De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:."— Transcript van de presentatie:

1 Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.

2 OPDRACHT: Lever deze presentatie in met; A: een dia waar een kort flimpje op staat dat via een link naar het internet werkt. B: een dia waar een kort filmpje op staat dat ingevoegd is in de presentatie. C: een dia met geluid Lees eerst de informatie op dia 3 tot en met 6. Verwijder alle overtollige dia’s en informatie uit deze presentatie. Lever deze oefening in op moodle bij ict, werken met powerpoint.

3 Om video in te voegen van YouTube kun je “delen en insluiten” gebruiken. Je gebruikt dan een link naar het internet. In powerpoint gebruik je “invoegen, video”. (bij office 2007 en ouder moet je meestal “oude insluit codes” gebruiken) Werkt dat niet, dan kun je de video downloaden en converteren naar een goed bestandsformat. Meestal werkt powerpoint alleen met windows media bestanden (wmv). bijvoorbeeld : http://www.clipconverter.cc/nl/http://www.clipconverter.cc/nl/ http://www.Keepvid.comhttp://www.Keepvid.com kan ook, maar dan moet je eerst installeren. Je hoeft dus niets te installeren als je clipconverter of onlinevideoconverter gebruikt. http://eu.onlinevideoconverter.com/ Er zijn vele ander mogelijkheden. Een link invoegen is niet handig als je presenteren moet waar geen wifi is. Een film van een bestand (op je eigen laptop) invoegen wel omdat de film dan in de presentatie zit! Nadeel is de omvang van de presentatie, die kan te groot worden. Als dat het geval is, moet je tijdens het presenteren over schakelen naar de film op je laptop! Om een geluid in te voegen kijk je voor instructie op http://www.gratiscursus.be http://www.gratiscursus.be Gebruik cursus Office 2010 PowerPoint les 36

4 De standaard methode om een YouTube filmpje in te voegen is het gebruiken van oude code. Dat werkt via Delen dan insluiten en dan oude code gebruiken aanvinken. Vervolgens kopieer je de oude code (uit het venster) Die oude code voeg je in bij dia invoegen van Website of Onlinevideo. In het venster plak je de gekopieerde code. Zo maar een link neerzetten is iets anders! Dus niet zoiets als hier onder; http://www.youtube.com/watch?v=yHi7TOV7umE Dat is enkel een oplossing als je niets anders kunt. Hier wordt gevraagd een video in te voegen. Lukt dat niet via invoegen kijk dan naar de oplossingen met instructiefilmpjes die op wikiwijs staan bij deze opdracht.

5 Onderstaande video werkt via een link naar het internet. Voor het presenteren heb je dus een internet verbinding nodig. (om te zien hoe het werkt moet je deze presentatie presenteren via F5)

6 De onderstaande video is ingevoegd in de presentatie. Om te presenteren is dus geen internet verbinding nodig.


Download ppt "Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:."

Verwante presentaties


Ads door Google