De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Componenten voor een werkende computer

Verwante presentaties


Presentatie over: "Componenten voor een werkende computer"— Transcript van de presentatie:

1 Componenten voor een werkende computer
Deze presentatie gaat over de onderdelen die je nodig hebt om een werkende computer te Bouwen. 1.Een CPU 2.Ram geheugen. 3. HardDisk 4.Video Kaart 5.Power Supply Unit 6.Moederbord 7.Chipset

2 Het moederbord Het moederbord heb je nodig om een werkende pc te hebben. De dingen die je op een moederbord van dit tijdperk vind: De Processor De Bios De chip set RAM (Werkgeheugen) Aansluitingen voor kaarten (connectors)

3

4

5 De HardDisk (HDD) Op de hardDisk word een besturingssysteem (os) geïnstalleerd. Verder word de HDD alleen maar gebruik om data op te slaan.

6

7 Video kaart Grofweg zijn er twee typen videokaarten, te onderscheiden:
Onboard: De elektronica is in het moederbord geïntegreerd. Deze versie bezit vaak geen eigen geheugen, maar gebruikt het werkgeheugen van het systeem. Deze oplossing biedt standaardprestaties. De ander is een insteekkaart. Die gebruikt geen geheugen van je system tenzij je hem over klokt. Er zijn twee verschillende aansluitingen voor deze versie. PCI of AGP. AGP word nog wel gebruikt maar is al wat ouder. PCI is moderner

8

9 Het RAM/Werk Geheugen Het werkgeheugen van de moderne computer bestaat uit twee soorten RAM, en het nog snellere maar duurdere SRAM (statisch RAM). Een bit in dynamisch RAM bestaat effectief uit een kleine condensator die een aantal keren per seconde opnieuw moet worden gevuld om de inhoud niet kwijt te raken. Voor elke geheugencel is maar één transistor nodig om die ene nul of één te bewaren.

10

11 CPU De CPU is :central processing unit.
Het is het hart van je computer, zonder de processor doet je pc het niet. Het is het rekenvermogen van je pc. Tegenwoordig heb je 32 en 64 bit. Dan zijn de microprocessors. Maar vroeger had je microcontrollers. Die zijn van 4 tot 32 bit.

12

13 Power supply unit (psu)
De voeding in een computer is een goed voorbeeld van een veelzijdige PSU. De PSU levert de noodzakelijke gelijkspanningen voor de diverse componenten van een computersysteem. Daarbij valt o.a. te denken aan het moederbord, de processor, de harde schijf of schijven, het geheugen en dergelijke. Het is belangrijk dat de PSU voldoende vermogen kan leveren voor alle apparaten die zich in het computersysteem bevinden.

14


Download ppt "Componenten voor een werkende computer"

Verwante presentaties


Ads door Google