst programma de juiste smartphone kiezen. Even wachten tot alles is verbonden. We kunnen nu de smartphone van op de pc bedienen (en ook nog van op de smartphone zelf).

9 En wat met Win 10 smartphones
Ook daar zijn mogelijkheden. Miracast is een HDMI verbinding over WiFi . Als je toestel dit niet ondersteunt, dan zijn daar ook dongels voor. Of er ook apps zijn in de windows app store…. Dit is iets om verder te onderzoeken door Win 10 smartphone gebruikers. MirrorGo de app voor android bestaat alvast niet voor win 10.


Download ppt "Smartphone via PC bedienen"

Verwante presentaties


Ads door Google