De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is WhatsApp? WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw vrienden een bericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms'je, maar dan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is WhatsApp? WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw vrienden een bericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms'je, maar dan."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is WhatsApp? WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw vrienden een bericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms'je, maar dan over het internet. Een klein stukje WhatsApp geschiedenis Laten we bij het begin beginnen. WhatsApp is een gratis chatservice die sinds 2009 sms heeft vervangen. Deze app is opgericht door Brian Acton en Jan Koum. Als snel werd de app een groot succes. Meer dan 1,3 miljard mensen maken dagelijks gebruik van het gratis versturen van gratis berichten. Whatsapp is zelfs zón icoon geworden dan mensen het "appjes versturen" noemen. En jij bent daar waarschijnlijk geen uitzondering op! Dit zag Facebook ook in 2014 en kocht WhatsApp op voor 19 miljard dollar. Als Facebook daar zoveel geld voor neerlegt, dan moet er toch ook geld verdiend worden? Wat is nu precies het verdienmodel van WhatsApp? In de begintijd van WhatsApp moesten veel gebruikers €1 per jaar betalen om WhatsApp te gebruiken (Ik ben daar toevallig altijd aan ontkomen). WhatsApp maakte dus gebruik van een abonnement verdienmodel. €1 klinkt natuurlijk niet als veel geld, maar in de tijd van dit verdienmodel had de app 700 miljoen gebruikers. Als je daar dus 700 miljoen x €1 = €700 miljoen per jaar mee verdiend, zijn dat natuurlijk goede zaken! De oprichters hadden op een gegeven moment genoeg geld verdiend en financiering gekregen om dit verdienmodel overbodig te maken. Om Whatsapp nog toegankelijker te maken werd WhatsApp in 2016 dan ook gratis voor iedereen. Daarna moest gezocht worden naar een nieuwe manier om geld te verdienen. En nu is duidelijk welke dat is geworden: WhatsApp Business! "Geen gedoe meer met privé berichten en klanten door elkaar op je telefoon

2 WhatsApp populaire app op SmartPhones.
Op een Smartphone kunt je via de app berichten versturen en bellen via de internetverbinding. Je moet wel een geldig telefoonnummer hebben. Zonder SIM kaart werkt het niet.

3 WhatsApp wat heb je nodig
Je hebt een mobiele telefoon die geschikt is voor internet. Je hebt een abonnement met mobiel internet inclusief een data bundel. Je hebt Prepaid met beltegoed of een mobiel internet data bundel. Je hebt verbinding met mobiel internet- of een WiFi-netwerk.

4 WhatsApp op je SmartPhone zetten
Ga naar de Play Store voor Android Ga naar de App store voor apple

5

6 Na de installatie kun je WhatsApp activeren
WhatsApp instellen Na de installatie kun je WhatsApp activeren WhatsApp kijkt je adresboek van jouw telefoon door en ziet welke contacten al gebruiken maken van WhatsApp.

7 WhatsApp ---- openen----------

8 WhatsApp ---- chat ----------

9 WhatsApp gesproken bericht ontvangen

10 WhatsApp bediening Video Menu Bellen Foto Afspelen Document Emoticon
Voice chat

11 END-TO-END ENCRYPTIE Veiligheid is de standaard
Een aantal van je meest persoonlijke momenten worden gedeeld via WhatsApp. Daarom heeft WhatsApp encryptie ingebouwd in de nieuwste versies van deze app. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van end-to-end encryptie, worden jouw berichten en oproepen beveiligd zodat alleen jij en de persoon waarmee je communiceert deze kunnen lezen of beluisteren en niemand anders, zelfs WhatsApp niet.

