De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud."— Transcript van de presentatie:

1 Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers

2 Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud > Systeem. 2)Open het tabblad Geavanceerd. 3)Klik onderaan rechts op de knop Fouten melden. 4)Selecteer Geen fouten melden en haal eventueel ook het vinkje weg voor Kritieke fouten wel melden. 5)Bevestig uw keuze door op twee maal op OK te klikken.

3 Snel alle geopende programma’s minimaliseren 1)Klik met de rechtermuisknop in een lege plaats van de Startbalk onderaan. Kies voor Werkbalken > Snel starten. 2)Hierop bevindt zich het pictogram Bureaublad weergeven. 3)Extra Tip: Alle snelkoppelingen die u van uw bureaublad naar deze balk sleept (de muis wordt een streepje op de balk en loslaten maar) worden hier bijgevoegd zonder ze op het bureaublad te verwijderen.

4 Systeemherstel gebruiken 1)Klik op Start > Alle programma’s > Bureau accessoires > Systeemwerkset > Systeemherstel. 2)Het is mogelijk dat Systeemherstel is uitgeschakeld. De vraag zal worden gesteld of u Systeemherstel wilt inschakelen. Klik op Ja en verwijder het vinkje bij de optie Systeemherstel op alle stations uitschakelen. Start dan opnieuw Systeemherstel en doorloop de stappen van de wizard.

5 Bij kopiëren 'nee op alles' kiezen. Als u bestanden kopieert kan het zijn dat er bij de doellocatie bestanden zijn die u liever niet wil overschrijven. Nu is het tamelijk vervelend om voor ieder bestand 'nee' te klikken bij de vraag of u het wil overschrijven, en een optie 'nee' op alles lijkt er niet te zijn. Deze bestaat toch wel. Houd shift ingedrukt en klik op nee. Geen van de bestanden zal nu overgeschreven worden door identieke bestanden uit de selectie.

6 Weergave folders en bestanden in verkenner aanpassen Om in Windows verkenner mappen en bestanden voor elke map op dezelfde manier weer te geven handelt u als volgt: 1)Open via verkenner een map, klik op de knop Beeld en kies bijv. voor details of een andere weergave die u wenst. 2)Klik vervolgens op Extra > Mapopties.... 3)Op het tabblad Weergave onder de rubriek Mapopties klikt u nu op de knop Op alle mappen toepassen. 4)Bevestig uw keuze met OK. De weergave die u hebt gekozen zal nu standaard gebruikt worden voor alle mappen die u opent.

7 AutoAanvullen uitschakelen in Internet Explorer 6 1)Klik in Internet Explorer op het menu Extra en kies Internet Opties. 2)Klik dan op het tabje Inhoud. 3)Klik in het gedeelte Persoonlijke gegevens op de knop AutoAanvullen. 4)In dit venster is de AutoAanvullen functie voor verschillende onderdelen in- of uit te schakelen. 5)Ook kunnen hier namen en wachtwoorden die door Internet Explorer zijn onthouden wissen. Extra: In de Internet Opties is op de tab Geavanceerd het vinkje Inline AutoAanvullen uit te zetten waarmee de functie als geheel niet meer zal werken.

8 Internet Explorer 6:

9 AutoAanvullen uitschakelen in Internet Explorer 7 1)Klik in Internet Explorer op het menu Extra en kies Internet Opties. 2)Klik dan op het tabje Inhoud. 3)Klik in het gedeelte Automatisch aanvullen op de knop Instellingen. 4)In dit venster is de Automatisch aanvullen functie voor verschillende onderdelen in- of uit te schakelen. 5)In het tabje Algemeen kan de geschiedenis van Automatisch aanvullen worden gewist. Extra: In de Internet Opties is op de tab Geavanceerd het vinkje Inline AutoAanvullen uit te zetten waarmee de functie als geheel niet meer zal werken.

10 Windows XP snel afsluiten icoontje op uw bureaublad •Klik met de rechtermuisknop op een leeg plekje op uw bureaublad •Kies de optie Nieuwe snelkoppeling. •Typ "shutdown -s -t 0" (Precies zoals het hier staat, maar zonder de aanhalingstekens. Het laatste teken is een nul.) •Klik op Volgende. •Geef de snelkoppeling een naam en klik op Voltooien. •U hebt nu een nieuw icoontje op uw bureaublad. Klik met de rechtermuisknop op het icoontje en kies Eigenschappen. •In het dialoogvenster dat verschijnt, klikt u op de knop Ander pictogram. •Negeer de waarschuwing die eventueel verschijnt, klik gewoon op OK. •Kies een nieuw icoontje.

11 Eerder bezochte webadressen in Internet Explorer wissen 1)Klik in Internet Explorer op het menu Extra en kies Internet Opties. 2)Klik dan bij het gedeelte Geschiedenis op de knop Geschiedenis wissen.

12 De inhoud van een map openen met een sneltoets 1)Selecteer de map in Windows Verkenner. 2)Maak een snelkoppeling en plaats deze snelkoppeling op het bureaublad. (U maakt een snelkoppeling door de map te openen, Nieuw aan te wijzen in het menu Bestand en te klikken op Snelkoppeling. Sleep de snelkoppeling vervolgens naar het bureaublad.) 3)Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe snelkoppeling en klik op Eigenschappen. 4)Klik in het dialoogvenster Eigenschappen op de tab Snelkoppeling en voer in het vak Sneltoets een toetsencombinatie in met Control of met Control en Shift (bijv. CTRL+ALT+M of CTRL+SHIFT+M en klik op OK.

13 Een eigen foto aan een map toevoegen 1)Rechtsklik op een map. 2)Kies voor Eigenschappen. 3)Klik op de tab Aanpassen. 4)Via de knop Afbeelding kiezen kan een zelf te kiezen afbeelding worden ingesteld. Met de knop Standaardinstellingen herstellen is de uitgangssituatie te herstellen. Ook het map-pictogram is aan te passen via de knop Ander pictogram.

14 Internet Explorer: sneltoets voor toevoegen van een favoriet Geef, met de pagina die u als favoriet wilt bewaren geopend, de toetscombinatie CTRL+D.

15 De submappen van een map in een werkbalk weergeven en werkbalken voor andere mappen maken 1)Klik op het bureaublad op een icoon van een map en sleep naar de rand van het scherm. 2)Als de werkbalk is aangemaakt, rechtsklik en kies uit het snelmenu. Op deze manier is van elke map een werkbalk te maken.

16 Een reeks bestanden in een keer een andere naam geven 1)Open een map met bestanden waarvan u de namen wilt wijzigen. 2)Selecteer de bestanden waarvan u de namen wilt wijzigen. Als de gewenste bestanden niet aan elkaar grenzen in de bestandenlijst, houdt u CTRL ingedrukt en klikt u op elk bestand dat u wilt selecteren. 3)Klik in het menu Bestand op Naam wijzigen. 4)Typ de nieuwe naam en druk op ENTER. De bestandsnamen hebben allemaal dezelfde naam maar zijn voorzien van een ophogend nummer tussen haken.

17 Een nieuwe gebruikersaccount toevoegen Dit is handig als u wilt voorkomen dat andere gebruikers op uw PC uw bestanden kunnen inzien/bewerken/verwijderen. 1)Klik op > Start > Configuratiescherm > Gebruikersaccounts > Een nieuwe account maken. 2)Geef een naam (max. 20 karakters) en klik op > Volgende 3)Kies voor Beperkte mogelijkheden. 4)Klik op Account maken. Vergeet niet uw eigen account met een wachtwoord te beveiligen!


Download ppt "Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud."

Verwante presentaties


Ads door Google