De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord."— Transcript van de presentatie:

1 Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord juist dan ga je vanzelf naar de volgende vraag over.

2 Vraag 1 Welk woord duidt de verzameling aan van alle tastbare onderdelen van de computer, zoals de monitor, toetsenbord, printer, scanner,.... A: Hardware B: Harde Schijf C: Computerkast

3 Vraag 2 Hoe noemen we de verzameling computerprogramma’s die er voor zorgen dat de verschillende onderdelen van de computer samen kunnen werken? A: Hardware B: Software

4 Vraag 3 Het inbrengen van gegevens in de computer met het toetsenbord en/of de muis met de bedoeling de computer een opdracht te laten uitvoeren noemen we… A: Opslaan B: Invoer C: Uitvoer

5 Vraag 4 Als de computer je het resultaat van een opdracht laat zien op het scherm of uitgeprint op een blad papier dan is dit een voorbeeld van… A: Monitor B: Invoer C: Uitvoer

6 Vraag 5 Hoe heet het geheugen van de computer waar je gegevens op kan opslaan én dat vast in je computer is ingebouwd? A: Diskette B: Harde Schijf C: CD-Rom

7 Vraag 6 Hoe heet het plastiek schijfje dat je in de computer kan stoppen en er ook terug uithalen, dat we gebruiken om gegevens op op te slaan? A: Harde Schijf B: Diskette C: Geheugen (Ram)

8 Vraag 7 In elke computer zit tegenwoordig een soort CD-speler. Het verschil is dat deze CD-speler niet gemaakt is om muziek mee te beluisteren maar om gegvens mee te lezen. Hoe noemen we zo’n CD-speler in een computer? A: Moederbord B: Processor C: CD-Rom-speler

9 Vraag 8 In de computer zit een processor, de “hersenen” van de computer. Waar zit deze processor op vast? A: Geheugen (Ram) B: Geluidskaart C: Moederbord

10 Vraag 9 Hoe noemen we dit onderdeel van de computer? A: Toetsenbord
B: Muis C: Scherm

11 Vraag 10 Hoe noemen we dit onderdeel van de computer? A: Toetsenbord
B: Scherm C: Muis

12 Vraag 11 In elke computer zit een stukje hardware dat ervoor zorgt dat de computer de juist elektrische spanning krijgt. Hoe noemen we dit onderdeel in computertermen? A: Voeding B: Computerkast C: Netwerkkaart

13 Vraag 12 Om je computer met andere computers te laten communiceren of op een netwerk ( zoals bijvoorbeeld het Internet) aan te sluiten heb je een speciale kaart nodig. Welke? A: Geluidskaart B: Netwerkkaart C: Beeldkaart

14 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De harde schijf is het geheugen van de computer en zit vast ingebouwd in de computerkast. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

15 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De computerkast is de doos waarin alle onderdelen van de computer vastgeschroefd zitten. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

16 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Hardware is de verzameling van alle tastbare onderdelen van de computer, zoals de monitor, toetsenbord, printer, scanner,.... Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

17 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Opslaan is ervoor zorgen dat de ingebrachte gegevens door de computer worden onthouden door ze op de harde schijf of een diskette te schrijven. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

18 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Uitvoer is het resultaat van een opdracht dat de computer je laat zien op het scherm of uitgeprint op een blad papier. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

19 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De monitor is een voorbeeld van een uitvoerapparaat. Het is het beeldscherm waarop de computer het resultaat van een opdracht kan laten zien. We zoeken een algemenere term. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

20 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Invoer is het inbrengen van gegevens in de computer met het toetsenbord en/of de muis met de bedoeling de computer een opdracht te laten uitvoeren. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

21 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De diskette dient ook om gegvens op op te slaan maar deze is verwijderbaar en zit dus niet vast in de computerkast. Je moet de vraag aandachtig en helemaal lezen. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

22 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De CD-Rom wordt ook gebruikt om gegvens op op te slaan maar is verwijderbaar en zit dus niet vast in de computer. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

23 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De harde schijf zit vast in de computer. Je kan er ook iets opslaan maar je kan ze niet uit de computer halen. De harde schijf is ook niet van plastiek maar van metaal gemaakt. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

24 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Het geheugen (Ram) van de computer zit vast op het moederbord en slaat gegevens slechts tijdelijk op. Als je je computer uitzet wordt het terug gewist. Ram is niet verwijderbaar. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

25 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Het moederbord is de basis van de computer. Alle extra hardware wordt hierop aangesloten. Alle kaarten, harde schijven, diskettestations enz. zijn met kabeltjes verbonden met het moederbord. Op het moederbord zit de processor vast. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

26 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De processor is het “brein” van de computer, de hersenen waarmee hij kan rekenen en denken. De processor zit vast op het moederbord en bepaalt de snelheid van je computer maar kan geen cd’s lezen. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

27 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Het geheugen (Ram) van de computer zit vast op hetzelfde computeronderdeel als de processor maar het is een soort gegheugen dat gegevens slechts tijdelijk opslaat. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

28 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De geluidskaart zorgt ervoor dat je computer muziek en allerlei andere geluiden kan laten horen. De geluidskaart zit wel op hetzelfde onderdeel vast als de processor. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

29 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Dit is een muis Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

30 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Dit is een scherm. Een scherm is een soort TV die je op je computer aansluit een waarop je het resultaat van een bewerking kan zien. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

31 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Dit is een toetsenbord. Het is een invoerapparaat waarmee je commando’s aan de computer kan geven door ze in te typen. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

32 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! Dit is een scherm. Een scherm is een soort TV die je op je computer aansluit een waarop je het resultaat van een bewerking kan zien. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

33 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De computerkast is de doos waarin alle onderdelen van de computer vastgeschroefd zitten. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

34 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De netwerkkaart zit vast op het moederbord en zorgt ervoor dat je computer kan praten met andere computers en kan aangesloten worden op een netwerk zoals het Internet. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

35 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De geluidskaart zorgt ervoor dat je computer muziek en allerlei andere geluiden kan laten horen. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

36 Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.
Fout! De beeldkaart zorgt ervoor dat je computer de nodige informatie aan het scherm kan geven opdat het je zou kunnen laten zien waar de computer mee bezig is. Ga terug naar de vraag en probeer het opnieuw.

37 Je hebt de test succesvol beëindigd.
Proficiat! Je hebt de test succesvol beëindigd.


Download ppt "Test computertermen: Deze test gaat over de vorige les. Je krijgt steeds een vraag te zien waarop je het juist antwoord moet aanklikken. Is je antwoord."

Verwante presentaties


Ads door Google