Rapportage van voortgang of status

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
SEPA Wat verwacht de toezichthouder van u? NFS SEPA-voorlichtingsmiddag, 30 mei 2012 Prof. Dr. Olaf C.H.M. Sleijpen Divisiedirecteur, Toezicht pensioenfondsen.
Advertisements

Time management in het onderwijs
Project Bedrijf Presentator
Hoofdstuk 10 Afsluiting van het project
Nul Energie Huis Workshop offerte.
Methodisch begeleiden
Kritische succesfactoren bij reorganisaties
Werk voor de amusementshal Pleasure Palace VOORAF ! Neem de checklist van deze praktijkoefening voor je en lees de informatie goed door! Neem met name.
Een startersgids voor innovatie
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Hoofdstuk 7 Risicomanagement
Hoofdstuk 9 Projectuitvoering Controle en Correctie
Hallo ik ben Henk Wassen Een ervaren Kwaliteit en Arbo-functionaris.
2014 EVALUATIES N+1.
OFC28 mediawijsheid les 7 leren door te maken
Nike Supply Chain Management
Plan van Aanpak (PvA) = Projectplan
Do’s en Dont’s voor uw M&T Subsidieaanvraag Paula Meijer Utrecht, 22 mei 2008.
Bedrijfsnaam Bedrijfsplan. Missie Vertel hier jouw missie op lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
H9 Sturen. Bewaking scope Door scope verandering is er kans dat er meer geleverd wordt dan afgesproken Meer leveren betekent meer kosten Meer leveren.

H6 Risicomanagement. Risicpmanagement stap 1 Factoren inventariseren die projectresultaat beïnvloeden Gevolg bedrijfsresultaat (externe projecten): –Financieel.
{ Bedrijfsnaam Bedrijfsplan.  Vertel hier jouw missie op lange termijn.  Probeer woorden te gebruiken die nadruk leggen op de groei van jouw bedrijf.
Vergadertechnieken. Uit welke vaste onderdelen bestaat een vergadering? Vooraf weet iedereen wanneer en waar de vergadering plaatsvindt.Vooraf weet iedereen.
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 2 Onderdeel : Doelstellingen.
Indeling van hoofdstuk 2 Ontwikkelen van een marketingstrategie § 2.1Wat houdt marketingplanning in? § 2.2Analyse van de marketingomgeving § 2.3Formuleren.
Grammatica leren. Inleiding Ook de grammatica kun je leren. De grammatica zijn eigenlijk de spelregels van de taal. Regel kun je leren en toepassen. Hieronder.
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
Vrijwilligerswerk. Proces Team samenstellen Verantwoordelijkheden – Contact opnemen met personen die zijn aanbevolen als geschikte leider – Opvolgen.
MAAK HET ONDERNEMERS MAKKELIJK! MET EEN REGELHULP IN 7 STAPPEN.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Marketingplan [Productnaam]
Naam van bedrijf Ondernemingsplan.
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
Les 1 zgk kwaliteitszorg.
Evaluatie [projectnaam]
[Bedrijfsnaam] Bedrijfsplan.
Een vergadering organiseren
PRESENTATIE VAN HET BEDRIJFSPLAN
[Projectnaam] [Degene die de presentatie verzorgt]
Voeg hier een foto van het product in
Project Bedrijf Presentator
Project Naam van bedrijf Presentator
Tool II-2: Het plannen van OL, leerlingen stellen hun eigen vragen
Les 1: Brainstorm en kennismaken
Slecht nieuws meedelen
Presentatie bedrijfsplan
Tool IE-1: Het verkennen van onderzoeksopdrachten en -activiteiten
Vergadering Personeelsdienst
Commissie voor vrijwilligerswerk
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Ontwerpen van een leerlijn voor zelfstandig leren en werken
Presentatie van ondernemingsplan
Presentatie van ondernemingsplan
Schooljaar [voeg jaar in] [Naam van school] Naam leerkracht Klas
Goederenstroom en voorraadbeheer
[Projectnaam] Projectverslag
Goederenstroom en voorraadbeheer
Projectnaam | Bedrijfsnaam | Naam presentator
Evaluatie [Projectnaam]
Bedrijfsnaam Ondernemingsplan.
Productnaam.
Voeg hier een foto van het product in
Aanwijzingen: Gebruik deze dia's en notities om uw project te maken.
Welkom Schooljaar [jaar].
[Voer de titel van de overtuigende toespraak hier in]
Overzicht gedragingen per competentie
Startgroep nieuwe HR-cyclus
[Naam project] [Naam presentator]
Vernieuw je HR-cyclus.
Transcript van de presentatie:

