De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Naam van bedrijf Ondernemingsplan.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Naam van bedrijf Ondernemingsplan."— Transcript van de presentatie:

1 Naam van bedrijf Ondernemingsplan

2 Doelstellingen Geef een duidelijke omschrijving van de doelstellingen van uw bedrijf voor de lange termijn. Probeer woorden te gebruiken die aangeven in welke richting uw bedrijf wil groeien, maar wees zo beknopt mogelijk.

3 Concurrentie Geef een overzicht van de concurrentie.
Belicht het concurrentievoordeel van uw bedrijf.

4 Het team Noem de directeur en de directieleden bij naam.
Maak melding van eerdere prestaties om aan te geven dat deze mensen een goede staat van dienst hebben. Geef aan hoeveel jaar ervaring deze mensen in dit veld hebben.

5 Marktoverzicht Geef een overzicht van uw markt in verleden, heden en toekomst. Ga in op de veranderingen in marktaandeel, leiderschap, marktspelers, marktverschuivingen, kosten, prijsstelling of concurrentie die kansen bieden voor uw bedrijf.

6 Mogelijkheden Stel vast welke problemen en mogelijkheden er zijn.
Formuleer problemen van consumenten en definieer de aard van de mogelijkheden die hierdoor ontstaan voor producten of dienstverlening.

7 Bedrijfsconcept Noem de voornaamste technologie of strategie of het voornaamste concept waarop uw bedrijf is gebaseerd.

8 Doelen Geef aan wat de doelen zijn voor de eerstkomende vijf jaar.
Vermeld specifieke, meetbare criteria waaraan kan worden afgemeten of de doelen voor de komende vijf jaar zijn bereikt. Noem de doelen op het gebied van marktaandeel. Noem de doelen op het gebied van opbrengsten/winstgevendheid.

9 Financieel plan Formuleer een gedetailleerd financieel plan, met een definitie van uw financieel model en de gebruikte veronderstellingen voor de prijsbepaling. Dit plan moet een prognose bevatten voor de te verwachten jaarlijkse omzet en winst voor de komende drie jaar. Gebruik verschillende dia's om dit onderwerp voldoende te belichten.

10 Vereisten voor bronnen
Geef aan wat de vereisten zijn voor de volgende bronnen: Personeel Technologie Financiën Distributie Reclame Producten Services

11 Risico's en opbrengsten
Noem de risico's van het geplande project en geef aan hoe hierop wordt ingespeeld. Geef een schatting van de te verwachten opbrengst, met name als u financiering nodig hebt.

12 Belangrijke kwesties Korte termijn Lange termijn
Geef aan over welke kwesties direct of op korte termijn een beslissing moet worden genomen. Geef aan wat de gevolgen zijn als deze beslissing wordt uitgesteld. Lange termijn Geef aan over welke kwesties op de lange termijn een beslissing moet worden genomen. Hebt u financiering nodig, wees dan specifiek over kwesties waarvan de oplossing financiële middelen vereist.


Download ppt "Naam van bedrijf Ondernemingsplan."

Verwante presentaties


Ads door Google