12 Hoe beheer ik een groepschat?
Met WhatsApp Web kan je groepen maken en beheren via het menu. Een nieuwe groep maken Klik op de Menu knop. Klik op Nieuwe groep. Klik op Groepsafbeelding toevoegen om een afbeelding toe te voegen. Klik op Groepsonderwerp om je groep een naam te geven. De naam kan maximaal 25 karakters lang zijn. Je kunt ook emojis in de naam verwerken door op de emoji-knop te klikken. Creëren en uitnodigen in groepen Een groep maken Om een ​​groep te maken: Ga naar het tabblad CHATS in WhatsApp. Tik op Menu> Nieuwe groep. U kunt ook op Nieuwe chat> Nieuwe groep tikken. Zoek naar of selecteer contacten om toe te voegen aan de groep. Tik vervolgens op de groene pijl. Typ een groepsonderwerp in. Dit is de naam van de groep die alle deelnemers zullen zien. De onderwerplimiet is 25 tekens. Je kunt emoji toevoegen aan je onderwerp door op Emoji te tikken. Voeg eventueel een groepspictogram toe door op het pictogram Camera te tikken, waar u kunt kiezen om uw camera, galerij of web voor een afbeelding te gebruiken. Na het instellen verschijnt het pictogram naast de groep op het tabblad CHATS. Tik op het groene vinkje als je klaar bent. Uitnodigen in groepen via links Als u de groepsbeheerder bent, kunt u mensen uitnodigen om lid te worden van een groep door simpelweg een link met hen te delen. Om een ​​link voor een groepsuitnodiging te delen: Ga naar de groep in WhatsApp en tik op het onderwerp van de groep. U kunt ook op de groep tikken en deze vasthouden op het tabblad CHATS. Tik vervolgens op Menu> Groepsinfo. Tik op Uitnodigen via link. Kies om een ​​link te verzenden via WhatsApp, link kopiëren of link delen via een andere app. U kunt ook een groepsuitnodiging met een QR-code delen door op Menu> QR-code afdrukgroep te tikken. Als u de QR-code wilt afdrukken, moet uw telefoon zijn aangesloten op een printer. Android-ontvangers van de QR-code kunnen de code scannen met behulp van een externe QR-codelezer. iPhone-ontvangers kunnen de code scannen met de camera's van hun telefoon. De beheerder kan de koppeling Intrekking op elk gewenst moment intrekken om de link voor de vorige uitnodiging ongeldig te maken en een nieuwe link te maken. Opmerking: elke WhatsApp-gebruiker met wie u een uitnodigingslink deelt, kan lid worden van de groep, dus gebruik deze functie alleen voor vertrouwde personen. Het is mogelijk dat iemand de link doorstuurt naar andere mensen. Als dat zo is, kunnen die andere mensen ook lid worden van de groep en de groepsbestuurder zal niet worden gevraagd om die andere mensen goed te keuren voordat ze lid worden.

13 Groepsinformatie bewerken
Wanneer de groep geopend is, klik je op de naam van de groep om het groepsinformatie-scherm te openen. Om de groepsafbeelding te wijzigen, ga met de vinger over de huidige afbeelding en klik op de afbeelding. Om het groepsonderwerp te wijzigen, klik je op het potlood-symbool. Om een deelnemer te verwijderen of beheerder te maken, ga met de vinger over de naam van de deelnemer en klik op de pijl naar beneden. Kies daarna de gewenste actie.

14 Groepsinstellingen

15 WhatsApp-Status gebruiken
WhatsApp-status maakt het mogelijk om tekst, foto's, video's en GIF's te delen die verdwijnen na 24 uur. Om statusupdates te verzenden naar en ontvangen van je contacten moeten zowel jij als jouw contacten elkaars telefoonnummer hebben opgeslagen in het adresboek van jullie telefoon. Om de statusupdate van iemand te zien, tik je op de status-tab en selecteer je de status van jouw contact. Om te reageren op een statusupdate, tik je op 'Beantwoorden' onderaan het scherm, terwijl je de status bekijkt.

16 WhatsApp-Status gebruiken

17 WhatsApp Oproepen

18 WhatsApp toevoegingen

19 WhatsApp -> locatie doorgeven

20 WhatsApp -> aanhangsel

21 WhatsApp -> verbinding G3 of WiFi
Internet Data bundel bij provider $$$ Gratis

22 WhatsApp -> hoe en waarom
UTMS mast


Download ppt "Wat is WhatsApp? WhatsApp is een gratis berichtenservice waarmee je jouw vrienden een bericht stuurt. Zie het als het versturen van een sms'je, maar dan."

Verwante presentaties


Ads door Google