Rapportage van voortgang of status Uw naam

Statusoverzicht Status ten aanzien van eventuele andere belangrijke doelen Productiesnelheid Levering Partners, enzovoort Wat zijn uiteindelijk de geraamde kosten? Wat is de definitieve datum voor de levering? Ligt het project op schema voor levering volgens de verwachtingen?

Voortgang Maak een lijst van prestaties en de geboekte voortgang sinds de laatste update Ga na wat de gevolgen zijn voor de planning Leg de nadruk op die zaken die de voortgang mogelijk hebben gemaakt

Aandachtsgebieden Maak een lijst van vertragingen en problemen sinds de laatste update Maak een lijst van maatregelen die zijn genomen om de problemen op te lossen Ga na wat de gevolgen zijn voor de planning Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van De problemen die voor vertragingen zorgen of de voortgang bedreigen De redenen waarom een probleem niet was te voorzien De eventuele wens van de klant om het probleem te bespreken met het hogere management

Planning Maak een lijst van de belangrijkste datums Houd de planning eenvoudig, zodat uw publiek niet wordt afgeleid door details Deel een gedetailleerdere planning uit als dat nodig is Zorg ervoor dat u de details van de planning kent, zodat u vragen kunt beantwoorden

Leveringen Van u voor de klant Van u voor externe services Van externe services voor u Van andere afdelingen voor u Maak een lijst van af te leveren producten Geef het betrouwbaarheidsniveau aan op de dia's, als dat van toepassing is Maak duidelijk wat uw beoordeling van de betrouwbaarheid is voor elk af te leveren product

Kosten Maak een lijst met nieuwe prognoses van de kosten Neem daarin ook de oorspronkelijke kostenramingen op Zorg dat begrijpt wat de oorzaak is van het verschil tussen deze getallen om voorbereid te zijn op vragen Als budgetoverschrijdende kosten zijn ontstaan Geef in het kort aan waarom Maak een lijst van acties die u hebt ondernomen om zaken bij te stellen of budgetoverschrijdingen te voorkomen Geef realistische verwachtingen voor toekomstige uitgaven

Technologie Maak een lijst van technische problemen die zijn opgelost Maak een lijst van technische problemen die nog moeten worden opgelost Geef aan wat hun invloed is op het project Maak een lijst van eventuele twijfelachtige technologische afhankelijkheden voor het project Geef aan wat de bron van deze twijfel is Vat samen welke actie is ondernomen voor het opstellen van een back-upplan

Resources Geef een overzicht van de resources die werken aan het project De aan het project toegewezen (fulltime) resources Parttime resources Wordt het project beperkt door een gebrek aan resources, stel dan alternatieven voor Breng begrip op voor het feit dat klanten mogelijk de zekerheid willen hebben dat alle mogelijke resources worden ingezet voor het project, maar blijf daarbij steeds het kostenaspect in de gaten houden

Doelen voor volgende controle Datum van de volgende statusupdate Maak een lijst van doelen voor de volgende controle Specifieke zaken die moeten zijn uitgevoerd Problemen die moeten zijn opgelost Zorg ervoor dat iedereen die bij het project betrokken is, het plan van aanpak kent en begrijpt