De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Powerpointtraining Hunkemoller

Verwante presentaties


Presentatie over: "Powerpointtraining Hunkemoller"— Transcript van de presentatie:

1 Powerpointtraining Hunkemoller
10 september 2008

2 Werkbalken indelen Werkbalken indelen: ga naar ‘extra’, ‘aanpassen’, ‘commando’s’. Sleep de volgende icoontjes naar uw werkbalk: Bij het commando ‘Opmaak’: de pipetjes Bij ‘diavoorstelling’: dia verbergen Bij ‘tekenen’: groeperen/groepering opheffen, naar voorgrond/naar achtergrond, uitlijnen, verdelen, 90 graden draaien, spiegelen, bijsnijden Omtrek: niveau verhogen, niveau verlagen Ongedaan maken: CTRL Z!

3 Zelf een template bouwen
Ga naar ‘opmaak’, ‘diaontwerp’ Hier zouden we een kant en klare achtergrond kunnen kiezen als we dat zouden willen. Dat gaan we niet doen. Wij gaan zelf een template bouwen en dat gaan we toevoegen aan deze gallerij, zodat het altijd beschikbaar is wanneer we dat willen. Dit heet een design template ofwel een ontwerpmodel We kiezen de meest simpele, bijna lege presentatie die aangegeven wordt bij de diaontwerpen. Dit heet standaardontwerp.pot. Zo kunnen we met een schone lei beginnen. Om veranderingen aan te kunnen brengen, gaan we naar het diamodel (de master). In het diaontwerp kunt u opmaakinformatie aanbrengen die geldt voor de hele presentatie. Als u bijvoorbeeld het lettertype voor alle titels in de presentatie wil bepalen, dan doet u dat in het dia-ontwerp en niet op elke pagina afzonderlijk. U kunt hier ook een achtergrondontwerp aanbrengen of een logo plaatsen dat op elke pagina terug moet komen. Hoe komt u in het diamodel? Ga naar ‘beeld’, ‘model’ en vervolgens naar diamodel’ of houd ‘shift’ ingedrukt en klik op het ‘normale weergave’-icoontje De boxen in het diamodel kunt u naar behoefte vergroten, verkleinen of verplaatsen. U kunt meerdere boxen tegelijk selecteren door CTRL ingedrukt te houden Een zijsprong: er bestaan ook inhoudmodellen. Als u een nieuwe presentatie opent, kunt u kiezen voor ‘van de automatische inhoud wizard’; hier kunt u kiezen uit verschillende standaardpresentaties, bijv. een business plan,een financieel overzicht, enz)

4 De title master Behalve het diamodel, is er ook nog een titelmodel, dit is bedoeld voor alle titeldia’s. Ga naar de het diamodel, en ga vervolgens naar ‘invoegen’, ‘nieuw titelmodel’. Geef hier eventuele wijzigingen aan Bewaar uw standaardontwerp onder een nieuwe naam, met de extensie ‘pot’: klik op ‘bestand’, ‘bewaren als’, bij ‘bewaar als model’, kies voor ‘standaardontwerp’. Als u Powerpoint afsluit en weer opent, staat uw nieuwe template bij de beschikbare diaontwerpen Voettekst aanbrengen: klik op ‘beeld’, ‘kop- en voettekst’. Deze geef je meestal niet aan in het diaontwerp omdat hij per presentatie verschilt Helaas verloopt het bewerken van een template niet altijd vlekkeloos. Als de lay-out niet vanzelf overgenomen wordt, plakt u de bestaande dia’s opnieuw in het template, mocht dat niet helpen, dan kunt u kiezen voor ‘dia-indeling opnieuw toepassen’ en anders kan het pipetje redding brengen dia-indeling opnieuw toepassen: ga naar ‘opmaak’, ‘dia-indeling opnieuw toepassen’ ga naar het uitrolmenuutje van de gewenste lay-out en kies ‘dia-indeling opnieuw toepassen’. Dit kan handig zijn als u een presentatie binnen krijgt van iemand anders waarbij er dingen verschoven zijn


Download ppt "Powerpointtraining Hunkemoller"

Verwante presentaties


Ads door Google